Pupil van de week: Max Engelberts

10 oktober: Rekken 1 – Delden 1  ,  aanvang 14:00 uur   Balsponsor: Bröcker Sport  >> Hij is de snelle en behendige rechtsbuiten van het team Jo13. Hij verstuurt regelmatig slimme, scherpe en zuivere voorzetten. Hij heeft zelf een hard en zuiver schot in de benen en scoorde in de laatste 7 wedstrijden al weer 10 goals. Vorig seizoen speelde hij vaak op het middenveld, maar nu blijkt dat hij als rechterspits een echte goalgetter is. Even voorstellen: zijn naam is Max Engelberts.

Max mag zondag pupil van de week zijn bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen Delden. Max is 11 jaar en woont aan de Brokersweg samen met zijn ouders Ronald en Marieke en zijn broertjes Kees en Ties. Ook woont de grijze kat Tijger bij hun in huis. De hond Tosha is vorig jaar geboren op 29 augustus 2020 en is een paar maand daarna als pup bij de familie Engelberts komen wonen. Het is een jachthond en hij is dus nu een jaar oud. Het is de bedoeling dat Tosha afgericht wordt voor de jacht. Buurman Mike Spanjaard helpt bij de training. Als Tosha er klaar voor is mag hij mee op jacht. Max wordt zijn begeleider en als het een beetje meezit mag Tosha dit najaar al mee het veld in.

Max zit op IKC de Berkel in groep 8 in de klas bij de juffen Ellen en Milou. Gym vindt hij het aller-leukste vak maar rekenen vindt hij ook een mooi vak. Taal vind hij niet zo leuk.   Over zijn toekomst heeft hij ook al goed nagedacht. Later wil hij gymleraar of net als zijn vader project engineerder worden. Papa Ronald werkt al meer dan 25 jaar bij een trappen en balustradebedrijf in Lichtenvoorde. Hij tekent met de computer en is eigenlijk een soort architect. Mamma is lerares Nederlands op het Assink in Neede.  Max vindt de Berkelschool een heel fijne school waar hij veel plezier heeft. Groep 8 is een heel leuke klas en al zijn vrienden zitten op deze school. De namen van zijn vrienden zijn Sil, Pieter, Marijn, Jasper en Lars.

De familie Engelberts is een sportieve familie. Max voetbalt al meer dan 4 jaar bij Sportclub Rekken. Ook zijn broertjes Kees en Ties voetballen bij Rekken. Ook is Max net als zijn broertjes actief bij de gymnastiekvereniging GAREO. Vanaf zijn derde is Max al bij deze club. Papa Ronald traint op maandagavond bij de trainingsgroep van Sportclub Rekken en klimt op zondag op de mountainbike om met een groep Rekkenaren lekker te crossen door de bossen.

Max vindt de wedstrijden het leukste van het voetbal bij Rekken. Dat komt ook omdat het team JO13 een fijne groep is met prima en gemotiveerde trainers. Tygo, Michel en Ton zorgen er voor dat de stemming goed blijft. Volgens Max is zijn team het mooiste en gezelligste van Rekken.

Volgens Max is Waldo Rhebergen de beste speler van Rekken. Memphis Depay de beste van Nederland en Lionel Messi de grootste speler van de wereld.   Max vindt het Duitse Schalke 04 de mooiste club in het buitenland en hij is fan van FC Twente. Hij is al een heel aantal keren mee geweest met zijn vader naar de Grolsch Veste. Ze stappen dan in Haaksbergen in de Twentebus. Van vorig jaar kan hij zich nog goed herinneren dat Twente met 2-1 won van Ajax. Dit jaar was de pot tegen Ajax ook mooi. Het eindigde in een gelijkspel 2-2. Het was vooral de goal van Propper die de wedstrijd nog spannend maakte. Op het schoolkamp hebben de meeste kinderen gekeken naar de wedstrijd Twente – AZ. Toen Twente verdiend won ging er een groot gejuich op, want de meeste kinderen van de Berkelschool zijn supporter van FC Twente.

Zondag is het dus zover. Delden komt naar Rekken om te voetballen tegen onze Sportclub. En Max Engelberts mag dan de pupil van de week zijn. Max vindt het heel leuk dat hij nu aan de beurt is. Wij van Rekken hopen dat het een geweldige wedstrijd zal worden en dat de punten in Rekken blijven. Wij wensen Max en iedereen die komt kijken een fijne middag toe.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.