Pupillen worden groot: Maikel Giesbers

We zijn benieuwd hoe het nu gaat met de pupillen van toen !  >>  Het is zondag 17 september 2006. Sportclub Rekken ontvangt LSV uit Lonneker. Vandaag is de 9 jarige Maikel Giesbers uitgenodigd om pupil van de week te zijn. Maikel is daar heel erg blij mee en ook wel een beetje trots.  Maikel is nu 23 jaar en weet niet zo veel meer van zijn optreden toen. Hij weet alleen nog dat hij na de wedstrijd bij het eerste elftal zat en een cadeau kreeg. Maikel is lid geworden van Rekken toen hij 6 jaar oud was. Hij begon bij de Fjes en heeft daarna alle jeugdelftallen doorlopen. Toen hij senior werd kwam Maikel in het tweede en derde elftal, meestal als rechtsachter. Omdat het beter in zijn schema paste is hij vorige herfst in het zaterdagteam gaan spelen. Daar kwam hij in een elftal met jongens waar hij in de jeugd ook al vaak mee samen had gespeeld. Hun namen zijn Wouter Grooters, Robbin Wantia, Sjoerd Weernink en Jorg Antvelink. Maikel heeft veel mooie dingen bij Rekken beleefd. Maar de jeugdtoernooien in het Drentse Valthermond waren om niet te vergeten.

Ook is Maikel actief als vrijwilliger bij Sportclub Rekken. Hij helpt de potgrond en oliebollenactie organiseren. Dit vind hij twee belangrijke acties die moeten slagen. Het brengt veel geld in het laatje. Als deze inkomsten er niet waren moest waarschijnlijk de contributie omhoog.

Na de basisschool in Rekken kwam Maikel op het Assink  Lyceum en volgde daar de HAVO. Tegenwoordig woont hij op kamers in Enschede en is hij student op het Saxion. Hij volgt daar de master Nanotechnologie. Hij wil na zijn studie graag in de richting farmacie. De ontwikkeling of verbetering van medicijnen heeft zijn bijzondere belangstelling. Hij hoopt na afronding van zijn studie hier een baan in te vinden. Binnen 2 jaar hoopt hij zijn studie te hebben afgerond.

Maikel zit nu bijna een jaar in het bestuur van studentenvereniging Oxytoc. Het eerste half jaar was hij penningmeester. Nu vervult hij de functie Externe betrekkingen. Hij is hierbij verantwoordelijk voor het contact tussen externe partijen en Oxytoc. De partijen waar hij contact mee zoekt zijn bedrijven voor het regelen van onder andere bedrijfsbezoeken, mensen die een gastlezing willen geven of andere partner mogelijkheden.  Maikel werkt ook voor uitzendbureau Ferentes. Dit is een organisatie die ondersteunt bij uitvaarten. Gemiddeld èèn keer per week wordt hij opgeroepen om te helpen als drager. Dat kan overal in Nederland zijn.

Over zijn toekomst durft Maikel nog niet veel te zeggen. Hij weet niet waar hij gaat wonen. Dat zal ook liggen aan waar hij passend werk kan vinden. Hij hoopt wel dat hij in Rekken kan blijven voetballen. Maar dan moet zijn rugblessure wel herstellen. En als het voetballen niet meer gaat kan hij altijd nog iets anders bij Rekken gaan doen zoals wedstrijden fluiten en blijven ondersteunen met acties.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.