MEC – Rekken 2-1

Opstelling:
Mellink; Blaauboer, M. Grooters, K. Stokkers, M. Stokkers; Rhebergen, Rexwinkel, Nijland (Klein Gebbink); Barts, Van der Luyt, Roos (Jongerling).
Niet in actie: Jari Nijhof.

Heeft U het filmpje gezien? Daar hoef ik nauwelijks iets aan toe te voegen, dus houd ik het kort ditmaal. Om aansluiting te behouden met de top moest er vandaag (1 maart ’15) gewonnen worden van MEC. Op het erbarmelijk slechte veld in Miste kwamen beide teams moeizaam op gang. Voor het publiek ontspon zich een leuke eerste helft, ware het niet dat zowel Rekken als MEC grossierde in het maken van verkeerde keuzes. Qua kansen hielden de beide teams elkaar aardig in evenwicht. Toch was het MEC dat voor rust op gelukkige wijze op 1-0 kwam. Bart Jan Mellink, doorgaans een betrouwbare sluitpost, schatte een hard afstandsschot verkeerd in en besloot de bal te stompen. Deze bal belandde echter op het niet te missen achterhoofd van Marc Grooters en zo verdween de bal in ons doel.
Het kan zijn dat deze kolderieke situatie mede ontstond door het wel erg smerige petje dat doelman Mellink droeg.

In de tweede helft had Rekken lange tijd een overwicht. Dit tot grote onvrede van de grensrechter van MEC die al foeterend keer op keer onderuit ging in de door onze eigen grensrechter Rik te Velthuis aangelegde loopgraaf.
De gelijkmaker kwam op naam van routinier Mark Rhebergen. Met een listig geplaatst schot verschalkte hij de Mister goalie, 1-1. Mooi overigens dat een lokaal televisiestation de wedstrijd live versloeg. De goal van Rhebergen stond er prachtig op.

Helaas trokken we vandaag aan het kortste eind. Na een overweldigende scrimmage waarin ons doel meerdere malen vervaarlijk onder vuur genomen werd, was het een MEC-speler die iets alerter bleek dan eenieder om hem heen. Met een intikker werd het 2-1 en dat was tevens de eindstand.

Op basis van strijd hadden we meer verdiend deze zondag. MEC was echter iets slimmer en hield de punten knap in eigen huis. Volgende week thuis tegen Erix moet het beter. Tot dan!

Gerelateerde berichten

Leave a Comment