Vosseveld 1 – SP Rekken 1

Op 24 november ging koploper Rekken op bezoek bij Vosseveld, dat een stuk lager geklasseerd stond. Ondanks dat het weer prima was lag het veld op sportpark ’t Joosthuis er niet best bij. Het was voor Rekken wel zaak om na een vrij weekend weer een zege te pakken op weg naar een eventuele periodetitel.

Rekken begon niet erg sterk aan de wedstrijd en dit werd eigenlijk niet beter naarmate de 1e helft vorderde. Toen na een halfuur spelen de linksbuiten van Vosseveld met een actie naar binnen trok was het ook in 1 keer raak voor Vosseveld: 1-0. Het restant van de 1e helft bracht verder eigenlijk niets en zo bepaalde die ene treffer de ruststand. Na de thee probeerde Rekken om er meteen fel op te zitten om een snelle gelijkmaker te forceren. Het zorgde niet voor grote kansen en na zo’n 10 minuten in de 2e helft scoorde Vosseveld de 2-0. De thuisploeg maakte veelvuldig gebruik van hun snelle buitenspelers en met een lage voorzet van de zijkant werden de spelers centraal voor de goal gezocht. Deze tactiek leverde slechts 4 minuten na hun 2e treffer ook de 3-0 op en zo verkeerde Rekken na nog geen uur voetballen in grote problemen. Vosseveld nam ook nog steeds geen gas terug en Rekken kreeg zo geen moment grip op de wedstrijd. Toen er zo’n 20 minuten voor tijd nog maar eens een lage voorzet van de vleugels van Vosseveld kwam werd deze ook nog eens in eigen doel gewerkt: 4-0. Dit bleek ook de eindstand en zo werd de koploper weer even met beide benen op de grond gezet. Volgende week komt hekkensluiter Lochuizen op bezoek en dat is een uitstekende gelegenheid om het één en ander recht te zetten.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.