Pupil van de week: Manon Geesink

Op tweede paasdag maandag 6 april is er al weer een derby op “het Asterloo”. Na VIOS uit Beltrum komt nu  Sportclub Neede naar Rekken om de in februari afgelaste inhaalwedstrijd te spelen. Op de ranglijst staan de ploegen dicht bij elkaar zodat het een interessante wedstrijd kan worden. De elfjarige Manon Geesink mag bij deze wedstrijd pupil van de week zijn.

Nadat ze daarvoor altijd in Haaksbergen heeft gewoond woont Manon nu ongeveer 2 jaar aan de Loovelderweg. Op hun mooie woonboerderij welke ze nog steeds aan het verbouwen zijn woont ze samen met haar ouders Ingrid en Andre en haar zusje Daphne. Ook Kiki, het Maltezer hondje woont bij hun in huis. Kiki is een langharig wit speels en grappig  hondje die door Manon ook wel liefkozend “IJsbeertje” word genoemd. Verder zijn er nog 3 poezen op de boerderij die luisteren naar de namen Tijgertje, Knorretje en Puk. In het weiland bij huis loopt in de zomer altijd een jonge koe van een bevriende boer en in de winter komt er een gastpony. Dan waren er ook nog 3 kippen en een haan maar met hen is het niet zo goed afgelopen. Op een nacht is Reintje  de vos op bezoek geweest en heeft 2 kippen opgepeuzeld. De andere kip is later ook doodgegaan zodat de haan alleen overbleef. Maar er zijn inmiddels 3 nieuwe kippen besteld zodat de pluimveestapel binnenkort weer compleet is en er ook weer eieren gelegd kunnen worden.

De eerste 9 jaar van haar leven heeft Manon in Haaksbergen gewoond en ging daar naar de basisschool Pius X. In Rekken werd het “OBS de Berkel” , een school waar Manon het heel erg naar haar zin heeft. De school is lekker klein, overzichtelijk, gemoedelijk en de klassen zijn niet zo groot. Samen met 7 meisjes en 11 jongens zit ze in groep 8 en in augustus gaat ze naar “het Assink” in Eibergen wat haar ook erg leuk lijkt. Groep 8 is een heel fijne klas en iedereen gaat goed met elkaar om. Alle meisjes uit deze klas zijn vriendinnen van elkaar. Kim is de allerbeste vriendin en de namen van de anderen zijn Kirsten, Femke, Lisa, Celeste, Maureen en Ilse. Merte en Inge zijn 2 vriendinnen uit Haaksbergen die ze nog kent van haar oude school.

Naast voetballen bij Sportclub Rekken is Manon ook erg actief bij scouting “Han Jordaan” in Haaksbergen. Elke vrijdagavond van half 7 tot 8 uur komen ze bij elkaar wat bij scouting een draaiavond heet.  Bij scouting ben je van 8 tot 10 jaar welp en van 10 tot 12 jaar scout. Ropa ben je van 12 tot 14 jaar en daarna word je leider. Manon zit bij de scouts samen met nog 12 andere leden. Op scouting leer je touwen knopen, kampvuur maken en je doet samen allerlei spelletjes. In het najaar is altijd een jota-joti evenement. Scouts uit de hele wereld proberen dan met behulp van radioamateurs contact te leggen met elkaar. Zo kreeg Manon contact met een scout uit Haarlem waar ze een leuk gesprek mee had. Vervolgens melde zich een scout uit Duitsland en omdat Manon een beetje Duits spreekt werd dat ook een succes. Wat Manon niet snel zal vergeten dat zich een scout uit Indonesië melde. Toen was er even een probleem want Manon spreekt nog geen Engels. Een leider van de groep heeft het gesprek toen overgenomen en Manon mocht via hem aan de Indonesiër de vragen stellen en de groepsleider zorgde voor de vertaling.

Inmiddels ruim 2 jaar geleden is Manon gaan voetballen bij Sportclub Rekken. Ze speelt nu in de E2 links of rechtsvoor in het team van de trainers Joep, Mart en Jorg. Manon vind het een heel fijne groep die goed met elkaar om gaat. Ze vind verder dat bij Rekken alles prima geregeld is.

Wel hoopt ze vurig dat het zal lukken dat Rekken een panna kooi krijgt zodat er altijd op kunstgras kan worden getraind en gespeeld. Daarom heeft Sportclub Rekken zich gemeld bij de Klaas-Jan Huntelaar foundation en is inmiddels bij de laatste 5 verenigingen die de eindstrijd aangaan. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen op Rekken. Manon heeft ook actief meegedaan om stemmen te winnen. Samen met Lynn en Kirsten hebben ze bij de Plus en de Jumbo in Eibergen klanten aangesproken en veel mensen hebben toen toegezegd dat ze gaan stemmen op Rekken.

Zondag is het zover! Manon had er niet aan gedacht dat ze nog eens uitgenodigd zou worden om pupil van de week te zijn.  Maar bij Sportclub Rekken komt iedere pupil èèn maal aan de beurt en dat is best bijzonder want bij grote voetbalclubs is dat niet mogelijk. Manon wil er dan ook een mooi en fijn feest van maken en heeft iedereen die ze kent uitgenodigd om te komen kijken. En wij van Rekken hopen dat het een mooie, spannende en sportieve wedstrijd zal worden en wensen Manon en de familie Geesink een fijne middag toe.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment