Pupil van de week: Anne Leusink

Balsponsor:  Grandplaza-Eibergen …..Zondag treft Sportclub Rekken het op de tweede plaats van de ranglijst staande GWVV (Geel Wit Varselder Veldhunten). Het dorp Varselder en de buurtschap Veldhunten liggen in de gemeente Oude IJsselstreek vlak bij Ulft. Omdat GWVV de laatste competitiewedstrijd met 2-1 verloor zijn er voor Rekken volop kansen! Dat is ook de mening van de pupil van de week Anne Leusink.

De 9 jarige Anne woont aan de Woerden 21 samen met haar ouders Chantal en Erik en zus Imke en broertje Jasper. In dit huis is Anne ook geboren. Toen Anne haar komst aankondigde ging alles een beetje te snel. Uiteindelijk kwam ze op de badkamer ter wereld en ze lag gelijk in de armen van haar vader.

Daiko is de naam van het hondje van de familie. Daiko is 4 jaar oud en bruin, wit en zwart van kleur. Het beestje is van het ras cavelier king charles. Daiko is de grote vriend van Anne. Daarom verwent Anne hem heel erg.

Anne is leerling op OBS de Berkel. Ze zit in groep 6 bij de juffen Kim, Demi en Chantal. Rekenen en creatief vindt ze de leukste vakken. Volgens Anne is de Berkelschool een fijne school met heel aardige leerkrachten en er is een mooi schoolplein. En de kinderen uit haar klas zijn ook allemaal even aardig.

Anne speelt samen met Leon, Mart, Douwe, Stan, Wout, Reamon, Gijs, Ninthe en Michelle in het jeugdteam JO-11. Bij voetbal kun je lekker veel energie kwijt weet Anne. Tygo is de trainer en Heino hun vaste leider. Ze staat bij voorkeur links of rechts achter. Anne vind dat het voetballen bij Sportclub Rekken steeds leuker word. Ze zou het mooi vinden dat er nog meer meisjes bij Rekken gaan voetballen. Binnenkort gaat ze aan alle meisjes bij haar op school vragen die nog geen lid zijn of ze niet eens een proeftraining bij Rekken willen meemaken.

Naast voetbal is muziek erg belangrijk bij de familie Leusink. Papa Erik is slagwerker bij Crescendo. Mama  Chantal heeft op de trompet gespeeld en pakt dat nu samen met Anne weer op. Haar zusje Imke doet aan  wedstrijddansen. Anne is bij de majorettes en leert daarnaast spelen op de klarinet. Anne heeft een drukke agenda. School, muziek en voetbal naast elkaar vraagt om een goede planning. Op donderdag is de agenda extra vol. Eerst heeft Anne klarinetles in de Huve in Eibergen. Als haar ouders haar daar heen brengen met de auto heeft ze haar trainingsspullen al aan. Na de les wordt ze terug gereden naar Rekken naar het Asterloo. Onderweg in de auto doet ze haar voetbalschoenen al vast aan en staat ze precies op tijd op het veld voor de voetbaltraining. Het plan is dat ze binnenkort in het  jeugdorkest gaat spelen. Dat is opgericht door Crescendo samen met Rietmolen. Anne kijkt er naar uit om ook in dit orkest te mogen spelen. Ze hoopt wel dat ze het voetbal kan combineren met de muziek en dat de trainingstijden passen bij de repetitietijden van de muziek.

Anne is een groot liefhebber van de jeugd Play-back show die Sportclub Rekken altijd tijdens de winterstop organiseert. Inmiddels heeft ze twee keer mee gedaan. De eerste keer samen met haar klasgenoten Fenna, Suze, Lynn en Isolde. Dat was heel leuk en met het nummer wakawaka – shakira behaalden ze een derde plaats. Het jaar daarna trad Anne helemaal alleen op en ze play-backte No roots van Alicia Merton. Anne kijkt nu al uit naar de volgende Play-back show. Dan gaat ze het weer alleen doen en hoopt ze de eerste prijs te winnen.

Anne vindt dat Thijs Tankink de beste voetballer van Rekken is. En Lieke Martens, de ster van het Nederlandse damesteam is de beste van Nederland. Anne heeft meerdere club in Nederland die ze erg goed vind. Ze denkt dan aan PSV, FC Twente, Heracles, Feyenoord en het Nederlands damesteam.

Zondag is het eindelijk zo ver. Anne mag pupil van de week zijn bij Sportclub Rekken. Toen ze hoorde dat ze aan de beurt was heeft ze een gat in de lucht gesprongen en heel hard gejuicht. Samen met de scheidsrechter gaat ze zondag als eerste het veld op. Na het helpen bij de toss gaat ze proberen de keeper van GWVV te verslaan. En als dat lukt zal ze heel blij zijn en alle mensen die zijn gekomen zullen heel hard gaan klappen. Wij van Rekken wensen Anne, de familie Leusink en alle mensen die komen kijken een fijne wedstrijd toe.

Gerelateerde berichten

Comments are closed.