Pupil van de week: Jelle de Witte

Komende zondag  8 maart speelt Sportclub Rekken tegen hekkensluiter Erix uit Lievelde.  De 11-jarige Jelle de Witte mag bij die wedstrijd pupil van de week zijn en rekent erop dat de punten in Rekken blijven.   Jelle woont met zijn ouders Aloys en Jacqueline en zijn broer Bart en zus Annelin aan de Rekkense Binnenweg. Ook de 10 maanden oude  Berner Sennenhond  Dusty woont bij hen in huis en is een fijne speelkameraad.

Jelle is een opgewekte, wilskrachtige en spontane jongen die van aanpakken houd. Later wil hij loonwerker worden bij Winkelhorst en als het daar niet kan dan wil hij wel gaan werken bij Geurs of Pelle. Hij kent deze Hengeveldse loonbedrijven goed omdat vader Aloys al jaren met  veel plezier bij Geurs werkt. Het echte boerenwerk lijkt hem het leukste om te doen zoals poep rijden, ploegen en de grond lostrekken. Daarnaast wil hij ook graag  thuis op het bedrijf werken. Nu in zijn vrije tijd besteed hij al menig uurtje met het helpen bij het verzorgen van de koeien, biggen en kippen.

De familie de Witte houdt ongeveer 20 Blonde D’ Aquitaine  vleesveekoeien met kalveren. In de zomer lopen die buiten maar in de winter wanneer ze binnen zijn  helpt Jelle met het voeren van mais en hooi. Daarnaast telt het bedrijf 1500 biggen die van 10 tot 30 kilo opgevoerd worden en daarna naar vleesvarkensbedrijven gaan. Regelmatig helpt Jelle met het scheppen van voer in de bakken. Dan zijn er ook nog 150 legkippen. Deze krijgen een heel speciaal voer en daardoor krijg je een 15 granen ei. Deze bijzondere kwaliteitseieren worden aan huis verkocht en kosten per doosje van 10 eieren slechts € 1.50. Aan de weg voor het huis is een kastje geplaatst waar de eieren afgehaald kunnen worden. Wanneer de klanten de eieren thuis bezorgd willen hebben kan dat ook. Jelle, Annelin en Bart regelen dan de bezorging. Het mooiste van alles is dat de kinderen de Witte de opbrengst van de eieren mogen houden en dat hun ouders het voer betalen. Daar staat wel tegenover dat Jelle, Annelin en Bart zelf de eieren moeten rapen, de kippen moeten verzorgen en het hok schoon moeten houden. Maar dat heeft Jelle er graag voor over.

Jelle zit op “OBS de Berkel” samen met nog 24 andere kinderen in groep 6 bij de juffen Rianne en Kim. Het is een heel leuke school ook omdat hij daar fijne vrienden heeft. Thom Reinders is zijn allergrootste kameraad. Maar Bart, Stef, Krieke, Teun, Jesse en Youri zijn ook goede vrienden. Daarnaast heeft Jelle nog een aantal oudere vrienden die hij helpt met klussen. Hun namen zijn Roy, Jeroen, Henk en Rudy.

Toen Jelle 6 jaar was en zijn zwemdiploma had gehaald is hij lid geworden van Sportclub Rekken en is dus al bijna 5 jaar aan het voetballen bij onze club. Hij speelt tegenwoordig in de E2 het liefst als rechtsachter. Zijn trainers zijn Joep, Jorg en Mart. Er word op maandag en woensdag getraind en Jelle vind trainen best leuk. Dat komt ook omdat hij goed kan opschieten met zijn kundige trainers. Verder is de E2 een heel fijn en gezellig team waar ook veel vrienden van Jelle in spelen. Jelle hoopt dat de actie om een voetbalkooi op het Asterloo te krijgen zal lukken. Het voordeel is dat de trainingen dan altijd door kunnen gaan. Wel hoopt hij vurig dat er nooit kunstgras op het speelveld zal worden aangelegd want dat vind hij helemaal niks. Volgens Jelle moet een voetbalveld naar gras ruiken. Als je wedstrijden speelt moet je ongehinderd slidings kunnen maken en de graspollen moeten door de lucht vliegen. Jelle is pas blij als hij na de wedstrijd van het veld afstapt en van onder tot boven onder de modder zit.  Volgens Jelle moet iedereen kunnen zien dat je gestreden hebt en dat je heel goed je best hebt gedaan. Ook zou hij het wel prettig vinden dat er ’s winters een kachel in de dug-out zou staan want als je op de bank moet zitten is het soms bitter koud.

Op zondag wanneer het eerst elftal thuis speelt komt Jelle wel eens kijken. Zijn trainer, Jorg Antvelink, de keeper van Rekken vind hij de beste speler van het team. Wesley Sneijder is volgens Jelle de beste speler van Nederland en de Argentijn Lionel Messi de beste speler van de wereld. Jelle vind FC Twente de mooiste club van Nederland en is een fanatiek supporter.

Zondag is het dan zover. Jelle mag pupil van de week zijn en daar heeft hij heel veel zin in. Hij heeft zijn hele familie uitgenodigd evenals zijn buren en vrienden. Wij van Sportclub Rekken hopen dat het een mooie, sportieve  en spannende wedstrijd zal worden en dat Jelle een heel fijne middag zal hebben.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment