Pupillen worden groot: Timo Buunk

Zoals al aangekondigd in de seizoensgids is Wim Giesbers begonnen om de “oude” pupillen van de week  opnieuw een vragenlijst voor te leggen.
We zijn benieuwd hoe het nu gaat met de pupillen van toen !

<<  Pupillen worden groot: Timo Buunk  >>   Het is inmiddels al weer 10 jaar geleden dat de nu 19-jarige Timo Buunk pupil van de week mocht zijn bij de wedstrijd Sportclub Rekken – ’t Centrum uit Enschede. Timo weet nog wel dat hij een beetje zenuwachtig was want het Centrum was een team dat erg fysiek speelde. En hij weet ook nog heel goed dat hij scoorde tegen de keeper van ’t Centrum met een schot in de linkerhoek. Ook vond hij het leuk dat hij een bal kreeg en dat alle spelers er hun naam opgezet hebben.

Timo woont nog thuis aan de Rekkenseweg bij zijn ouders en zijn zus. Hij studeert aan de ALO in Nijmegen en is bezig met zijn derde jaar. Na deze studie hoopt Timo nog verder te studeren maar hij weet nog niet precies wat. Timo verteld over zijn voetballoopbaan tot nu toe. Ik heb 1.5 jaar in de F gezeten en daarna 1 jaar in de E. Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar het grote veld, de D. Hier heb ik 2 jaar in gevoetbald. Daarna heb ik 4 jaar in de C en 2 jaar in de B gespeeld. Daarna speelde ik 2 jaar in de A en vervolgens kwam ik bij de senioren in de selectie.

Toen ik in het D elftal kwam speelden daarin ook Mike, Dennis, Joey en Thijs Tankink. Deze jongens spelen nu ook in de selectie. Later in de C speelde ik met Koen, Thies, Tom, Maurits, Job, Roy, Robin en Thijs Voortman. Ook deze jongens zijn nu allemaal lid van de eerste selectie. Ik speel inmiddels in het eerste, meestal links midden, mijn favoriete plek.  Op de vraag wat het mooiste moment was in de voetbalcarrière van Timo noemt hij de Triple in de C. Dat seizoen werden ze najaars- en voorjaarskampioen en werd ook de beker nog gewonnen. Andere hoogtepunten waren het bereiken van de 1ste klasse met de A en de eerste goal in het eerste.

Ook als vrijwilliger bij Sportclub Rekken is Timo actief. De laatste 2 jaar heeft hij het gras gemaaid rondom de velden van Rekken. Omdat hij te druk werd is hij daar nu mee gestopt. Timo is trainer van de JO10. Timo verteld hier over: Ik vind het heel mooi om de kinderen te zien ontwikkelen en wat bij te brengen. Het trainen geven vind erg leuk maar dat heeft natuurlijk ook te maken met de opleiding die ik volg. De meesten van deze groep geef ik al sinds kaboutervoetbal trainen en ik vind het mooi om te zien hoe ze zich ontwikkeld hebben. Grotendeels is deze groep bij elkaar gebleven en spelen nu in de Hoofdklasse. Hoger kan niet!

Verder ben ik lid van de Koordeshoek en regel ik veel bij deze corsowagen. Ook ben ik sinds vorig jaar lid van de Rekkense bloemencommissie.  Wat de plannen voor de toekomst betreft: Timo hoopt met het eerste van Rekken aan het einde van dit seizoen te promoveren naar de 4de klas, het liefst met een kampioenschap. Dat zou ook een mooi cadeau zijn voor  Sportclub Rekken dat volgend jaar 50 jaar bestaat. Verder hoopt hij snel zijn opleiding af te ronden zodat hij daarna verder kan met een nieuwe studie.

 

<< Timo Buunk, hij was pupil van de week op zondag 11 oktober 2009 >>

Hij is 9 jaar, woont nu nog aan de Bonenkamp en gaat binnenkort samen met zijn ouders Ewout en Jessy en zusje Lisa verhuizen naar de Rekkenseweg 39. Hij is er maar druk mee want voordat ze er naar toe gaan moet er nog flink verbouwd worden. Zo helpt hij met het slopen van de muren, pakt nieuwe stenen op een kruiwagen en doet allerlei klussen zodat het straks een heel mooi huis zal zijn.  We hebben het over de zelfverzekerde Timo Buunk, hij was pupil van de week op zondag 11 oktober 2009 bij de belangrijke voetbalwedstrijd Sportclub Rekken tegen ’t Centrum uit Enschede. Uitslag 2-1: knap gewonnen door Rekken.  Timo vindt het van de ene kant wel leuk dat hij gaat verhuizen naar het huis waar tot voor kort zijn opa en oma woonden.

Hij woont dat dicht bij zijn vriend Dennis. Ook hoeft hij dan niet meer zover te fietsen om bij de corsowagen van de Koordeshoek te komen en als hij later naar “het Assink”gaat woont hij dichter bij Eibergen.  Van de andere kant wonen zijn andere vrienden Daan, Koen en Stijn dan niet meer bij hem in de buurt. Met zijn vrienden speelt hij vaak buiten. Veel voetballen en pas hebben ze nog een grote hut gebouwd vlak bij de Berkel.

Huisdieren hebben ze niet maar dat gaat binnenkort veranderen.  Opa en oma hadden 2 geiten Saartje en Noortje. De oude Saartje is doodgegaan maar Noortje blijft wonen bij hun nieuwe huis. Misschien kopen ze er nog wel een nieuwe geit bij. “Dan is Saartje niet meer zo alleen en heeft ze een vriendinnetje”.  Timo zit in groep 6 op “de Berkel” bij juf Jannet en meester Gerard. Rekenen is het mooiste vak. Biologie en taal vindt hij minder leuk.Wat ook erg mooi is dat je in de pauzes op school kennis kunt maken met allerlei sporten. Dat heet ” beweeg wijs”. Hij heeft nog geen idee wat hij later wil worden.

Timo is aanvaller in het D team. Het leukste op voetbal vindt hij partijtje en de wedstrijden. Het is een leuk team van 12 jongens en 3 meisjes. Christiaan is een goede trainer en Jeffrey een fijne leider. Volgens Timo is zijn vader Ewout de beste voetballer van Rekken. Klaas Jan Huntelaar is de beste speler van Nederland en Ajax is zijn favoriete club.

Timo vond het heel leuk dat hij pupil van de week mocht zijn. Rekken speelde prima. Wouter was de beste speler van het veld en maakte ook nog eens het mooiste doelpunt.  Het allermooiste van de middag vond Timo z’n eigen goal. Met een strak schot  in de linkerhoek was de keeper van ‘t Centrum kansloos.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.