Pupil van de week: Mats Vergeer

SP.Rekken – Zelhem >> Aanvang 14:00 uur – Balsponsor: Ten Haken Installatietechniek >>  Hij heeft altijd gewoond in Alphen aan de Rijn waar zijn ouders een camping hadden. Vorig jaar op de eerste dag van de grote vakantie is hij met zijn familie verhuisd naar Rekken. Nu hij al weer meer dan een jaar in ons dorp woont kan hij de balans opmaken. Hij is inmiddels maar wat blij dat hij naar Rekken is verhuist.

En hij voetbalt nu al weer een jaar met heel veel plezier bij onze Sportclub. Zondag bij de wedstrijd Sportclub Rekken – Zelhem kunt u kennis maken met deze 12-jarige sympathieke blonde jongeman. Hij mag bij deze wedstrijd de pupil van de week zijn. Mats Vergeer is zijn naam en hij hoopt dat het een mooie middag zal worden.
In de zomer van 2018 verhuisde de familie Vergeer van de grote plaats Alphen aan de Rijn (72000 inwoners) naar het kleine Gelderse grensdorpje Rekken (1450 inwoners), een ware cultuuromslag. Marco, Liesbeth en hun kinderen Sasja (16), Thije (14) en Mats gingen wonen op een mooie woonboerderij aan de Ruskesslatweg, niet ver van de grens met Duitsland. Ook de grappige hond Hobbes kwam mee naar Rekken. Hobbes is een heel lieve en dikke hond. Het is een kruising tussen een Teckel en een Labador. Hij ziet er heel grappig uit en past altijd goed op het huis. Poes Loes is een lieve en mooie lapjeskat en ligt de hele dag te slapen op de bank. Maar als het avond word is ze opeens heel actief. Er zijn ook nog wat plannen voor de toekomst. Als buiten alles klaar is komen er kippen, schapen en een varkentje.
Inmiddels na een jaar gewoond te hebben in Rekken voelt de familie Vergeer zich helemaal thuis. Ze doen zo veel mogelijk aan allerlei activiteiten mee en zouden niet graag terug willen naar het drukke westen.
Toen Mats in Rekken kwam te wonen kwam hij in groep 8 van IKC de Berkel. Op deze voor hem heel kleine school leerde hij snel de kinderen kennen en hij kreeg al gauw veel vrienden. Sinds augustus zit hij op het Assink Lyceum in Eibergen in klas E1V2 (brugklas HAVO/VWO). Dit is wel weer een grote klas met ongeveer 30 leerlingen. Gym, geschiedenis en biologie vind hij de fijnste vakken. Hij heeft ook een favoriete docent. Meneer Beumer, die zo goed kan vertellen.
De familie Vergeer is heel sportief. Wandelen, fietsen, surivallen zijn favoriete bezigheden. Net als Mats voetbalt Thije in de jeugd van Sportclub Rekken. En vader Marco is, net als vorig jaar een gewaardeerde en bevlogen jeugdtrainer bij Sportclub Rekken.
Nadat Mats zijn zwemdiploma’s had gehaald mocht hij bij een voetbalclub. Hij werd lid van Alphense Boys. Dit is een zondag hoofdklasser met meer dan 1000 spelende leden. Hij begon bij de Fjes en kwam daarna in de E. Er waren toen liefst 12 E teams. Ondanks dat Alphens Boys een grote club is heeft Mats het daar best wel leuk gehad. Het was een heel grote verandering toen hij zich vorig jaar melde bij het kleine Rekken. Mooi is dat bij Rekken alles veel overzichtelijker is, dat je iedereen snel kent en dat je vaak samen optrekt. Mats speelt nu bij de jeugd onder 13, meestal als rechtermiddenvelder. Het is een fijn team met Ninthe, Ruben, Wout, Gijs, Jordy, Leon, Douwe, Stan, Koen, Mart en Nick. De trainers Mirza en Ruud doen goed hun best om het elftal beter te leren voetballen. Op zaterdag begeleiden de leiders Eric en Heino het team en dat gaat ook prima.
Mats weet niet zo goed wie de beste speler van Rekken is. Hij houd het er op dat ze allemaal goed zijn. Virgil van Dijk vind hij de beste voetballer van Nederland en Messi is de beste van de wereld. Liverpool vind hij de mooiste club in het buitenland en Mats is supporter van Feyenoord. Omdat hij nu in het oosten van Nederland woont vond zijn vriend Ruben dat Mats ook daar een favoriete club moest hebben. Mats heeft, net als Ruben gekozen voor de superboeren van de Graafschap.
Zondag gaat het dus gebeuren. Mats mag pupil van de week bij Rekken zijn. Hij heeft er erg veel zin in en hoopt dat het een mooie en spannende wedstrijd gaat worden en dat de punten op het Asterloo blijven. En wij van Rekken hopen dat Mats en zijn familie en iedereen die hij heeft uitgenodigd om te komen kijken een onvergetelijke middag zullen hebben.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.