Sp Rekken JO9-2 – SC Meddo JOG-1

Op zaterdag 9 maart om 10:00 trapten de jongens af na het fluitsignaal van de scheidsrechter. We begonnen vol goede moed, nadat Thies de opstelling bekend had gemaakt. Bart mocht de eerste helft keepen. Dit deed hij ijzersterk, want na 5 minuten had hij al heel wat knappe reddingen! Helaas stond de verdediging een beetje te slapen en kon  Meddo toch bij onze keeper Bart scoren, 0-1. Rekken werd wakker en begonnen  te voetballen. Jasper had al vele mooie dribbelacties laten zien, maar helaas stond de keeper van Meddo goed te keepen. Na een goeie pass van Lucas op Siem wist Siem de score weer gelijk te maken! 1-1. Niet veel later wist ook Jasper te scoren 2-1. Helaas zakten we na dit doelpunt weer iets in en wist Meddo weer 2 keer te scoren in onze goal. Jans geeft een strakke diepte pass op Marijn… Marijn kapt de tegenstander uit en schiet hem strak in de linkerhoek! 3-3. De scheids fluit en het is tijd voor een beker ranja. Thies en Sharon vertellen ons dat we echt goed voetballen. We moeten doorjagen en meer breed gaan staan en vragen om de bal.  De tweede helft starten we met Jans als keeper. Op het middenveld verdedigt Stan zelfs zo goed dat de tegenstander geen pass meer kan geven aan hun voorhoede spelers. Ook geeft Stan zo nu en dan goede steekballen op Siem en Jasper. Samen spelen ze dit goed uit en Jasper weet hier uit te scoren 4-3 we staan weer voor! Helaas zakken we weer wat in en ondanks de super goede reddingen van keeper Jans scoort Meddo nog 2 keer. Tijd voor een time out. Thies en Sharon geven aan dat Meddo moe begint te worden en dat wij hiervan moeten profiteren. Dit pakken de jongens goed op. Na een prachtige solo actie van Marijn aan de rechterkant zet hij de bal voor en Jasper schiet hem keihard in de rechter bovenhoek! 5-5. Uit een corner scoort Meddo de 5-6 maar hier laten de jongens het niet bij zitten. Siem zoekt de 1-2 met Lucas en geeft een diepte bal op Bart. Hij neemt de bal aan en kapt een aantal tegenstanders uit en schiet de bal in de rechterhoek! De keeper van Meddo was totaal kansloos. We staan weer gelijk 6-6. Zouden ze nog puf hebben om nog een keer te scoren? Het antwoord is natuurlijk jaaa! Na een goede actie van Bart speelt hij Jasper in die helemaal vrij staat voor de goal…. Jasper denkt niet na en schiet de bal hard in de linkerhoek!!! 7-6 Iedereen is super blij en feliciteert elkaar. Maar nu nog even volhouden en geen tegendoelpunt krijgen…. Lucas en Siem verdedigen als 2 sterke beren en Meddo komt niet meer in de buurt van onze sterkeeper Jans. Daar is dan ook het laatst fluitsignaal van de scheidsrechter!!!! Thies en Sharon geven aan dat we vandaag goed gevoetbald hebben! Vooral doordat we voor elkaar bleven vechten!