Rekken – Neede 3-2

Op maandag 6 april sloot Sportclub Rekken het paasweekend winnend af tegen middenmoter Sportclub Neede. De twee duels die hieraan vooraf gingen eindigden beide in een gelijkspel (3-3 thuis tegen VIOS en 2-2 uit bij Zelhem). In die duels stond Jelle Nijhof in de basis en die liet een sterke indruk achter op zowel de rechtsbackpositie als op het middenveld. Tegen Zelhem wist hij zelfs een fantastische goal te maken.

We kampen met wat personele problemen. Patrick Nijland is zwaar geblesseerd aan zijn enkel, Daan Jongerling en Marc Blaauboer waren er om uiteenlopende redenen niet bij en onder de lat is de nood misschien nog wel het hoogst. Jorg Antvelink is nog altijd geblesseerd aan zijn schouder en good-old Bart Jan Mellink gaf aan er na vele jaren mee te stoppen. Even overwoog coach Frank Bruins om Ritchie Klein Gebbink tussen de palen te posteren, want die kan nog wel een aardig stukje keepen. Daarnaast, zo redeneerde Bruins, staan doorgaans de grootste mafketels in het doel, dus leek het een logische optie.

Gelukkig werd Eddy Kleinmeulman uit het derde elftal bereid gevonden deze taak op zich te nemen en zo maakte hij dan ook na jaren van afwezigheid zijn comeback in het eerste. Kleinmeulman is de vierde (!) sluitpost waarop dit seizoen een beroep gedaan wordt. Het werd een leuke doch niet hoogstaande pot voetbal tegen Neede. Een echte derby waarin veel strijd geleverd werd door beide teams.

Neede nam het voortouw en kreeg kort na het maken van een buitenspeldoelpunt een dubieuze strafschop toegewezen. Nu weten wij Rekkenaren uit ervaring dat Neede nooit penalty’s benut en dus haalden we al opgelucht adem voordat de pingel überhaupt genomen werd. En inderdaad: via de paal en enkele Rekkense ledematen verdween de bal over de achterlijn en werd het een corner. Die corner bleek wel effectief en zo kwam Neede op 0-1. Daar bleef het bij in de eerste helft. Zelf hadden we reeds een aantal mogelijkheden om zeep geholpen en zo zochten we gepikeerd de kleedlokalen op.

We konden niet anders dan gewoon keihard blijven knokken. Alleen dan zou er nog wat aan die hatelijke tussenstand te doen zijn. Helaas scoorde Neede na een slordige opbouw van de groenhemden via een verwoestend afstandsschot al vlot de 0-2 en zo liepen we dus nog meer averij op. Neede, daarentegen, waande zich al de winnaar. Met een nog een kwartiertje te gaan was het de slimme Mark Rhebergen die een een-twee opzette met spits Nick van der Luyt en vervolgens keurig in de lange hoek afrondde, 1-2.

Nog een minuut of 8 op de klok en een hoekschop voor Rekken. Maikel Stokkers, die eigenlijk niet eens fit was, torende hoog boven alle vleermuizen uit en knikte de welkome gelijkmaker binnen, 2-2. In de blessuretijd werd het tij gekeerd. Een vrije trap vanaf de linkerflank werd door Van der Luyt ineens op de goal geschoten en tot veler verbazing verdween ook deze poging tegen de touwen, 2-3! Erg zuur voor Neede, maar (en nu val ik weer eens in herhaling) dat kan ons de bout hachelen. Intussen was Rob Griesen ingevallen. Griesen (die vandaag debuteerde) werkte als een rode lap op de stier die bij de tegenstander op het middenveld stond. Bij het eerste balcontact van Griesen ontstond meteen een opstootje en toen Neede diep in blessuretijd nog één kans kreeg de score gelijk te trekken vanuit een corner, kreeg de arme debutant slaag om zijn bakkes. Het resulteerde in een rode prent voor de Needenaar en meteen hierna floot de jonge beloftevolle scheidsrechter af. De punten bleven vandaag op ’t Asterloo.

Opstelling:

Kleinmeulman; Klein Gebbink, M. Grooters, K. Stokkers, M. Stokkers; Rhebergen, Rexwinkel, Jelle Nijhof (Griesen); Barts, Van der Luyt, Roos.

Niet in actie: Jari Nijhof, W. Grooters.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment