Pupil van de week: Kirsten Grootherder

Zondag staat op “het Asterloo” weer een echte streekderby op het programma. Om 14.00 uur klinkt het beginsignaal  van de wedstrijd Sportclub Rekken tegen VIOS uit Beltrum. Ongetwijfeld zal deze wedstrijd weer veel publiek trekken. Wie er zeker ook zal zijn is de pupil van de week Kirsten Grootherder. De 11-jarige Kirsten is een opgewekte, vrolijke, spontane, blije en vriendelijke meid die heel goed weet wat ze wil en kan.

Kirsten woont aan de Koordesweg in een mooie woonboerderij samen met haar ouders Mariet en Arnold en haar broer Bjarne. Bij hen in huis woont ook Lady, de actieve en waakse hond waar je heel leuk mee kunt spelen. Als er op het erf gevoetbald word doet Lady als zij de kans krijgt ook mee. Maar dat gaat wel eens mis. Lady is soms iets te enthousiast en bijt de bal wel eens stuk. Verder zijn er nog 15 tot 20 guppies in huis. Buiten in de wei lopen de 6 paarden en de pony’s.  De paarden luisteren naar de namen Siske, Dirk en Bo. De pony’s heten Pandour, Elly en Herald. Er zijn ook nog 2 poezen bij de familie Grootherder. Billy is een rood-witte kater en Steepje is een grijs gekleurde poes. Tot slot worden de benodigde eieren geleverd door de 5 kippen en 2 eenden die ook nog bij de boerderij horen.

Kirsten heeft het erg naar haar zin op “OBS de Berkel”. Ze zit in groep 8 bij juf Marije Verbeek en na de zomer mag ze naar “het Assink” in Eibergen. Hier mag ze instromen op HAVO-VWO niveau. Wat ze later wil worden weet ze nog niet maar wat ze wel weet is dat ze creatief is en dat gym, rekenen en  techniek haar favoriete vakken zijn. Thuis in haar vrije tijd is Kirsten dan ook vaak creatief bezig en knutselt van alles en nog wat in elkaar.  Zo maakte ze een brievenbus van karton, bakjes om dingen in op te bergen van karton, papier en hout. Ook maakt ze leuke verjaardagskaarten en ook armbanden van allerlei soorten en materialen produceert ze.

Alle meisjes die bij Kirsten in de klas zitten rekent ze tot haar vriendinnen. Hun namen zijn Kim, Femke, Lisa, Celeste, Ilse, Maureen en Manon.

Inmiddels al weer 2 jaar speelt Kirsten met veel plezier voetbal bij Sportclub Rekken. Ze zit in het E2 team en speelt het liefste op het middenveld of rechtsachter. Joep, Jorg en Mart zijn haar kundige trainers waar ze veel van leert. Het aller-leukste van voetbal vind ze de wedstrijden. Alles bij Sportclub Rekken is goed geregeld en ze is best tevreden met wat er allemaal mogelijk is bij de club.

Evenals alle leden van Sportclub Rekken zou ze het geweldig vinden dat er een Panna kooi zou komen met kunstgras. De trainingen kunnen dan altijd doorgaan en je kan er ook nog een mooi potje voetbal in spelen. Rekken heeft zich daarom aangemeld bij de Klaas-Jan Huntelaar  Foundation en is inmiddels bij de laatste 5 clubs gekomen die nog in aanmerking komen om deze vette prijs te winnen. Daarom moet er op Rekken gestemd worden en ook Kirsten heeft geholpen om zo veel mogelijk stemmen voor Rekken binnen te halen.

Kirsten is ook erg blij met de activiteiten die voor de voetbaljeugd georganiseerd worden buiten het voetbal. Meedoen met de penalty bokaal vond ze erg spannend maar ze heeft het er best wel goed van afgebracht. De speurtocht was erg leuk en samen met Iris, Lynn en Manon deed ze een geslaagde act bij de playback show. Waar ze erg naar uitkijkt is het voetbalkamp in juni. Ze is al verschillende keren mee geweest en ze vond het altijd geweldig leuk.

Volgens Kirsten is Jorg Antvelink de beste speler van Rekken. Arjan Robben is de beste voetballer van Nederland en de Argentijn Messi de beste speler van de wereld. De favoriete club van Nederland is voor Kirsten FC Twente en Schalke 04 is de mooiste club in het buitenland.

Zondag is het zover: Kirsten mag pupil van de week zijn. Ze heeft er heel veel zin in en weet maar al te goed dat je maar 1 keer in je leven pupil van de week bij Rekken kunt worden. Daarom wil ze er ook een extra feestelijke middag van maken en ze heeft daarom al haar vrienden, klasgenoten, familie, buren en andere bekenden uitgenodigd om te komen kijken. Wij van Sportclub Rekken hopen dat het een mooie, spannende en sportieve wedstrijd mag worden en hopen dat Kirsten en haar familie een heel fijne middag zullen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment