Pupillen worden groot: Siebrand Schagen

We zijn benieuwd hoe het nu gaat met de pupillen van toen !  >> Al weer 13 jaar geleden mocht Siebrand pupil van de week zijn bij Sportclub Rekken. Op 18 maart 2007 bij de wedstrijd tegen Barbaros uit Hengelo (O) was hij de gelukkige. Siebrand kan zich er nog wel heel wat van herinneren. Hij weet nog dat hij bij de teambespreking mocht zijn. Voor aanvang van de wedstrijd mocht hij samen met de scheidsrechter als eerste het veld op gevolgd door de beide elftallen. Het mooiste vond hij de aftrap en de doelpoging die hij mocht doen. Hij was stijf van de zenuwen toen hij langs die grote sterke kerels moest dribbelen en daarna proberen een doelpunt te maken. De poging lukte! Het werd een fraai doelpunt.

Het voetballeven bij Rekken is voor Siebrand begonnen in de F2. Daarna heeft hij alle jeugdteams doorlopen tot de B. Hij speelde het liefst linksvoor. Omdat de verdedigers van de tegenpartij vaak een kop groter waren kon hij niet veel met een bal in de voet. Als hij een diepe bal kreeg kon hij gevaar stichten want hij was een snelle behendige vleugelspeler. Omdat hij last kreeg van blessures is hij in het B team gestopt. Ook speelde een rol dat hij sleutelen en crossen met brommers leuk vond. En hij wilde  graag wat meer helpen op de boerderij.

Siebrand heeft veel mooie momenten bij Sportclub Rekken meegemaakt. Met de F1 werd hij kampioen en hij veroverde een keer een derde prijs bij de penaltybokaal.

Siebrand is geboren en getogen op boerderij de Dennenkamp aan van Ouwenallerlaan en is nu 23 jaar. Sinds 1988 is de Dennenkamp een Biologisch – Dynamisch boerenbedrijf met een zorgtak. Na de basisschool in Rekken fietste hij 4 jaar naar het AOC in Borculo en volgde daar de studierichting techniek en plant. Daarna studeerde hij in  Doetinchem veehouderij en nu is hij bijna klaar met zijn 4 jarige opleiding op Warmonderhof in Dronten. Dit is een opleidingsinstituut biologisch dynamische landbouw. Het is de enig erkende opleiding van dit soort in Nederland. Ook ontmoete Siebrand op deze school Julie Zevenbergen uit Wilp waar hij nu iets meer dan een jaar een relatie mee heeft. Als Siebrand dit voorjaar klaar is met deze school gaat hij verhuizen van Dronten naar Deventer. Hij gaat een jaar wonen en werken bij Annette Harberink, een biologische melkveehoudster in de uiterwaarden van de IJssel. Daarna is het plan dat hij bij zijn ouders in het bedrijf in Rekken komt. Het is de bedoeling dat hij over niet al te lange tijd de taken van zijn vader boer Piet over gaat nemen. Met zijn ouders is hij aan het uitzoeken hoe dat het beste kan. Dat betekend dat Siebrand weer in Rekken gaat wonen. Hij denkt er over om dan weer gezellig bij Sportclub Rekken te gaan voetballen. Ook zou hij het leuk vinden om weer  wat vrijwilligerswerk te gaan doen.

 

Gerelateerde berichten

19 Thoughts to “Pupillen worden groot: Siebrand Schagen”

  1. which sentence most likely comes from a narrative essay https://windowsvpns.com/

Comments are closed.