Sportclub Rekken lijdt geflatteerde nederlaag bij competitiestart

Sportclub Rekken is de competitie begonnen met een 4-1 nederlaag op bezoek bij Sportclub Markelo. Ondanks deze forse uitslag was het ruim een uur een gelijk opgaande wedstrijd, totdat een discutabele strafschop roet in het eten gooide. Hierna liep de thuisploeg verder uit, zonder dat Rekken echt terug in de wedstrijd kwam. De eretreffer werd gemaakt door Merijn Roos.

Vanaf de aftrap lag het tempo op het Markelose kunstgras behoorlijk hoog. Rekken zocht direct de aanval en werd gevaarlijk, maar in de tegenstoot zorgde ook Markelo direct voor dreiging. Zo ging het eigenlijk constant op en neer, totdat Marc Blaauboer een bal vanaf rechts voorgaf. Deze werd door Timo Buunk terug gekopt op Merijn Roos, die van dichtbij kon afronden. Niet veel later kreeg Thijs Tankink een grote kans op de 0-2, maar zijn inzet ging rakelings over de kruising. Uit de verre doeltrap die hieruit volgde scoorde Markelo vervolgens. De uittrap viel achter de verdediging, en ondanks een uitstekende redding van Dylan Bijlsma in het 1 op 1 duel, werd de rebound binnen gewerkt voor de 1-1. Dit bleek ook de ruststand.

Na rust was Rekken duidelijk de bovenliggende partij, en dit leverde kansen op voor onder anderen Job Reinderink en Waldo Rhebergen. Toen rond minuut 65 Markelo eindelijk weer eens aan aanvallen toekwam kreeg Marc uiterst ongelukkig een bal tegen zijn arm, via een klutssituatie. De scheidsrechter gaf echter een strafschop, terwijl niet zeker was of dit alles in het doelgebied was gebeurd. De beslissing werd niet teruggedraaid en zo kwam Markelo tegen de verhouding in op 2-1. Kort daarna werd Dylan verrast door een ouderwetse zwabberbal van zo’n 20 meter, waardoor de marge ineens 2 was. Hierna was Rekken het goede gevoel van het voorgaande uur wel kwijt, en dit resulteerde zelfs nog in de 4-1 van Markelo.