VIOS Beltrum1 – SP Rekken1 2-2

Zondag 1 oktober was SP Rekken te gast in Beltrum om daar de tweede competitiewedstrijd van het seizoen te spelen. De eerste wedstrijd wist Rekken thuis te winnen met 3-0 van tegenstander VV Erix uit Lievelde. Ook VIOS wist haar eerste wedstrijd te winnen.  Met maar liefst 0-6 werd er gewonnen van SVBV uit Barchem.
Samenvatting: Rekken – Beltrum

Een speciale wedstrijd, met name voor Damas Damen, die afgelopen zomer de overstap heeft gemaakt van VIOS Beltrum naar SP Rekken.

Rekken begon aan de wedstrijd in dezelfde opstelling als een week eerder.

 1. Jorg Antvelink
 2. Daan Papenborg
 3. Bram Helmers
 4. Patrick Nijland
 5. Tom Bannink
 6. Kevin Stokkers
 7. Damas Damen
 8. Thijs Tankink
 9. Nick van der Luyt (c)
 10. Marc Grooters
 11. Merijn Roos
 12. Mike Kerkemeijer
 13. Job Groen
 14. Joey Vos
 15. Jordy te Raa
 16. Dylan Bijlsma

VIOS begon deze wedstrijd met een 3-5-2 formatie. VIOS begon sterk aan de wedstrijd en had veel balbezit. Rekken daarentegen verdedigde sterk, waardoor het balbezit van VIOS niet resulteerde in grote kansen. In balbezit speelde Rekken echter slordig en was het de bal vaak snel weer kwijt. Naarmate de eerste helft vorderde, creëerde VIOS toch enkele kansen. Een lage voorzet vanaf de linkerkant leek binnengetikt te worden door de van Longa ’30 overgekomen spits Jurgen Wiegerinck. Het schot werd echter goed geblokt door de Rekkense verdediging. Even scoorde VIOS toch het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een matige vrije trap eindigde in de voeten van een geheel vrijstaande Bob Groot Kormelinck, die met een laag schot de 1-0 binnen werkte. Niet veel later ontstond een grote kans voor Rekken. Een uitbraak ontstond nadat een bal achter de verdediging van VIOS werd gelegd. Merijn Roos kon hierdoor op de Beltrumse doelman afstormen. Hij probeerde de bal over de keeper heen te schieten, maar helaas wist de doelman de bal te stoppen.

Rekken begon de tweede helft scherper aan de wedstrijd en wist vaker in de duels te komen. Hierdoor begon het spel van VIOS toch wat slordiger te worden. Merijn Roos brak door aan via de linkerkant van het veld, en gaf een vroege voorzet op Nick van der Luyt. Deze legde de bal goed terug om een aanstormende Damas Damen die hierna met een van richting veranderd schot de 1-1 binnenschoot. Ongetwijfeld een fantastisch gevoel voor Damas Damen, die hiermee scoort tegen zijn oude club. Helaas werd niet veel later een cornerbal binnen gewerkt door Freek Helmers van VIOS, resulterend in de 2-1.  Ondanks deze domper, probeerde Rekken er alles aan te doen om alsnog de 2-2 te maken. Marc Grooters kreeg halverwege de tweede helft een grote kans om deze binnen te schieten, maar zijn schot miste kracht. In de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd kreeg VIOS nog een ontzettend grote kans om de wedstrijd te beslissen. Na een te zachte terugspeelbal van Bram Helmers, wist Jurgen Wiegerinck de bal te onderscheppen. Hij dribbelde langs keeper Jorg Antvelink, maar zijn schot eindigde op de paal. Inmiddels was de extra tijd al in gegaan. Een doeltrap van Jorg Antvelink werd doorgekopt door een Beltrumse middenvelder. De bal viel tussen de doelman en de aanvallers van Rekken. Nadat een verdediger van VIOS tegen zijn eigen doelman aan botste, kwam de bal terecht bij Thijs Tankink. Hij schoof de bal vanaf ongeveer 20 meter tergend langzaam het doel in. 2-2 in de allerlaatste minuut! De Beltrumse verdediger vond de botsing tussen hem en zijn doelman veroorzaakt werd door een overtreding van een Rekkense aanvaller. In die emotie zei hij het woord ‘idioot’ tegen de scheidsrechter, wat resulteerde in een rode kaart voor de toch al geblesseerd geraakte verdediger. Naar onze mening een zeer zware straf.

VIOS Beltrum – SP Rekken: 2-2

 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.