Pupil van de week: Lars ten Elshof

3 oktober: Rekken 1 – Rood-Zwart 1  ,  aanvang 14:00 uur   Balsponsor: Goorhorst Hoveniers.
Het heeft heel lang geduurd maar eindelijk mag het weer! De corona epidemie is bijna voorbij en er kan weer competitievoetbal gespeeld worden. Zondag speelt Rekken zijn tweede wedstrijd voor de competitie van het seizoen 2021-2022. Rood – Zwart uit Delden komt dan naar het Asterloo. Hopelijk gaat het dan beter dan bij de openingswedstrijd in Markelo die vorige week zondag onverdiend met 4-1 verloren ging.

Er is bij deze wedstrijd ook weer een pupil van de week. De elf jarige Lars ten Elshof is de gelukkige. Lars woont samen met zijn ouders  Heidi en Arjan aan de den Borgweg. De familie ten Elshof is een heel sportieve familie. Heidi heeft jaren bij Rekken gevoetbald en Arjan traint nog regelmatig bij de maandagavondgroep. Tegenwoordig zijn ze beiden ook vaak te vinden op de tennisbaan. Zowel Heidi als Arjan spelen daar onderlinge toernooi / competitie  wedstrijden. Ook spelen ze soms samen en  vormen ze een koppel gemengd dubbel. Lars is al meer dan vijf jaar spelend jeugdlid bij Sportclub Rekken. En op vrijdagavond is hij precent in de gymzaal bij de jongensgroep van GAREO.

Lars zit in groep 8 van IKC de Berkel in de klas bij de juffen Ellen en Milou. Gym en rekenen vind hij de fijnste vakken. Taal en spelling vind hij niet zo leuk. Lars heeft ook al goed nagedacht over zijn toekomst. Later wil hij profvoetballer worden. Als dat niet gaat lukken dan heeft hij een mooi alternatief. Lars houdt van mooie en dure auto’s. Hij zou maar wat graag autoverkoper willen worden. Ferrari is zijn favoriete merk.

Lars vind IKC de Berkel een leuke school. Dat komt ook omdat hij daar veel vrienden heeft. Hun namen zijn Max, Sil, Jasper, Pieter, Stijn, Boaz, Marijn en Rick. Een paar weken geleden zijn groep 7 en 8 op schoolkamp geweest. Het was van woensdag tot vrijdag bij groepsaccommodatie de Burink’shof in Buurse. Ze zijn er met de fiets naar toe gegaan, totaal 23 kinderen, de juffen Ellen en Milou en 5 ouders waarvan een aantal de hele tijd zijn gebleven en sommigen èèn of meer dagen. Er waren allemaal 4 persoonsslaapkamers met een stapelbed en 2 gewone bedden. Tijdens de kampweek hebben ze allerlei leuke spelletjes gedaan. De jongens hebben met elkaar gevoetbald. Ook zijn ze op het Rutbeek geweest in het klimbos. En ze hebben expeditie Robinson gespeeld. Ook hebben ze nog gezwommen in de Wilder in Haaksbergen. Tot slot werd de kampweek afgesloten bij Cliff waar ze nog een patatje hebben gegeten. Het was een heel leuke week waar iedereen zich goed vermaakt heeft.

Sinds 2016, dus alweer 5 jaar speelt de sympathieke Lars bij Sportclub Rekken. Dit seizoen speelt hij in het team Rekken jeugd onder 13. Ze spelen nu op een groot veld. Het team bestaat uit 3 meisjes en 13 jongens. Lars speelt linksachter of links centraal verdediger. Met zijn plek in het team is hij niet echt blij. Hij zou liever rechtsbuiten spelen. Rekken Jo13 is wel een gezellig team. Tygo en Michel zijn goede trainers vind Lars. Lars vind het voetballen bij Sportclub Rekken het aller leukst. Bij mooi weer is Lars vaak op het kunstgrasveldje op het Asterloo te vinden om een balletje te trappen met zijn buurjongens Stein, Jasper en Pieter.

Volgens Lars is zijn neef Roy Leusink de beste voetballer van Rekken. Frenkie de Jong vind hij de beste speler van Nederland en Lionel Messi  de grootste sterspeler van de wereld.

Tot voor kort was Lars fan van Ajax. Hij is een paar keer met papa mee geweest naar FC Twente. Ze stapten dan bij het danspaleis in de Twentebus. Bij de wedstrijd Twente – Utrecht is hij van mening veranderd. Lars was zo onder de indruk van de sfeer in de Grols Veste en het goede spel van  Twente dat hij sindsdien fan van Twente is geworden. Binnenkort wil hij dat graag laten zien door een shirt van Twente te gaan dragen.

Zondag is het zover. Rekken speelt zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen.  Lars mag pupil van de week zijn. Hij kijkt er erg naar uit. Wij van Rekken hopen dat het een mooie wedstrijd gaat worden en dat de punten in Rekken blijven. En dat Lars en iedereen die is gekomen een fijne middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.