pupil van de week: Wout Diepenmaat

Balsponsor: Benno Diepenmaat Scan en Inseminatie service Zondag 8 april as. is er al weer een derby in Rekken! Na FC Eibergen komt nu VIOS (Vooruit Is Ons Streven) uit Beltrum naar het Asterloo. Na de mooie resultaten van de afgelopen weken hoopt Sportclub Rekken op een goed resultaat tegen deze hoogvlieger. De pupil van de week Wout Diepenmaat rekent er op dat Rekken gewoon gaat winnen.

De 10 jarige Wout woont aan de Bonenkamp samen met zijn ouders Sandra en Eric. En Lotte is de grote zus van Wout. De familie Diepenmaat heeft twee honden die luisteren naar de namen Sam en Lex. Wout vind ze allebei even lief. Hij mag graag met ze spelen en op z’n tijd knuffelt hij ze.

Wout zit op OBS de Berkel in groep 7. Hij vind het meestal wel leuk op school maar soms zijn de lessen een beetje saai. Rekenen is zijn favoriete vak. Met 21 kinderen zitten ze in een lokaal. Groep 7 telt 11 kinderen en in groep 8 zitten 10 leerlingen. De juffen Loes Rhebergen en Marije Verbeek verzorgen de lessen. En gym worden gegeven door Waldo Rhebergen. Wout kan goed opschieten met de leerkrachten en vind dat ze goed les kunnen geven.

Wat ook altijd leuk is zijn de activiteiten buiten de school. Enkele weken geleden hebben groep 7 en 8 meegedaan aan het project “wandelen voor water”. Dit was een hulpactie voor Kenia. Alle oudste groepen van de scholen uit Eibergen en Rekken hebben hieraan meegedaan, totaal meer dan 400 kinderen. Iedereen moest 6 kilometer langs de Berkel in Eibergen lopen met een rugzak met 6 liter water op zijn rug. De brandweer was ook ingeschakeld en bracht in een grote bak schoon drinkwater waarmee je de rugzak kon vullen. De bedoeling was dat de Nederlandse kinderen gingen ervaren hoe het voelde  wanneer je zo ver moet lopen om water te halen. In Kenia is het heel normaal dat kinderen en vrouwen elke dag zo ver moeten lopen om aan water te komen. Daarom is er nu een plan gemaakt om een waterinstallatie te bouwen in het dorp welke schoon en gezond drinkwater levert. Alleen de mensen in Kenia kunnen dat niet betalen. Daarom hebben de kinderen sponsoren gezocht. Wout heeft €20.- opgehaald. De totale opbrengst van de actie in Eibergen was meer dan €8000.-  De actie is zoon groot succes geworden dat er ook nog een op zonne-energie werkende pomp geïnstalleerd kan worden. Wout vind het heel mooi dat hij heeft mogen helpen bij het binnenhalen van geld voor de waterputten voor de arme mensen in dit Afrikaanse land.

Wout heeft ook al goed nagedacht over zijn toekomst. Hij wil later boer worden. Het probleem is dat ze thuis geen boerderij hebben. Maar Wout denkt dat daar wel een oplossing voor komt. Hij is al wel druk bezig met  praktijkervaring op te doen. Zo is hij vaak te vinden op de boerderij van opa en oma Hoenink. Als oma kalfjes gaat voeren is Wout van de partij en helpt met drinken geven. Ook zit hij regelmatig op de trekker bij opa Gerrit of bij Arjan.

Wout heeft vrienden genoeg. Ze zitten bijna allemaal bij hem in de klas. Hun namen zijn Ruben, Thijs, Leon, Gerhard, Gijs en Jordy.

De familie Diepenmaat is een heel sportieve familie. Papa voetbalt in het 5de elftal van Rekken. Mamma is een fanatiek volleybalster evenals zus Lotte. En Wout is de stoere verdediger van het team Jo-11. Wout vind de wedstrijden het leukst van voetbal.  Verder vind hij dat alles goed geregeld is bij Rekken. Ook is hij regelmatig met zijn vrienden te vinden op het kunstgrasveldje van Sportclub Rekken om een balletje te trappen.

Thijs Tankink is volgens Wout de beste speler van Rekken. Robin van Persie is de beste van Nederland en Messi de beste van de wereld. Wout is supporter van FC Twente. Wout vind: ook als het niet zo goed gaat blijf je achter Twente staan.

Zondag is de grote dag. Beltrum komt spelen in Rekken en Wout mag de pupil van de week zijn. Wout heeft er heel veel zin in en hoopt dat het een mooie partij gaat worden en dat de punten in Rekken blijven. En wij van Sportclub Rekken hopen dat Wout, zijn familie en iedereen die komt kijken een mooie middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten