Rekken 3 – Vios Beltrum 6

Op 21 november mocht Rekken 3 aantreden tegen ‘t 6e van Vios. Beide teams bivakkeerden in de middenmoot met respectievelijk 6 en 7 punten, en dus konden er goede zaken gedaan worden voor de plaatsen in de subtop. Ervaringen uit t verleden leerden echter dat we hier te maken hadden met een stugge tegenstander.

Het was waterkoud en er lag een grauwe sluier over ‘t Asterloo. Waar normaal gesproken de wedstrijden van het 3e goed bezocht worden door enthousiaste voetballiefhebbers, bleef het deze zondag angstvallig stil vanwege de Corona-restricties.
De wedstrijd begon rustig zonder opwindende momenten voor beide doelen. Totdat plotseling een hoge bal op de arm viel van onze permanente gastspeler, Krieke Krooshof, en scheidsrechter Danny Spanjaard (Vossebulten, red.) niets anders restte dan naar de stip te wijzen. Keeper Robert Boevink strekte zich vervolgens naar de linkerhoek, maar de spits van Vios benutte de strafschop a la Neeskens; hard door t midden. Rekken groeide vervolgens in de wedstrijd en onder impuls van Mark Rhebergen (Kappenweaver, red) werden de nodige kansen gecreëerd. Vooral Luc Wessels (van Han en Betsie, red) penetreerde daarbij regelmatig in de vijandige 16 om vervolgens de kansen om zeep te helpen. Ondertussen had Pieter Kuiper (van Graaf Reynout, https://www.graafreynout.nl) de 1-1 op het bord gezet na slim doorjagen op de Beltrum doelwacht. De wedstrijd kabbelde vervolgens voort richting de rust.
In de rust werden een aantal wissels doorgevoerd. Sebastiaan Slutter, Krieke Krooshof en Jochem Aarnink werden vervangen door Marc Maatman, Niels te Deeseke (Engerot, red.) en Rik te Velthuis. Rekken bleef ook na de rust de betere ploeg, zonder dat er goed werd gevoetbald. In de 56e minuut kwam Vios uit het niets ineens weer op voorsprong, na slecht uitverdedigen van de Rekkense defensie. Vervolgens kwam Rekken goed weg toen een Beltrumse middenvelder het aluminium teisterde. Naarmate de tweede helft vorderde begon Rekken meer en meer aan te dringen. Dit resulteerde onder andere op een frommelbal van Lennard te Molder op de paal. In de 75e minuut viel een bal in de 16 pardoes voor de voeten van Pieter die deze met kunst- en vliegwerk wist binnen te werken. Rekken rook bloed en ging op zoek naar de overwinning. Deze overwinning kwam er in de 86e minuut toen Luc en Lennard op de linkerflank een combinatie met elkaar aan gingen. Na een aantal passes op melkbussenhoogte over en weer wist Lennard zich te ontdoen van 2 verdedigers en de bevrijdende 3-2 te maken. De 4-2 van Mark Rhebergen in de 93e minuut was vervolgens slechts voor de statistieken.

Door deze overwinning blijft Rekken 3 goed mee draaien aan de bovenkant van de middenmoot. Volgende week in alle vroegte naar Hsc!