EINDVERSLAG REKKEN 1, SEIZOEN 2013/14

Het seizoen 2013/14 gaat de boeken in als het seizoen waarin Sportclub Rekken debuteerde in de 4e Klasse van de KNVB. Met een keurige vierde plaats in het eindklassement hebben we het naar behoren gedaan. In elk geval voldeden we aan de doelstelling: bij de eerste vijf eindigen.

Toch heerst er enige onvrede binnen de selectie en staf. Er had namelijk misschien nog wel meer ingezeten als we hier en daar niet teveel onnodige punten hadden laten liggen. De nacompetitie lag lange tijd binnen bereik, maar dat wisten we niet te realiseren. Een uitdaging voor het volgende seizoen is dan ook om constanter te presteren tegen de, met alle respect, mindere tegenstanders.

Na een aantal jaren in het Twentse te hebben gebivakkeerd, werden we dit jaar in een volledig Gelderse competitie ingedeeld. Veel nieuwe tegenstanders kwamen we tegen en ondanks de grotere afstanden die we moesten afleggen is dat toch best aardig. Zo kom je nog eens ergens. De bond besloot daarnaast om de (meeste) competities te voorzien van 14 clubs. Zo speelden we dit jaar dus ineens 26 duels in plaats van de gebruikelijke 22. De 13 tegenstanders waar we mee opgezadeld werden bleken, op één na, allemaal leuke teams.

Binnen de gelederen van Sportclub Rekken veranderde er ook het één en ander. Zo namen we afscheid van succestrainer Mark Roossink (waarvan inmiddels bekend is dat hij m.i.v. het komende seizoen Bon Boys A1 gaat trainen). Frank Bruins nam het stokje van hem over. Hij is een oude bekende van Rekken en werd overgenomen van Sportclub Neede 2.

Rik te Velthuis werd geschoold tot grensrechter, zodat hij Jan Winkelhorst op den duur kon doen vergeten.

Verder verdwenen Maurice Barts en Ronald Karnebeek uit de selectie. Zij richten zich beide op een maatschappelijke carrière. Er vonden ook nog mutaties plaats in de zin van jeugdspelers die bij de selectie kwamen en in de zin van spelers die naar het 2e of 3e elftal vertrokken.

In het oog sprongen ook de transfers van Nick van der Luyt (Rigtersbleek) en Merijn Roos (FC Eibergen). Zij bleken allebei prima versterkingen voor Rekken en dat is alleen al op basis van de cijfers aantoonbaar.

Speciale aandacht is er voor de SpRU (Sportclub Rekken Ultras). Deze supportersgroepering liet zich vaak op positieve wijze zien en moedigde het vlaggenschip keer op keer aan in woord en gebaar en door middel van spandoeken en vuurwerk. Grote klasse jongens!

We deden dit seizoen een beroep op tal van spelers. Die zal ik hieronder één voor één belichten. Ook de stafleden komen daarbij aan bod.

Bart Jan Mellink – zat aanvankelijk niet eens bij de selectie, maar werd door keepersproblemen opeens tot eerste doelman benoemd. Bart Jan deed het prima, manifesteerde zich als een echte steunpilaar en speelde misschien wel zijn beste seizoen ooit in het eerste.

Daan Jongerling – Daan besloot vroeg in het seizoen om met voetbal te stoppen, maar kwam daar gelukkig op terug. Wist zich in de basis te knokken en is daar momenteel maar moeilijk uit weg te denken. Dat is overigens geheel zijn eigen verdienste.

Maikel Stokkers – werd dit seizoen geplaagd door blessures en speelde voor zijn doen erg weinig wedstrijden. Maikel is normaal gesproken wel een sterkhouder in defensief opzicht.

Jerzy Aarnink – speelde slechts enkele duels vanwege chronische knieklachten. Besloot om geheel te stoppen met voetbal en dat betreuren wij ten zeerste.

Bjorn Roossink – nuttige defensieve kracht waar je van op aan kunt. Doet volgend seizoen een stapje terug en gaat in het tweede spelen.

