Pupil van de week: Renso Lammers

Hij is een zelfverzekerde, spontane en blije jongen die al meer dan 5 jaar voetbalt bij Rekken. Inmiddels is hij opgeklommen tot de vaste keeper van het D team en beleefde enkele weken geleden zijn absolute voetbalhoogtepunt. Hij presteerde het om winnaar te worden in zijn categorie bij de penaltybokaal. Nog nooit in de geschiedenis van Sportclub Rekken kwam een keeper als beste schutter uit de bus.   We maken kennis met de 11-jarige Renso Lammers, zondag  pupil van de week bij de wedstrijd Sportclub Rekken tegen MEC uit Miste. Renzo verheugd zich heel erg op dit treffen want deze wedstrijd is zo vroeg in het seizoen al heel belangrijk.  Als Rekken zou winnen kan het zo maar zijn dat het eerste elftal medekoploper word in de 4de klasse C.

Renso woont met zijn ouders Gerrit en Nicole en broer Nick aan de Rekkensebinnenweg  op boerderij “de Kunne” op het Loo. Thuis hebben ze melkvee, jongvee en paarden. Verder zijn er nog 2 honden die luisteren naar de namen Tosca en Mischa.

Renzo zit in groep 8 van ” OBS de Berkel”. Hij vind het wel leuk op school maar het is nog veel leuker dat hij volgend jaar naar “het Assink” mag. Daarna wil hij naar Harderwijk naar een school waar je met landbouw  en wegenbouwmachines leert werken. Renzo heeft zijn toekomst al gepland. Later wil hij boer worden en ook loonwerker bij Winkelhorst.

Renzo heeft genoeg vrienden. Hun namen zijn Guus, Bram, Tijn, Milo, Daniël, Rick, Niels, Harm en Jarno. De meeste vrienden spelen bij Renzo in het team. Renzo is de keeper van het D team. In zijn voetbalcarrière heeft hij al op verschillende plaatsen gespeeld maar nu is hij onbetwist de eerste keeper van het elftal. En hij zal binnenkort nog veel beter worden nu hij elke week keeperstraining krijgt.

Zoals al gemeld werd zondag 28 september een onvergetelijk hoogtepunt in de voetbalcarrière van Renso. Als keeper van het D team moest hij strijden tegen de veldspelers van zijn team. De D spelers lieten de keepers Roy en Bob met slimme, harde, strakke en goed gemikte schoten vele malen vissen. Dat maakte het allemaal extra spannend. Bram bleek de grootste concurrent te zijn maar uiteindelijk bleef  Renso kalm en rustig en schoot alle penalty’s feilloos binnen. Zo werd Renzo de onbetwiste en verdiende winnaar. Renso bewees hiermee dat een goede keeper ook een prima schutter kan zijn. Hoe dan ook een unieke prestatie. Als beloning mocht hij een mooie prijs, een gouden voetbalschoen op een standaard mee naar huis nemen die daar een mooi ereplaatsje heeft  gevonden.

Zo nu en dan gaat Renzo op zondagmiddag samen met zijn vader voetbal kijken bij Rekken. Marc Grooters die hij vroeger ook al een jaar als trainer heeft gehad vind hij de beste Rekkense speler. Luc Castaignos is volgens Renzo de beste voetballer  van Nederland en de beste buitenlandse spelers zijn Dusan Tadic uit Servië en Naser Chadli uit België. Bij het opsommen van deze namen is het geen wonder dat Renzo een groot bewonderaar en supporter van FC Twente is. Dat geeft thuis nog wel eens discussies. De vader van Renzo is voor PSV, zijn broer voor Ajax en zijn oma en opa zijn voor de Graafschap. Zijn moeder doet niet mee in de soms pittige discussies want die heeft volgens Renzo alleen maar verstand van paarden.

Hoe dichterbij zondag komt hoe meer zin Renzo krijgt om pupil van de week te zijn. Hij wil hoe dan ook scoren bij de keeper van MEC als hij zijn doelpoging mag doen. Als je de penaltybokaal wint  ben je dat ook wel een beetje verplicht. Hij heeft zijn hele familie en al zijn vrienden uitgenodigd om te komen kijken. Wij van Rekken rekenen op een mooie, spannende en sportieve wedstrijd en dat de punten in Rekken blijven. En we hopen dat het voor Renzo en alle mensen die hij heeft uitgenodigd een onvergetelijke dag zal worden.


Gerelateerde berichten

21 Thoughts to “Pupil van de week: Renso Lammers”

Leave a Comment