VIOS B. – Rekken 4-5

Omdat zowel Patrick Nijland als Ritchie Klein Gebbink wissel zou staan tegen VIOS, werden zij er op donderdagavond door coach Frank Bruins opuit gestuurd om de training van de Beltrummers te analyseren. Met frisse tegenzin togen zij dan ook naar het naburige dorp om aldaar in het gure herfstweer enige aantekeningen te maken.
Ondanks dat de beide spionnen plaats konden nemen op een overdekte tribune, bleken de weersomstandigheden dusdanig beroerd dat er na twintig minuten besloten werd om de training maar te laten voor wat het was. De VIOS-kantine werd bezocht en daar zouden ze wel een degelijke analyse van de tegenstanders kunnen verzinnen. De dienstdoende kantinemedewerker zou hen vast wel het een en ander uit de doeken kunnen doen over het plaatselijke vlaggenschip.

Klein Gebbink besloot zich voor te doen als reporter van Berkelland FM en Nijland zou fungeren als stagiair. De barman tuinde er met open ogen in en stak een prachtig pleidooi af over wat nu eigenlijk exact de functie van zo’n voetbalvereniging is en wat dat doet met de Beltrummer folklore. Ook het eerste elftal van VIOS werd tot in detail beschreven. Al snel hadden de pseudoreporters genoeg materiaal om Bruins tevreden te kunnen stellen en dus besloot Nijland het ineens over een andere boeg te gooien.

Hij besloot de club belachelijk te maken. U snapt het wel. Terminologie als ‘slecht veld’, ‘waardeloze spelers’, ‘aftands clubgebouw’ en ‘clubkleuren waar een kameleon buikgriep van krijgt.’ Het kon niet gek genoeg en naïef als Nijland is, dacht hij hiermee weg te komen.
Dat liep even anders. Het duurde niet lang of ze voelden de priemende blikken van enkele supporters in hun ruggen prikken. Een blik in de spiegel die voor hen hing, vertelde Klein Gebbink dat er toch zo’n tiental doorgewinterde en op dat moment geërgerde agrariërs aanwezig waren.

Om te voorkomen dat Nijland nog meer leed veroorzaakte, trok Klein Gebbink hem mee naar de uitgang. Eenmaal buiten gekomen bleef het rustig. Althans voor zo’n dertig seconden, want op dat moment stormde de groep furieuze boeren door de gele toegangsdeuren naar buiten, vergezeld van hooivorken en drietanden. Er moest gerend worden. Gelukkig beschikken beide jongens over een ijzersterke conditie en dus liep dit voorval met een sisser af. Daarbij kwam uiteraard nog dat men in Beltrum nog steeds dacht dat zij van Berkelland FM waren.

De zondag brak aan. Klein Gebbink had ‘Hanni Hanna’ Marc Blaauboer gesommeerd om zijn coupe bij te werken. Dan werd hij naar aanleiding van donderdag niet herkend in Beltrum. Nijland nam de gok om niets aan zijn uiterlijk te veranderen, ijdel als hij is.
Coach Bruins nam de analyse uiterst serieus en dus werd besloten om hem er verder maar niet op te attenderen wat er zoal was voorgevallen in de kantine.

De sfeer in de Rekkense kleedkamer was fantastisch. Een negental spelers deed een kopspelletje. Er werd al koppend negen keer overgespeeld en de laatste in de rij, Daan Jongerling, knikte de bal als afsluiter in de prullenmand. Dat Jongerling hieruit lering trok, zou later in de wedstrijd nog duidelijk naar voren komen.
Er werd ook een filmpje van gemaakt en op het moment van schrijven circuleerde die opname op diverse social media waar hij al zo’n 10.000x (!) werd bekeken.  (KLIK HIER VOOR HET INMIDDELS WERELDBEROEMDE FILMPJE)

Goed. Genoeg avontuur. Over naar de wedstrijd.
We trokken de lijn van vorige week aardig door. Dat wil zeggen dat we na zo’n 5 minuten alweer achter de feiten aanliepen. VIOS begon veel feller en scoorde na een uitstekende aanval de 1-0.
Bij ons loopt echter ene Wouter Rexwinkel rond en die heeft het enorm op de heupen. Rexwinkel liet zich vandaag fantastisch zien en zorgde er haast in zijn eentje voor dat het snel 1-1 stond.
Helaas gingen we kort hierop weer klungelachtig in de fout en daarvan profiteerde VIOS wederom, 2-1.
Kort voor en na rust scoorde Rexwinkel en zo stonden we ineens, toch ietwat onterecht, met 2-3 voor. Nick van der Luyt deed ook weer eens een duit in het zakje. Na prima voorbereidend werk van balvirtuoos Bjorn Barts knikte Van der Luyt snoeihard binnen voor 2-4.
Eigenlijk horen we zo’n duel dan in het slot te gooien, maar om het massaal toegestroomde publiek wat te vermaken lieten we dat na. Daan Jongerling (ik gaf het al eerder aan) kopte de bal uit een vrije trap van VIOS wederom onhoudbaar binnen. Helaas achter de verkeerde doelman, 3-4.
Tja, bij zo’n tussenstand en nog een kwartier te gaan weet je dat het weleens lastig kan worden. VIOS kon nu naar hartenlust de lange bal hanteren en daar hebben wij moeite mee. We lieten ons terugdringen en na een drukke scrimmage voor onze goal zag Jorg Antvelink zich genoodzaakt een VIOS-speler onderuit te halen in de zestien. Pingel tegen, 4-4.

Inmiddels stonden Nijland en Klein Gebbink ook op het veld. Nijland werd door de VIOS-aanhang nogal onheus bejegend. Hij had er zelf natuurlijk een beetje om gevraagd. Klein Gebbink echter, werd totaal niet herkend.
Er kwam ook nog een derde wissel. Coen Groot Kormelink maakte na 9 maanden zijn rentree na een zware hamstringblessure.
Er waren op dat moment nog pakweg 5 minuten te gaan. Wouter Rexwinkel zette over rechts weer een van zijn befaamde dribbel- annex loopacties in en trok de bal vanaf de achterlijn goed terug op de meegelopen Groot Kormelink die zo zijn tweede balcontact tot winnende goal promoveerde, 4-5! Gekkenhuis!

Drie punten die gekoesterd worden. Het spel was vandaag zeker niet best. De credits gaan mijns inziens naar VIOS dat wellicht meer had verdiend, maar dat kon ons zoals wel vaker de bout hachelen. Het publiek is de grote winnaar en wijzelf moeten de knop omzetten en het vizier op de volgende wedstrijd richten. Later!

Opstelling:
Antvelink; Blaauboer (Klein Gebbink), M. Grooters, M. Stokkers, Jongerling; K. Stokkers (Nijland), Rexwinkel, Rhebergen; Barts (Groot Kormelink), Van der Luyt, Roos.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment