Pupil van de week: Milan Suijthof

Het kan haast niet missen! Wanneer je in Rekken een 11 jarige blonde, opgewekte, wilskrachtige en zelfverzekerde jongen met opgestroopte mouwen tegenkomt dan moet dat Milan Suijthof zijn. Milan is een jongen die van aanpakken houdt. Komende zondag is Milan pupil van de week bij de belangrijke wedstrijd Sportclub Rekken tegen Keijenburgse Boys. Wanneer Milan zondag als eerste samen met de scheidsrechter het veld opkomt is het even afwachten of hij de mouwen al opgestroopt heeft. Wanneer even later Milan een doelpoging gaat wagen bij de keeper van Keijenburg is de verwachting dat zijn mouwen zeker wel opgestroopt zijn. De spelers van Rekken kunnen dan goed zien dat het vanmiddag een heel belangrijke wedstrijd is. De mouwen moeten opgestroopt worden en er moet strijd geleverd worden tegen deze gevaarlijke tegenstander.
Milan woont aan de Zuid Rekkenseweg samen met zijn ouders Herald en Monique en zusje Sanne. De 6 jarige Duitse herder King woont hier ook en past op het huis. King is opgeleid als speurhond bij de politie maar is uiteindelijk afgekeurd voor dit werk. King woont nu ongeveer 2 jaar bij de familie Suijthof en iedereen beleeft heel veel plezier met deze fijne vriend. King gaat mee wandelen en je kan goed met hem stoeien. Ook spelen met de bal vind hij gaaf, alleen hij bijt in zijn enthousiasme soms de bal kapot. Verder zijn er nog 2 kippen en een haan in het kippenhok. Hier overnachten ook de 10 tamme duiven die overdag om het huis vliegen. Ook heeft de familie pony’s. Milan rijdt er niet op maar spant ze in de zomer regelmatig voor een karretje waarna er tochtjes met familie en vrienden worden gemaakt. Als er ’s winters sneeuw ligt gaan de paardjes voor de slee die Milan’s vader gemaakt heeft. Het word dan heel gezellig. De hele buurt komt dan kijken en de kinderen mogen ook een ritje met de slee maken.
Omdat Milan dyslectisch is gaat nu al weer 3 jaar naar de Diekmaatschool in Neede en zit in groep 7. Hij vind het een heel gave school met kleine klassen. Het is heel fijn dat hij hier zo goed door de juffen Kim en Jojanneke word geholpen. Zijn lezen en taal zijn al stukken beter geworden. Ook heeft hij fijne vrienden op deze school. Luca komt uit de Hoeve. Daan woont in Lochem en Milan R. in Haaksbergen. Toen Milan nog in de E zat heeft hij als eens gevoetbald tegen Daan. Rekken heeft toen van Lochem gewonnen. Vrienden in Rekken heeft Milan genoeg. Hun namen zijn Tim, Bram, Guus, Milo, Harm, Tijn, Jarno en Niels. Milan weet ook al bijna zeker wat hij later wil worden. Het word kiezen tussen loonwerker bij Beusink of kraanmachinist bij Dusseldorp waar ook zijn vader werkt.
Zoals gemeld is Milan een jongen die van aanpakken houdt. Vaak loopt hij met opgestroopte mouwen rond gewoon omdat hij dat fijn vind. In zijn vrije tijd is hij vaak buiten te vinden. Samen met zijn vader helpen met trekkerwerk vind hij mooi. In deze tijd van het jaar is hij actief met het ruimen van het blad. Sinds kort heeft hij er een hobby bij. Als het regent kun je hem in de schuur vinden druk aan het experimenteren met het lasapparaat. Zo heeft hij de eerste lasproducten al klaar. En als hij dan toch in de kamer moet zitten vermaakt hij zich achter de computer met een trekkerspel.
Milan speelt als eerste jaarsspeler in de D1 als rechtsback. Vorig jaar in de E3 speelde hij op het middenveld en was hij aanvoerder van het team. Hij is best tevreden over de rechtsback plaats die hij nu inneemt en het voetbal gaat prima. De voetbalsport is leuk en het spelen van wedstrijden is nog leuker. Daarbij horen goede trainers en dat zijn Toon en Dennis. Bij de wedstrijden is Toon de coach en Dennis of Sjoerd zijn de vlaggers.
Bij Sportclub Rekken is alles goed geregeld. Het is een fijne club met goede velden en genoeg mooie kleedkamers. Milan vind het wel heel Cool dat bij thuiswedstrijden de D1 in de nieuwe kleedkamer 6 zit. Op zondag als Rekken thuis speelt komt Milan vaak kijken. Wouter Rexwinkel en Nick van de Luijt vind hij de beste spelers van Rekken. Klaas Jan Huntelaar is volgens Milan de beste speler van Nederland en de Portugees Cristiano Ronaldo de beste van de wereld. Ajax is zijn favoriete club in Nederland en Barcelona is de mooiste buitenlandse club.
Zondag is het zover. Milan mag pupil van de week zijn. Hij denkt dat het een mooie wedstrijd kan worden en heeft zijn hele familie uitgenodigd evenals al zijn vrienden, buren en andere bekenden. Wij van Rekken hopen dat Milan en iedereen die naar de wedstrijd komt kijken een fijne middag zullen hebben.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment