Pupillen worden groot: Sharon Wegdam

Het was een regenachtige tweede Paasdag in 2008. Op deze maandag stond de wedstrijd tussen Rekken en Haaksbergen op het programma. Sharon Wegdam was 12 jaar oud en mocht die middag de pupil van de week zijn. Van de wedstrijd kan ze zich niet veel meer herinneren. Wel van iets grappigs wat in de kleedkamer in de rust gebeurde. Sharon verteld: Zoals op  bijgaande foto te zien is leek ik toen wel wat op een jongetje. In de rust was er een speler die naar zijn werk moest. Omdat hij dacht dat alleen jongens in de kleedkamer zaten deed hij al zijn kleren uit. Aanvoerder Jersy Aarnink vroeg hem of hij wel wist dat een meisje pupil van de week was. De jongen schrok zich rot en sprong gauw achter het muurtje onder de douche. Toen kon ik hem niet meer zien. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat deze actie bij iedereen heeft  gezorgd voor het nodige gelach in de kleedkamer.

Over haar voetbalcarrière weet Sharon het volgende te vertellen. Het begon in het D elftal. Dit was een mixteam. Daarna kwam ik in de C1. Toen volgde promotie naar dames1. Soms speelde ik op zaterdag ook nog mee in de B1. Na een aantal jaren stapte ik over naar het dames zevental 25+. Met Ilse Bannink, Tanja Stomp en Irene Hagens heb ik vaak in de jeugd gevoetbald. En daarna hebben we er ook nog veel jaren in de Dames 1 aan vast geplakt.  Sharon is inmiddels 26 jaar. Ze woont in Eibergen samen met haar vriend Merijn Roos. Ze is afgestudeerd als  gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Inmiddels werkt ze al een aantal jaren bij kinderdagverblijf “Pindakaas”in Groenlo. Ze  werkt hier op de peutergroep en  op de buitenschoolse opvang.  Sharon heeft veel mooie dingen bij Rekken meegemaakt. In 2011 en 2012 werd ze zomer en winterkampioen met het Damesteam. Er waren regelmatig feestavonden en weekendjes weg met de dames. Die waren altijd supergezellig. En ook heeft ze samen met Marilke Reith 2 keer de playback show gewonnen.

Naast voetballen maakt Sharon zich ook nuttig als jeugdtrainster en begeleidster. Inmiddels al 5 jaar lang heeft ze de jongste jeugdteams getraind en ging ze op zaterdag altijd met de jeugd mee. Vanaf dit seizoen begeleid ze alleen op zaterdag en is ze leidster van de Jo9. Daaraan beleeft ze veel plezier. Ze vindt het enthousiasme superleuk bij de kinderen en ziet ze met de week groeien en fanatieker worden. Ook is ze, als Rekken 1 thuis voetbalt op zondag altijd gastvrouw op het Asterloo.   Als je Sharon vraagt naar haar wensen voor de toekomt geeft ze aan dat ze nog lang in het dames 25+ team hoopt te spelen. En een andere wens is dat ze ooit graag zou willen verhuizen naar Rekken.

 

24-3-2008:  Pupil van de week bij de thuiswedstrijd op tweede Paasdag  (maandag) van Sportclub Rekken tegen Haaksbergen is Sharon Wegdam.. Deze 12 jarige vrolijke meid woont met haar ouders Bert en Leonie en haar zusje Rachel en haar broertje Robin op een woonboerderij aan de Slemputterweg 15 in de Holterhoek. Sharon is gek op hun paard Ginka en het veulentje Lora en de hond   Sitta. Dit jaar gaat ze voor het eerst naar het Marianum in Groenlo wat ze erg leuk vind. Vorig jaar zat ze nog op de basisschool Sint Lutgerus in Zwolle.  Misschien wil Sharon later vrachtwagenchauffeuse worden. Haar grote hobby is met haar vader mee rijden in de vrachtwagen.  Sharon speelt in het D team van Rekken op het middenveld. Dat gaat best goed maar ze zou liever in de spits spelen. Hoewel er niet vaak gewonnen word ( ze zijn te zwaar ingedeeld) vind ze het een leuk team.  Zaterdags is Sharon dus bij Rekken druk met voetballen. Op zondag is ze te vinden bij de KV Zwolle om de klootschietsport te beoefenen en speelt ze fanatiek in de competitie. Klaas Jan Huntelaar is de beste speler van Nederland en haar neef Björn Roossink vind ze de beste speler van Rekken.Op de vraag hoe het komt dat ze evenals haar broertje Robin en buurjongetje Sjoerd bij Rekken is komen spelen verteld ze dat oom Martin dat heeft aangeraden.  Sportclub Rekken wenst Sharon en haar familie maandag een hele fijne middag toe.

Gerelateerde berichten

6 Thoughts to “Pupillen worden groot: Sharon Wegdam”

 1. … [Trackback]

  […] Here you will find 47416 more Info on that Topic: sprekken.nl/2021/11/26/pupillen-worden-groot-sharon-wegdam/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Information to that Topic: sprekken.nl/2021/11/26/pupillen-worden-groot-sharon-wegdam/ […]

 3. … [Trackback]

  […] There you can find 35750 additional Information to that Topic: sprekken.nl/2021/11/26/pupillen-worden-groot-sharon-wegdam/ […]

 4. … [Trackback]

  […] Read More here to that Topic: sprekken.nl/2021/11/26/pupillen-worden-groot-sharon-wegdam/ […]

 5. … [Trackback]

  […] Information on that Topic: sprekken.nl/2021/11/26/pupillen-worden-groot-sharon-wegdam/ […]

 6. … [Trackback]

  […] Read More on to that Topic: sprekken.nl/2021/11/26/pupillen-worden-groot-sharon-wegdam/ […]

Comments are closed.