Pupil van de week: Mart de Groot

Deze sympathieke en blije jongen werd geboren op het Caribische eiland Sint Maarten. Zondag staat hij in Rekken in de schijnwerpers. Zijn naam is Mart de Groot. Bij de wedstrijd tegen de kampioensploeg van Reünie mag hij pupil van de week zijn. Pupil van de week zijn bij Sportclub Rekken, daar heeft de 9 jarige Mart al een tijdje van gedroomd. En hij is er dan ook maar wat blij  dat het nu zo ver is.

Mart is de zoon van Erik en Dewi de Groot. Beiden zijn docent in het voortgezet onderwijs. Erik is leraar techniek aan een school in Doetinchem. Dewi geeft wiskunde op een school in het Overijsselse Hengelo. In de 60er jaren zijn de ouders van Dewi uit Indonesië  naar Nederland gekomen. Dewi is geboren en getogen in Hengelo (O). Erik heeft lang in Eibergen gewoond en ging daar ook naar school. Dewi en Erik gingen eerst samenwonen in Eibergen. Omdat ze een aantrekkelijke baan konden krijgen op Sint Maarten gingen ze die uitdaging aan. Op dit tropische eiland is Mart op 3 augustus 2008 geboren. Toen hij 2 jaar oud was zijn ze terug gegaan naar Eibergen en later naar de Zonderkamp in Rekken. Inmiddels heeft de familie het huis in Rekken verkocht. Tijdelijk gaan ze wonen bij camping Dan Borg. Ze zoeken nu een ander huis met een mooi stuk grond in het buitengebied rond Rekken. Mart heeft ook een broertje. Hij heet Sjoerd en is 6 jaar.

Bij de familie de Groot woont in de lente en de zomer  een hond die Chiara heet. Dit lieve beest is eigenlijk een leenhond. Hij is van een oom en tante van Mart die in de zomer op een camping in Italië  werken. Mart is al een paar keer bij hun op de camping geweest en 1 keer heeft hij er zijn verjaardag gevierd. Dat was heel gezellig en leuk. Het konijn van de familie heet Isabella en er zijn ook nog 4 kippen en een haan.

Mart gaat in Eibergen naar school. De school heet IKC op den Esch. Hij zit in groep 6 bij de juffen Marloes en Femke. Rekenen en gym vind Mart de mooiste vakken. IKS op den Esch is een fijne school en Mart heeft er heel veel vriendinnen en vrienden. Hun namen zijn June, Noud, Ollie, Guusje, Guusje, Mieke, Puck, Julia en Nea. Over zijn toekomst heeft Mart ook al goed nagedacht. Hij wil later profvoetballer of straaljagerpiloot worden.

Ook in Rekken heeft Mart veel vrienden. Spelen doet hij vaak met Stan, Douwe, Leon en Jerre. Regelmatig gaat hij vissen met Stan en Jerre. Als hij gaat voetballen is dat meestal met Douwe.

Mart en zijn broertje Sjoerd zijn sportieve jongens. Elke maandag zwemmen ze in de Wilder in Haaksbergen in een trainingsgroep. Mart vind zwemmen een leuke sport. Inmiddels is Mart al weer ruim 4 jaar lid van  Sportclub Rekken. Hij speelt nu in het team Jo11. Deze ploeg staat onder de deskundige leiding  van trainer Tygo Velthuis. Heino Meddeler is de bekwame leider die er ook altijd bij is wanneer er  wedstrijden gespeeld worden. Ook papa Erik is vaak bij de trainingen. Mart vind Tygo heel grappig want hij kan niet echt boos kijken. Het maakt Mart niet zoveel uit waar op het veld hij staat, maar hij heeft toch wel een voorkeur voor het middenveld. Keepen vind hij ook wel leuk maar dan moet het wel warm weer zijn. Mart heeft ook nog een wens. Hij zou het mooi vinden dat alle wedstrijden in Rekken op kunstgras gespeeld konden worden.

Mart vind Nick van der Luyt de beste voetballer van Rekken. Hakim Ziyech is de beste van Nederland en Iionel Messie is de beste van de wereld. Mart is supporter van Ajax en vind Barcelona de mooiste club van de wereld.

Zondag gaat het gebeuren! Mart is heel blij dat hij de pupil van de week mag zijn wanneer Sportclub Rekken speelt tegen de kampioensploeg uit Borculo. Hij is van plan de keeper van Reünie met een bekeken schot te verrassen en hoopt dat Rekken daarna zijn voorbeeld gaat volgen en veel goals zal gaan maken. En wij van Rekken hopen dat het een mooie en sportieve wedstrijd gaat worden en dat Mart en zijn familie en iedereen die is gekomen een mooie middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.