Sp Rekken VR25+ 1 – Hoeve Vooruit VR25+ 2

Op vrijdag avond 2 oktober speelde wij thuis tegen Hoeve Vooruit. Dit is onze tweede wedstrijd na de zomer/coronastop. Onze eerste wedstrijd was tegen Haarlo en deze werd met 0-12 gewonnen.
Hoeve staat bekend als geen gemakkelijke tegenstander dus we waren zeer gemotiveerd. We begonnen de wedstrijd sterk, de bal werd veel rondgespeeld en na een aantal goede acties aan onze zijde werd een actie goed uitgespeeld. Zoals we dit noemen tik tak voetbal.
Nienke speelt hem diep op Sharon, zij geeft hem mee aan Moniek en ze schiet hem netjes en beheerst binnen, 1-0! Lekker dames doorgaan zo!
Gelukkig is onze keeper Corine ook erg scherp vanavond want na een goede actie van de Hoeve red Corine knap. Oke, nu wij weer. Na een goede dieptebal van Tamara op Tanja geeft Tanja hem af op Sharon. Die stuurt Nienke weg en na een goede actie legt ze hem panklaar voor Moniek.. 2-0! We zijn goed bezig alleen weet de Hoeve helaas toch nog te scoren 2-1. Daarna nemen wij het balbezit weer over en echte kansen krijgen we niet meer. Rust..
We moeten hoger druk zetten en niet meegaan in het tempo van de Hoeve. Dit pakt positief uit en na een aantal minuten in de tweede helft stuurt Chantal Moniek diep en na een mooie solo actie staat Sharon helemaal vrij voor de goal, Moniek geeft hem af op Sharon en het is 3-1! Lekker chicks.
En we drukken nog even door.. Anniek neemt de bal met links uit de lucht aan en schiet hem hard met rechts binnen 4-1! Ook Chantal komt steeds goed op en geeft goede diepteballen op Tanja die ze hard en goed voorzet. Dit resulteerde in de 5-1. Nienke schoot de bal en de keeper in de goal bam! Ook Tamara komt als back goed op en geeft vele goede voorzetten. Ze legt de bal klaar voor Nienke maar helaas stond de paal in de weg.
Onze keeper Corine had een saaie tweede helft maar dat vond ze geen probleem. De spits van de Hoeve kreeg nog een aantal diepteballen maar onze Chantal heeft alle ‘kansen’ eruit gelopen! Na 60 minuten is de eindstand 5-1. Een welverdiende overwinning!