Ritchie Klein Gebbink – omdat er verder maar weinig opties zijn voor de linksbackpositie is Ritchie tamelijk onomstreden basisspeler. Speelde dit seizoen zijn 250e duel in het eerste (and still counting).

Marc Blaauboer – speelde aanvankelijk voorin, maar bleek gaandeweg het seizoen een prima rechterverdediger te zijn. Ontwikkelt zich uitstekend op die positie.

Marc Grooters – groot talent dat in het begin van het seizoen zelfs nog een tijdlang op de bank vertoefde. Knokte zich echter terug en bekleedde tal van rollen op het middenveld en achterin. Multifunctionele voetballer waar Rekken hopelijk nog jaren van kan genieten.

Mark Rhebergen – van Mark weten we allemaal dat hij fantastisch kan voetballen. Dit seizoen bleef hij voor zijn doen lang van blessures verstoken en had daardoor een groot aandeel in onze prestaties. Speelde intussen al meer dan 300 keer in het eerste (and still counting).

Patrick Nijland – de Speler van het Jaar is een Haaksbergenaar. Patrick speelde een ijzersterk seizoen. Dreef menig tegenstander tot wanhoop. Het is een beetje zoals met wijn bij Patrick: hoe ouder, hoe beter.

Coen Groot Kormelink – de eigenlijke kapitein van het vlaggenschip. Coen is een belangrijke pion voor Rekken door zijn tomeloze inzet en ongenadige hardheid (voor zichzelf en voor anderen). Helaas raakte Coen uit bij Ulftse Boys zwaar geblesseerd en zodoende ontbrak hij vele maanden in de wedstrijdselectie.

Kevin Stokkers – goede middenvelder die ook als verdediger kan worden ingezet. Kevin ontwikkelt zich prima en met het oog op de toekomst voorspel ik dat deze jongen de komende jaren een steeds belangrijkere rol voor zich gaat opeisen.

Wouter Rexwinkel – Wouter is onze nieuwe aanvoerder. Een zeer nuttige en gedisciplineerde speler. Wars van poespas en bovendien bijna onovertroffen snel. Zijn goede spel op de rechterflank leverde ons geen windeieren op.

Nick van der Luyt – Nick debuteerde dit seizoen voor Rekken. Hij wist het ongelooflijke aantal van 32 doelpunten te noteren en dan kun je alleen maar stellen dat hij het geweldig gedaan heeft. Nick kennende echter, legt hij de lat volgend seizoen minstens zo hoog.

Merijn Roos – ook Merijn is een nieuweling. Een pure linkspoot die een geweldig rendement bleek te hebben als linksbuiten. Merijn is een absolute versterking gebleken. Hulde dus ook voor de scouting.

Bjorn Barts – ik durf te beweren dat Bjorn in potentie één van de beste spelers is die Rekken heeft. Hij zit kort tegen de basiself aan en heeft moeite met die rol. Met een beetje geluk en met name met zijn eigen inzet ben ik ervan overtuigd dat we aan deze jongen nog veel plezier gaan beleven in Rekken.

Jari Nijhof – speelde een enkele keer mee in het eerste. Excelleert normaliter in het tweede.

Job Groen – ook Job speelde slechts zelden mee. Let wel op, want Job is een zeer talentvolle middenvelder die vooral nog wat ‘body’ dient te kweken.

Daan Papenborg – spijkerharde verdediger die enkele keren op moest draven. Scoorde zelfs in een bekerduel (Juventa ’12).

Tom Bannink – de beoogde eerste doelman. Raakte echter zwaar geblesseerd aan een hand en het is maar de vraag hoe zich dat gaat herstellen. Erg sneu, want Tom is een op en top teamspeler. Complimenten ook dat hij er altijd was.

Tom Griesen – raakte in de voorbereiding zijn plaats onder de lat kwijt aan Tom Bannink en besloot daarop te stoppen. Helaas niet meer teruggezien. Speelde geen enkel duel dit seizoen.

Jorg Antvelink – alweer een keeper. Ook Jorg speelde een aantal duels mee, maar raakte geblesseerd en stond op zijn beurt zijn plaats weer af aan Bart Jan Mellink. Jorg is een jonge doelman die nog veel stappen moet en gaat maken. Momenteel nog herstellende.

