Pupil van de week:Boaz van der Luyt

Zaterdag is Sportclub Rekken club van de week bij Heracles. Om half 7 zal daar in Almelo het eerste fluitsignaal bij de wedstrijd  Heracles – Utrecht klinken. Daarvoor zijn al 28 junioren van Rekken actief geweest met het zwaaien van vlaggen en het dragen van het middencirkeldoek. Rondom het veld hebben zich 15 Rekkense ballenmeisjes en jongens verdeeld en op de tribune zitten dan meer dan 100 Rekkense supporters. Een groot gedeelte hiervan heeft zich laten ophalen van “het Asterloo” door de spelersbus van Heracles. Als de elftallen het veld betreden loopt naast de scheidsrechter met de wedstrijdbal in zijn hand een heel trotse en blije F pupil uit Rekken. Boaz van der Luyt was de gelukkige winnaar van de loting onder de F jeugd en mag daarom pupil van de wedstrijd zijn.

Boaz is een echte voetballiefhebber. Hij speelt nu ongeveer een half jaar bij de F’jes. Zijn favoriete plek in het team is links voor of spits. Als het in de wedstrijd te lang duurt voor de bal naar voren komt haalt Boaz hem op of helpt met verdedigen. Scoren is volgens Boaz het aller mooiste van voetbal.  Van zijn  kundige trainers Thijs en Sjoerd krijgt hij veel nuttige tips. En Heino is een fijne teamleider die alles regelt. De familie van der Luyt is een echte voetbalfamilie. Oom Eddy is de keeper en vader Nick de veel scorende spits van het eerste elftal van Rekken.  Tante Nienke speelt in de spits bij dames 1 en zijn grote zus Ninthe speelt in de E1 van Sportclub Rekken. Opa Leo is de grote supporter van het geheel. Boaz vind zijn papa de beste speler van Rekken, Arjen Robben is de beste van Nederland en Messi is de beste van de wereld.

Boaz gaat in Rekken naar school. Hij zit in groep 1 van “OBS de Berkel” in de klas van de juffen Chantal en Marije. Hij vind het wel leuk op school maar het leukste is toch buiten spelen. Voetballen met de grote jongens is het aller-leukste.  Boaz weet ook al precies wat hij later wil worden. Profvoetballer bij Barcelona! Boaz is niet alleen naar Almelo gekomen. Hij heeft zijn ouders Nick en Tessa en zijn zus Ninthe en opa Leo ook meegenomen. Wij van Sportclub Rekken wensen alle junioren die bij de wedstrijd betrokken zijn, Boaz en zijn familie en iedereen op de tribune een mooie en spannende wedstrijd toe.

Boaz

Gerelateerde berichten

Leave a Comment