Rekken Da2 – Rietmolen Da1

Zondag 9 november moest Rekken Da2 tegen Rietmolen Da1. Met de bespreking voor de wedstrijd namen we nog even onze tactieken en onze opstelling door. Toen we op het veld stonden hadden we nog een klein half uurtje om onze warming up te doen voor de wedstrijd begon. We begonnen de wedstrijd met een goede instelling en waren van plan om de 3 punten te pakken. Tessa uit dames 1 kwam ons deze wedstrijd versterken.

Danse was deze wedstrijd onze keepster, op linksback stond Annika, rechtsback Romee, centraal stonden Laura en Tessa. Links half Ilse, centraal middenin Chantal, rechts half Bregje. Linksvoor Danique, spits Iris Hengeveld en rechtsvoor Iris Hassink.

We begonnen de wedstrijd goed en hadden veel balbezit. Er was vanuit beide teams veel druk en we waren redelijk gelijk aan elkaar. Toch waren wij de eerste helft de sterkere partij en creëerden we veel kansen maar het lukte maar niet om de bal in de goal te krijgen. Doordat het ons niet lukte om de goals te maken maar we er ook voor zorgde dat Rietmolen de bal niet bij ons in de goal kon krijgen, gingen we met een 0-0 stand de rust in.
In de rust was er eigenlijk niet veel te zeggen over de manier van ons spelen. Het enige wat nog moest gebeuren was scoren, wat eigenlijk de eerste helft ook al had moeten gebeuren.

De opstelling van de tweede helft; Danse keepster. Linksback Annika, rechtsback Marieke, centraal Laura en Tessa. Links half Iris, centraal midden Chantal, rechtshalf Bregje. Linksvoor Danique, spits Marloes en rechtsvoor Julia.
We begonnen de tweede helft nog steeds met de instelling om de 3 punten te pakken en om deze wedstrijd te winnen. Al snel ging het verkeerd bij ons. Rietmolen speelde de tweede helft veel meer met lange ballen en wij begonnen slechter te voetballen. Kort na het begin van de tweede helft scoorde Rietmolen. In eerste instantie leek deze bal over te gaan maar ineens waren er van zowel Rekken als bij Rietmolen allemaal verbaasde gezichten toen de bal toch in de goal bleek te zitten. 0-1 Dus, maar alles was nog mogelijk. In tegenstelling tot de eerste helft creëerden we veel minder kansen en ook was de druk van onze kant veel minder. Toch kwam er een mooie lange bal richting de goal van Rietmolen en Julia maakte de 1-1. We bleven de rest van de tweede helft een stuk minder goed spelen als de eerste helft en tien minuten voor het eind maakte Rietmolen 1-2. Toch probeerden we nog goals te maken maar dit tevergeefs. In de allerlaatste minuut lukte het Rietmolen ook nog om nog een goal te maken. Dit was een hoge bal die net onder de lat door ging en voor Danse bijna onmogelijk was om te pakken. De eindstand was dus 1-3. Erg jammer dat we deze wedstrijd geen punten hebben gepakt omdat dit wel mogelijk was geweest.

Na afloop van de wedstrijd zaten we nog even in de kantine om the ‘Woman of the match’ van deze wedstrijd te kiezen. Danse heeft door haar mooie en goede reddingen ervoor gezorgd dat Rietmolen niet meer goals heeft kunnen maken en is daarom ook de terechte ‘Woman of the match’ geworden.