Roy te Velthuis – tja, en daar is dan ook nog doelman nummer vijf. Roy keept normaal in het vierde elftal en werd eenmalig opgetrommeld voor het eerste. Keepte een foutloos duel en daar zijn wij hem uiterst dankbaar voor. Roy zat ongeveer twaalf jaar geleden bij de eerste selectie, maar maakte pas op 30-jarige leeftijd zijn officiële debuut in Rekken 1.

Bob Vaanhold – speelde slechts sporadisch, maar liet een aardige indruk achter als aanspeelpunt en stormram. Raakte later geblesseerd en speelt zijn wedstrijden vooral in het tweede.

Joep Peters – speelde zelden, maar is wel een jongen die je prima op kunt stellen. Doet geen gekke dingen en weet wat hij kan en niet kan. Raakte later geblesseerd en is nog herstellende.

Wouter Grooters – speelde mee in het bekerduel bij Juventa ’12. Liet een uitstekende indruk achter tegen een tegenstander van formaat.

Gijs Lamaker – speelde geen enkele minuut, maar zat wel eenmalig op de bank.

Frank Bruins – de trainer. Presteerde prima in zijn eerste jaar door als vierde te eindigen in de 4e Klasse. Een rustige en prima gozer die er volgend jaar een stuk korter op gaat zitten vermoed ik.

Paul Nijhof – de leider en tevens Mister Sportclub Rekken. Een boegbeeld waar eenieder binnen de club tegen opkijkt en waarvoor alom respect betuigd wordt. Met 411 wedstrijden recordhouder wat betreft de meeste wedstrijden voor het eerste. Doet daarnaast prima werk als rechter- en linkerhand van Frank Bruins.

Jan Winkelhorst – grensrechter. Heeft de vlag inmiddels al aan de wilgen gehangen, maar was ons dit jaar nog lange tijd van dienst. Ook een prima man die goed in de groep lag en tal van hand- en spandiensten verleende.

Rik te Velthuis – grensrechter. De opvolger van Jan Winkelhorst die dit jaar voor het grote werk werd klaargestoomd. Ooit een begenadigd talent, maar heeft door chronisch knieletsel moeten stoppen met voetballen. Een rustige en hartstikke sympathieke jongen die dan ook uitstekend bij onze groep past.

Paula Rhebergen – verzorgster. Paula heeft dit jaar vele kilometers gemaakt met de waterzak. Gekscherend noemen we haar wel eens de Eva Carneiro van Rekken en ik moet zeggen: de gelijkenis is zeer treffend. Paula verlaat ons echter, want ze gaat voor haar studie naar Zuid-Afrika. Een opvolger is nog niet aangesteld.

Bart Postma – keeperstrainer. Pracht van een vent die voorheen ook een aantal jaren in het eerste keepte. Beult onze keepers tegenwoordig af en doet dat naar tevredenheid.

Henk-Jan Slotboom – ground manager. Deed (met anderen) zijn uiterste best om de velden goed te verzorgen. Dat viel niet altijd mee, maar we mogen erg trots op Henk-Jan zijn dat hij zijn ziel en zaligheid keer op keer in de werkzaamheden legt.

Verder wil ik nog wat andere betrokkenen bedanken voor hun steun en inzet.

  • Sjoerd Sengers, de fysiotherapeut waar we eigenlijk altijd terecht konden.
  • Jan Giesbers, onze verslaggever voor de radio.
  • Tom Rhebergen, de trainer van het 2e die altijd met ons meedacht.
  • Ria Nijhof, die weer fantastische kiekjes wist te produceren.
  • Henk Schepers, die ons wees op het belang van het in stand houden van de jeugdopleiding.
  • Sponsors, supporters, bestuur en (kantine)personeel. Pupillen van de week en hun families en vele anderen.

Zonder jullie is de club nergens, onthoud dat goed!

 

Volgend seizoen spelen we dus wederom in de 4e Klasse. Alvast een fijne zomer en tot dan!

 

GEB

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment