Rekken JO9-1 – Haarlo/Noordijk JO9-1

Op zaterdag 5 oktober speelden wij thuis om 9:30 de thuiswedstrijd tegen Haarlo/ Noordijk. We waren ze nog niet tegen gekomen in de beker dus we hadden geen idee hoe goed ze waren. Vol goede moed begonnen we aan de warming-up. Sharon had daarna de opstelling bekend gemaakt en Bart stond de eerste helft keeper bij ons. Het zijn best grote jongens dus niet bang zijn en de duels aangaan, dat kunnen jullie wel! Jullie zijn wat minder groot maar echt niet minder goed! Na de peptalk van Sharon begonnen we aan de wedstrijd. Er werd veel samen gespeeld, vooral op het middenveld door Jans en Florian. De resulteerde ook al snel in een 1-0 voorsprong voor Rekken. Jans speelt de bal diep op Marijn, hij kapt zijn tegenstander uit en zet de bal hard voor op Siem die hem koelbloedig en keihard in de rechterhoek schiet, BAM 1-0 voor Rekken. De verdedigers Kees en Liam stoppen de aanvallen van Haarlo/Noordijk goed tegen. Ze pakken de bal af en spelen hem naar Jans of Florian. Jans kan zo door dribbelen maar schiet de bal net op de paal helaas. We krijgen een corner tegen en helaas schiet Haarlo/Noordijk hem erin, 1-1. Rekken laat de kopjes niet hangen en Liam begint aan een heeeele lange actie waarbij die bijna alle tegenstanders uit speelt maar helaas houdt de keeper zijn keiharde schot met veel moeite tegen. Ondertussen zijn Levi en Stan het veld ingekomen en staan ze hun mannetje. Een tegen aanval van Haarlo/Noordijk en hij zit er zo maar in, 1-2. Hierna volgen nog 2 acties en helaas vliegen deze er ook allebei in 1-4. We zakken wat in en onze keeper Bart houdt zelfs een bal uit de kruising tegen! Wat een top keeper hebben we vandaag. Helaas komen de tegenstanders nog twee keer tot scoren en gaan we de rust in met een 1-6 achterstand. In de rust geeft Sharon aan dat het eigenlijk heel goed gaat.  We spelen veel samen, vragen om de bal en maken goeie acties richting de goal. Alleen moeten we wat meer terug zakken bij een tegen actie want dat gebeurt nog niet zo heel veel. We hebben hele goede verdedigers maar die kunnen niet 5 mensen van Haarlo/ Noordijk aan.

Vol goede moed beginnen we aan de tweede helft. Siem is de tweede helft keeper. We beginnen weer sterk, Levi geeft een goeie steekbal op Jans, die zet hem voor op Bart en hij komt 1 op 1 met de keeper. Helaas weet de keeper hem net uit de goal te tikken. Stan pakt op het middenveld de bal af van de tegenstander en geeft een goeie bal aan Florian en die dribbelt door naar de goal van de tegenstander en schiet hem net tegen de buitenkant van de paal! Helaas wordt Haarlo/ Noordijk ook sterker en scoren hun wel een aantal keer. Maar wij laten het er niet bij zitten. Jans passeert een aantal tegenstanders en geeft de bal diep op Bart, hij kapt twee tegenstanders uit en staat weer 1 op 1 met de keeper. Dit keer laat Bart de keeper een poepie ruiken en schiet hem hard in de linkerbovenhoek! 2-9 is dan de stand. Kees verdedigd ijzersterk en geeft een goeie bal op Marijn, hij dribbelt wat tegenstanders voorbij en geeft de bal voor op Jans, hij schiet hem op een haartje naast helaas. Haarlo Noordijk wist nog 3 keer te scoren en na 40 minuten was de uitslag dan ook 2-12 voor hun. De penalty’s werden wel door ons gewonnen mede door onze goede keeper Siem. Maar de stemming zat er goed in bij ons want we hebben veel kansen gecreëerd en we hebben met plezier gevoetbald! Volgende keer beter zeggen de jongens ?