Historie: SP.Rekken 50 jaar

Opgericht  15 juni 1970! Dit jaar viert SP.Rekken het “50 jarig”  bestaan …Nog meer nieuws van de begin jaren 70 uit de mededeling blaadjes van destijds……  2e serie Mededelingenblaadje Sp Rekken,  nummers  4 t/m 7 ,   dec 1971 – juni 1972.  In deze serie worden de ontwikkelingen binnen de club duidelijker. Er is een schets hoe de nieuwe kleedaccomodatie er uit gaat zien en ook wat de geraamde kosten zijn. Jan Lubbers wordt genoemd dat hij slaagt voor het diploma scheidsrechter. Er blijkt belangstelling te bestaan om een Dames team  te formeren en men doet een oproep zich aan te melden.  Bij koninklijk besluit wordt vermeld dat de statuten van de club worden goedgekeurd en dat de vereniging wordt erkend.  In deze serie worden 14 commissies genoemd met alle namen erbij en wat hun werkzaamheden zijn. Natuurlijk een geweldige lijst met mensen en harde werkers van het eerste uur.  Bij de Dames wordt het eerste eigen doelpunt vermeld in onze historie en veel nieuwe dames melden zich bij Sp Rekken en hun namen staan vermeld. Sp Rekken 2 wordt kampioen en het bestuur wordt aangevuld met een dame. Men beschrijft dat er een dropping voor de jeugd wordt georganiseerd in een vrachtauto van de firma Wieberding.

Op de foto het eerste kampioens-team van Rekken in 1972:
SP.Rekken 2:  Staand v.l.n.r.  : Henk Pierik, Jan Rhebergen, Jan Kerkemeijer Frits Koelslag, Bernard ten Have, Gerrit Gijgink,  Jan Kolthof, Hennie Hietbrink.  Zittend v.l.n.r: Gerhard Scholte van Mast, Alwies Wantia, Bennie Floors, Jan Boevink, Bertus Floors, Jan Groothold , Wim Boevink

Mededelingen SP.Rekken 1971-1972:

Mededeling no.4

Mededeling no.5

Mededeling no.6

Mededeling no.7

Gerelateerde berichten

19 Thoughts to “Historie: SP.Rekken 50 jaar”

Comments are closed.