Pupil van de week: Bart Winkelhorst

Zondag ontvangt Sportclub Rekken DEO (Dijkhoek en omstreken) uit Borculo. Wanneer Rekken mee wil blijven draaien in de top van de ranglijst moeten de mouwen worden opgestroopt en er zal gewonnen moeten worden. Aan Bart Winkelhorst, zondag de pupil van de week zal het niet liggen. Hij gaat Rekken aanmoedigen en hoopt dat het publiek fanatiek zijn voorbeeld zal gaan volgen.  

Bart is 11 jaar en woont aan de Rekkense Binnenweg bij het bij iedereen bekende loonbedrijf Winkelhorst. Arjan en Charon heten zijn ouders. Ilse en Loes zijn zijn zus en zusje. En Stef is zijn tweelingbroer. Ook wonen er veel dieren bij Bart in en om het huis. Er zijn 3 lieve honden. Cheala is een Duitse Herder en Roef heet de Mechelse Herder. Jiske is een klein hondje, een Jack Russel. Pluisje heet het konijn en Wendy is de pony van de familie.

Bart zit in groep 7 op “OBS de Berkel” in een klas met 19 kinderen. 9 meisjes en 10 jongens. Rianne en Kim zijn de leerkrachten en zij zorgen er voor dat er hard gewerkt word. Maar dat het ook vaak gezellig en leuk is in de klas. Bart weet al wel wat hij later wil worden. Hij wil er alles aan doen om een bekende en goede profvoetballer te worden. Maar hij houd er ook rekening mee dat het niet gaat lukken. Daarom heeft hij ook een alternatief bedacht. Samen met zijn tweelingbroer Stef wil hij Loon en Grondverzetbedrijf Winkelhorst dan voortzetten. Ze hebben al een taakverdeling afgesproken. Stef gaat over de trekkers en de machines en Bart regelt de zaken op kantoor. En samen vormen ze dan de directie.

Bart speelt voor het eerste jaar in de D1. Hij is een rechtspoot en het liefste speelt hij in de voorhoede en dan rechtsvoor. Zijn trainers van de D1 zien in hem echter meer een typische middenvelder en daarom speelt hij tegenwoordig vaak rechts of links in het midden. En als Renzo er niet is mag Bart het doel verdedigen. De wedstrijden zijn het leukst op voetbal. Het trainen is ook wel leuk maar Bart vind wel dat bij sommigen de discipline beter kan. Volgens Bart is Sportclub Rekken een fijne vereniging waar het vaak gezellig is en waar je ook veel vrienden hebt.

Naast voetbal is Bart ook een echte muziekliefhebber. Bij Crescendo is hij bij de drumband. Hij is inmiddels al weer 2 jaar actief lid. Inmiddels heeft hij ook al een echt muziekpak en hij mag altijd mee als de drumband op pad gaat. Zoals een paar weken geleden toen hij mee mocht lopen bij de carnavalsoptocht in Ottenstein.

De kinderen van de familie Winkelhorst zijn erg sportief en doen aan verschillende soorten sport. Loes is bij de gym. Stef is ook lid van GAREO en doet bij Eibergen aan touwtrekken. Ilse en Bart zijn de voetballers en spelen met heel veel plezier bij Sportclub Rekken. Bart vormt samen met zijn klasgenoten Jesse, Kayle, Lynn, Daan, Youri en Stef een vast voetbalgroepje die elke woensdagmiddag afspreken en een partijtje gaan voetballen op het nieuwe kunstgrasveld op “het Asterloo”. Allemaal zijn ze heel erg blij met het nieuwe veldje en ze wilden dat het er al eerder was geweest.

Bart vind Joey Vos de beste speler van onze club. Jasper Cillissen is de beste keeper van Nederland en Arjen Robben de beste veldspeler. Bart is supporter van Ajax.  En ook van het Spaanse Barcelona waar volgens Bart de beste speler van de wereld rondloopt. Zijn naam is Lionel Messi. Bart kijkt best vaak voetbal op TV. Hij volgt de Nederlandse competitie maar is ook erg geïnteresseerd in de Nederlandse bekercompetitie. Het knock-out systeem heeft wel wat zegt Bart want dat geeft vaak mooie wedstrijden en soms verassende uitslagen. En ook kleine clubs kunnen soms ver in het toernooi komen en dat is mooi.

Zondag is het dan eindelijk zo ver. Bart mag pupil van de week zijn en daar heeft hij heel veel zin in. Hij hoopt op een mooie en sportieve wedstrijd. En wij van Rekken hopen dat Bart en zijn familie en alle vrienden en kennissen die hij heeft uitgenodigd en fijne middag mogen hebben op “het Asterloo”.

 


Gerelateerde berichten

Leave a Comment