Buurse2 – Rekken2 0-0

Na de overwinning op Bentelo en 2 nederlagen moest het 2e aantreden tegen Buurse. Het 2e heeft een lastig seizoen. Enkele spelers zijn langdurig geblesseerd en daarnaast zijn er gedurende het seizoen veel wedstrijden geweest waar nipt ongelukkig verloren werd. Het is altijd de kunst om dan de spirit erin te houden en de kansen te blijven zien, zo ook vandaag.
Buurse dus… bekend van het schitterende Buurserzand, ter Huurne en het befaamde Buurske Brodd’n Toernooi. Waar ene Marc D. meerdere trofeeën aan heeft overgehouden, maar dat is een ander verhaal.
Op deze warme dag traden wij aan met een 4-tal A-jeugd spelers en oudgediende Jorik R., aangezien de selectie nogal uitgedund was. Onder de leiding van trainer Bram R. werd een duidelijk strijdplan opgesteld met focuspunten op de opbouw en de manier van drukzetten. Dit plan pakte goed uit en werd goed uitgevoerd; er werd compact gespeeld en hierdoor werd er weinig weggegeven. Daarnaast werd er goed geprobeerd om op te bouwen. Er waren wat kleine mogelijkheden over en weer, waarbij Buurse de grootste kans kreeg. Na een indraaiende voorzet kon een vrijstaande middenvelder inkoppen, maar gelukkig kwam de poging uiteindelijk terecht op de frituur bij Snackbar ’t Kip.
In de 2e helft werd het speelveld groter en kwamen er meer kansen over en weer. Zo kopte Raoul een indraaiende corner verdedigend goed van de doellijn en kwam aan de andere kant Robbin een teentje tekort om een indraaiende vrije trap van Tom Tankink te promoveren tot een doelpunt. De A-spelers lieten zien niet prima mee te kunnen bij de senioren. Ze gingen goed de duels aan en toonden voetballend lef. Er waren voor de neutrale toeschouwer weer enkele hoogtepunten te zien, zo maakte Tom G. met een zweefduik weer een fantastische redding en werd de magistrale techniek van het buitenkantje rechts weer gedemonstreerd door Jorik R. (helaas kwam hier wel een gevaarlijke counter uit, maar dit terzijde).
Door elkaar scherp te houden en door te blijven gaan ondanks de vermoeidheid, werd de 0 gehouden. Met een beetje geluk had er zelfs nog een overwinning ingezeten, maar uiteindelijk werd er tevredenheid gevonden in het gelijke spel. Hier kan weer vertrouwen uit gehaald worden voor volgende week, zodat er tegen Reünie weer 3 punten bijgeschreven gaan worden!
 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.