Penaltybokaal 2014

In de finale namen Ruben (F), Jesse (E) en Bram (D) het tegen elkaar op. Jesse wist alle penalty’s te benutten en nam ook de wisselbeker mee naar huis….bekijk de foto’s

De foto’s als afdruk te bestellen…dat kan. De foto’s zijn dan 13 x 18 cm en kosten 1,50
Dit is zowel voor de teamfoto’s als die van de penaltybokaal voor de liefhebbers,
Wie dat wil mailen naar  info@holterhook.nl
Voor de juiste nrs van de foto’s kijk op  http://jalbum.net/nl/browse/user/album/1552471
Ria Nijhof  bedankt voor het maken van de foto’s

Verslag:  Zondag 28 september, de tweede thuiswedstrijd van het eerste, maar niet de belangrijkste gebeurtenis van deze middag voor de Rekkense pupillen. Nee, dat is de strijd om de PENALTY-bokaal. In drie categorieën strijden de pupillen om een finaleplek. Uiteindelijk blijven er drie over die in de finale uit moeten maken wie de PENALTY koning wordt.

De spits werd afgebeten door de F-pupillen. Vanaf 7 meter mochten Nick, Koen, Ruben, Michelle, Ninthe, Gijs, Wout, Mart, Swen, Leon en Jens aanleggen. Jorien Loman, keepster van meisjes C1 en Bjorn ten Haken, keeper van Rekken C1 keepten om de beurt een ronde. Er werd flink gescoord en er zaten een paar fraaie strafschoppen tussen. Een onvervalste Panenka trof het doel, nemer van deze wonderschone penalty was Wout. En wat te denken van het schot van Koen, strak in de hoek, de keeper zat in de goede hoek, de bal komt op de paal en rolt terug het veld in, maar precies tegen het achterhoofd van Bjorn, waardoor de bal alsnog in het doel verdween. Na 5 penalty’s bleek dat Ruben zich de winnaar mocht noemen bij de F-categorie. Koen en Mart moesten elk nog drie penalty’s nemen om uit te maken wie 2e en wie 3e zou worden. Die eer ging tenslotte naar Mart. Hij schoot alle drie de penalty’s in deze tweekamp tegen het net. Koen werd derde bij de F.

Hierna was het de beurt aan de E-tjes. De winnaar moest komen uit Mika, Skip, Ramon, Marlynn, Jelmer, Thom, Jesse, Kayle, Stefan, Kirsten, Jelle, Teun, Krieke, Lucas, Manon, Youri, Lynn of Iris.  Prachtige doelpunten, penalty’s die net gemist werden en schitterende reddingen van de keepers. De twee keepers hadden inmiddels versterking gekregen van Roy te Veldhuis (Rekken 4) en Bob Ainsley (Rekken 5) Na de eerste ronde was hier nog niks bekend. Er moest als eerste gekampt worden om de derde plek. Hier waren nog vier kanshebbers voor. Jelmer, Thom, Kayle en Jelle moesten ieder nog drie penalty’s nemen. Uiteindelijk nam Jelmer die het beste. Hij scoorde ze alle drie. Maar in de eerste ronde hadden twee spelers alle vijf penalty’s benut. Mika en Jesse moesten ook nog kampen om de 1e plek. Jesse schoot ze wederom alle drie binnen, dus hij werd uiteindelijk eerste. Mika werd tweede bij de E.

De D-tjes hadden lang moeten wachten, maar nu waren zij dan aan de beurt. Rik, Tijn, Jordy, Bram, Guus, Renso, Jarno, Niels, Harm, Lisa, Celeste en Milan waren aan elkaar gewaagd. De keepers hadden regelmatig het nakijken op de harde, strakke of juist goed geplaatste schoten. Na drie penalty’s waren er nog verscheidene kanshebbers. De vraag was, Wie gaat het best met de druk om. Uiteindelijk was dat de keeper zelf, Renso schoot ze alle vijf binnen. Voor het eerst in de geschiedenis van de penalty-bokaal werd de keeper eerste van zijn categorie. De nummer twee was ook al bekend. Die eer was voor Bram. Om de derde plek werd gekampt door Jordy, Guus en Tijn. Guus wist er nu 2 van de drie in te schoppen en ging uiteindelijk met de derde prijs aan de haal.

In de grande finale namen Ruben (F), Jesse (E) en Bram (D) het n u tegen elkaar op. Alle drie namen ze 5 penalty’s. Roy en Bob waren de keepers. Renso wist 2 keer het doel te raken en werd derde. Ruben wist drie keer het net te vinden en werd daarmee tweede. Jesse haalde een 100% score vandaag, want ook in deze ronde wist hij alle penalty’s te benutten. Met recht kan hij zich penalty-koning van Sportclub Rekken noemen. Het was inmiddels al de derde keer dat Jesse de penalty-bokaal won. Hij mag de wisselbeker nu ook voorgoed houden benadrukte Wim Giesbers in de afsluiting. Hiermee kwam er een eind aan het penalty schieten. De wedstrijd van het eerste kon beginnen.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment