Sportclub Rekken pakt kampioenschap in 5e klasse B

Seizoen 2023-2024:  Sportclub Rekken pakt kampioenschap in 5e klasse B.  Na 90 minuten zwoegen tegen KSV heeft Sportclub Rekken op de laatste speeldag het kampioenschap in de 5e klasse B binnengesleept. In een onnodig spannende wedstrijd bleek een rake strafschop van Merijn Roos voldoende voor de volle buit.

Vergeleken met vorige week was de spanning een stuk minder. De recente uitwedstrijd in Vragender werd relatief eenvoudig gewonnen, waardoor Rekken met een goed gevoel aan het kampioensduel begon. Een historisch grote sfeeractie van de SPRU droeg daar verder aan bij. Als klap op de vuurpijl werd Stan Nijhuis in de tiende minuut ook nog eens onderuit geveegd in de vijandelijke zestien. Merijn Roos was degene die dit cadeautje vanaf elf meter succesvol uitpakte: 1-0. De verwachting was dat de bezoekers, die nergens meer voor speelden, na de vroege achterstand gas terug zouden nemen. Dit gebeurde echter niet; KSV bleef dapper strijden en speelde aanzienlijk beter dan enkele weken geleden. Toch kreeg Rekken voldoende mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dit gebeurde echter niet en zoals altijd in het voetbal krijgt de tegenstander nog één kans. Deze kwam voor KSV in de allerlaatste minuut: een ongelofelijke flipperkast in het Rekkense doelgebied zorgde voor een vlaag van paniek bij zowel spelers als publiek. De doelman van KSV zag een inzet van dichtbij gekeerd worden en ook zijn teamgenoten kregen de rebound niet tussen de palen. Daarna vond de scheids het mooi geweest waarna het feest op ’t Asterloo losbarstte. Met het kampioenschap keert de ploeg van trainer Arno Knapen al na één jaar terug in de 4e klasse.

De titel betekende ook het mooist denkbare afscheid voor Kevin Stokkers. Na 15 jaar en bijna 400 wedstrijden in het eerste doet hij volgend seizoen een stap terug. Rond minuut 60 werd hij onder luid applaus en een erehaag van zijn teamgenoten naar de kant gehaald, waar zijn familie voor hem klaar stond. Verder willen we als selectie alle toeschouwers (en in het bijzonder de SPRU) bedanken voor de geweldige support, het bestuur voor het regelen van alle randzaken op deze zeer geslaagde dag en het kantinepersoneel voor het verzorgen van een gezellige afterparty. Daarnaast onze dank aan de selectie van Neede, die langskwamen met enkele kratten bier en het team van Erix dat op afstand ook een kratje bier cadeau deed. Tot slot onze excuses aan wasvrouw Erna Helmers. Het Berkelwater was niet bepaald helder, maar traditie is traditie. Graag zien we iedereen volgend seizoen terug op ’t Asterloo in de 4e klasse!

Gerelateerde berichten