Pupil van de week: Ninthe van der Luyt

Zondag gaat eindelijk de bal weer rollen in de nieuwe voetbalcompetitie. Erix uit Lievelde komt dan naar “het Asterloo”. Ninthe van der Luyt mag deze middag de pupil van de week zijn. Ninthe vindt het heel leuk dat ze deze wedstrijd is uitgekozen als pupil van de week. Ze hoopt dat het een mooie en spannende wedstrijd gaat worden en dat Sportclub Rekken zal gaan winnen.    

Ninthe is geboren in het plaatsje Loo bij Duiven. Daarna heeft ze 5 jaar net over de grens op Oldenkott gewoond. Inmiddels woont ze in Rekken aan de Lindevoort samen met haar ouders Nick en Tessa en haar broertje Boaz. De poes Nini en de hamster Sammie zijn hun huisdieren.  

Ninthe is leerling van school “OBS de Berkel” en zit in groep 7. Crea (knutselen) en geschiedenis vind ze de mooiste vakken. Ninthe vind het interessant om te weten hoe de mensen vroeger leefden en hoe ze dingen maakten en voor elkaar kregen. Om hier meer van te weten te komen is ze in verschillende musea geweest. In het Openluchtmuseum in Arnhem is ze al vaak geweest. Ook keek ze rond in het Veenmuseum in Drenthe, in  het gevangenismuseum in Groningen en het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Ook luistert ze graag naar de mooie en boeiende verhalen van Ineke van de Werf van museum “de Sfeer van Weleer” in Rekken.  

Ninthe heeft genoeg vriendinnen. Hun namen zijn: Michelle, Bibi, Mirte, Cedine, Laura, Lucia en Lisa. 

Dit voorjaar mocht Ninthe meedoen in een echte serie. Het begon allemaal toen ze reageerde op een oproep aan kinderen die het leuk vinden om te acteren in een spannende serie over appelstroop. Ninthe heeft toen in een filmpje van 20 seconden verteld waarom appelstroop zo lekker is. Ze was heel blij dat ze auditie mocht doen en daarna ook werd aangenomen. Er volgden liefst 5 draaidagen in Limburg en Noord Holland. Het gaat over een manager van een supermarkt die een hekel heeft aan appelstroop en eigenlijk veel liever snoep verkoopt. Hij probeert de klanten wijs te maken dat de appeloogst is mislukt en dat ze daarom veel beter snoep kunnen kopen. Hij start een reclameactie en de  verkoop van snoep gaat zo goed dat er geen plaats meer is voor de appelstroop in de winkel. De directeur van de appelstroopfabriek word hier heel verdrietig van evenals de kinderen uit het dorp. Vier kinderen, Gijsje, Loekje, Kiki en Thomas willen de appelstroopdirecteur heel graag helpen. Deze word hier zo blij van dat hij het geheime recept aan de kinderen toevertrouwd. De kinderen gaan gelijk aan de slag en kopen bij de boze supermarkt manager de ingrediënten die nodig zijn om appelstroop te maken. Daarna gaan ze met zijn vieren naar een geheime plek en gaan keihard aan het werk. Als de appelstroop klaar en goedgekeurd is word alles in potjes gestopt. Vervolgens worden de potjes stroop overal in het dorp op strategische plaatsen neergezet en de mensen mogen ze naar huis meenemen om te proeven. En iedereen vind de appelstroop heel erg lekker! Hoe het avontuur verder gaat mag Ninthe niet vertellen. Wie de serie verder wil bekijken moet even naar YouTube gaan. De serie heet “de Club van de Plakkende Vingers”. Ninthe speelt de rol van Loekje. De laatste spannende aflevering en de ontknoping is op woensdag 27 september. Kijken dus! 

Ninthe houdt erg van voetbal. Toen ze zes jaar en één dag oud was is ze lid geworden van Sportclub Rekken. Net als haar vader Nick en haar tante Nienke speelt ze het liefst in de spits. Ninthe heeft het op voetbal erg naar haar zin en vind dat bij Rekken alles prima is geregeld. 

Ninthe vind Barcelona de mooiste club en Lionel Messi de beste speler van de wereld. Haar tante Nienke van der Luyt is de beste van Rekken. Alle wedstrijden van het Nederlands damesteam om het Europees kampioenschap heeft Ninthe aandachtig bekeken. Lieke Martens, ster speelster van Nederland en Europees voetbalster van het jaar is haar grote heldin.  

Ninthe vind het heel mooi en bijzonder dat ze zondag als 10 jarige pupil van de week samen met haar vader, de spits van Rekken, het veld op mag lopen. En wij van Sportclub Rekken hopen dat Ninthe en haar familie en iedereen die komt kijken een mooie middag zullen hebben. 

Gerelateerde berichten

Comments are closed.