Hoeve Vooruit – Rekken 2-2

Sportclub Rekken heeft één punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Hoeve Vooruit. Het was een weinig hoogstaande wedstrijd, die eigenlijk ook geen winnaar verdiende. De Rekkense doelpunten werden verzorgd door Merijn Roos en Joey Vos.

Voorafgaand aan de wedstrijd was de stemming hoopvol bij Rekken: Hoeve had slechts twee punten behaald uit de eerste vijf wedstrijden, terwijl Rekken met negen punten een aardige seizoenstart kende. Toch werd al vrij snel duidelijk dat het geen gemakkelijke middag zou worden op ’t Meuken. Rekken startte erg slordig, en kwam amper aan voetballen toe. Hoeve was eigenlijk niets beter, maar toen hun linksbuiten na iets meer dan een kwartier van links naar binnen trok was het direct raak: hij soleerde langs enkele Rekkenaren om de bal keurig in de verre kruising te krullen. Het wedstrijdbeeld veranderde niet echt na de openingstreffer, beide teams leken niet in hun spel te komen. Toch wist Rekken voor de rust gelijk te maken. Tom Tankink gaf een bal achter de verdediging op zijn broer Thijs, die op zijn beurt laag voorzette. Merijn Roos was attent bij de eerste paal en rondde doeltreffend af: 1-1.

Na rust leek het er heel even op dat Rekken de vorm van vorige week terug had gevonden. Enkele soepele combinaties zorgden voor hoop langs de kant, maar deze fase was helaas snel weer voorbij. Beide ploegen kregen nog kansen over en weer, vooral Waldo Rhebergen kwam nog dichtbij met een vrije trap. Net op het moment dat iedereen zich wel neer had gelegd bij een gelijkspel besloot Joey Vos nog eens diep te gaan. Hij werd bediend met een crossbal, en hoe hij het deed weet niemand, maar Joey wist de bal achter de keeper te werken voor de 1-2. Dit alles gebeurde rond minuut 90, dus Rekken leek er met een enigszins gestolen overwinning vandoor te gaan. Enkele minuten later vond Hoeve echter ook nogmaals het net, en zo werd het in extremis weer gelijk.