SP Rekken 1 – GWVV 1 0-1

Zondag 6 mei speelde Rekken thuis tegen de nummer 2 van de competitie. Eerder dit seizoen beleefde Rekken een zware middag in Varsselder, het verloor met 8-1. Een sportieve revanche was dus zeker welkom. Ook was deze wedstrijd belangrijk voor de 2e periode, waarin Rekken tot dusver slechts 1 nederlaag had en dus nog alle kans had om een periode in de wacht te slepen. Alhoewel trainer Marijn Winkelhuis niet aanwezig kon zijn bij de wedstrijd, begon iedereen met goede moed. Afgelopen donderdag wist Rekken namelijk nog met 0-3 te winnen van angstgegner KSH, mede dankzij 2 schitterende goals van Jasper Stein. Tegen GWVV was de opstelling dan ook ongewijzigd.

14. Sjoerd Weernink

Rekken opende zoals het wel vaker deed de laatste weken; de ruimtes klein houden en fel de duels aangaan. Bij vlagen werd ook de defensie van GWVV goed onder druk gezet. In balbezit wist Rekken door slimme dieptepasses gevaarlijk te worden. Heel Rekken zag helaas na 10 minuten een schitterende lob van Nick van der Luyt vanaf 20 meter op de lat uiteenspatten. Ook even later zag het publiek Merijn Roos alleen op de Varsselderse goalie afgaan. Helaas hield die laatste het schot tegen. Niet lang daarna was het opnieuw Nick van der Luyt die een goede voorzet niet wist binnen te werken. GWVV creerde echter ook wat mogelijkheden, alhoewel deze in de eerste helft niet te vergelijken waren met de grote kansen die Rekken had gekregen. Beide ploegen wisten echter niet te scoren, waardoor met 0-0 een bakje thee werd gedronken.

Na rust begon GWVV erg scherp. Ook GWVV had nog volop kansen in de 2e periode. Rekken had de tweede helft meer moeite om in de duels te komen, en de ruimtes op het veld werden steeds groter. De tweede helft was GWVV dan ook duidelijk de betere partij. Dit resulteerde al enkele minuten na het rust signaal in de 0-1 voor de mannen uit Varsselder. Rekken zag daarmee ook centrale verdediger Mike Kerkemeijer uit vallen met een enkelblessure. Tom Bannink kwam in de ploeg om de back positie over te nemen, waarna Bram Helmers de rest van de wedstrijd als centrale verdediger uitspeelde. Ook Job Groen viel in om de ploeg wat frisse aanvallende impulsen te geven. Helaas mocht dit alles niet baten voor Rekken, en heeft het de tweede helft niet de mogelijkheden kunnen creeren die het de eerste helft had. Einduitslag 0-1. Jammer, aangezien de kansen in de eerste helft normaal gesproken garant staan voor 1 of 2 doelpuntjes.

Gelukkig heeft Rekken nog steeds een kans voor periode 2. Woensdag 9 mei wordt namelijk om 19:00 thuis gespeeld tegen Marienveld. Rekken zal met niets anders genoegen nemen dan 3 punten. Als die missie is voltooid, kan het die week erop de periode pakken als het speelt tegen de Ulftse Boys. Wel is Rekken afhankelijk van de wedstrijd die dan wordt gespeeld tussen 2 concurrenten; MEC en GWVV. Maar goed, first things first. Komt allen op woensdag 9 mei om 19:00 op sportpark het Asterloo om Rekken aan te moedigen tegen Marienveld!