Een Roman over Rekken MC1, de 2edruk (seizoenshelft).

Tijdens de 2e seizoenshelft waren we ingedeeld bij een aantal teams waarbij we de eerste seizoenshelft ook in zaten (Dinxperlo, Trias, Ruurlo, Winterswijk) maar ook veel nieuwe teams; AZSV, Zutphen, Ulfste Girls, HC’03, Gendringen, SV Basteom en PAX.

De eerste wedstrijd was tegen Fc Zutphen thuis. Een team dat we niet kenden en waar we blij van waren dat ze bij ons kwamen en wij niet daarheen hoefden. Ze kwamen aanlopen met de kleren al aan, stuk voor stuk niet op hun mondje gevallen en een eigen fotograaf. De vraag was of het o zo mooie scorebord aan mocht, alsof ze nog nooit zoiets hadden gezien in Zutphen. Het is dan wel het oude scorebord van FC Twente, maar die zetten we heus niet zomaar aan. Onder de noemer van, hij doet het niet hebben we dit afgewimpeld en konden we eindelijk beginnen. In de rust gingen we naar binnen voor de ranja, de dames van de tegenpartij liepen in 3-tallen naar de muur, keerden hun rug naar de muur en begonnen hun voetbalschoenen tegen de muur uit te kloppen. Echt waar? Ja, echt waar! Toen deze 3 klaar waren werden ze afgelost door de volgende 3 die hetzelfde van plan waren. Gelukkig hadden we een oplettende scheidsrechter (zelfs in de rust) die de dames netjes duidelijk maakte dat dit niet de bedoeling was. Enfin, deze wedstrijd verloren we met 1-6, waar het aan lag weten we niet meer want is te lang geleden, maar de randzaken weten we nog precies.

De 2e wedstrijd, thuis tegen Gendringen, de tegenstander had er niet genoeg en kwam niet opdagen. Punten voor Rekken zou je denken, mooi niet. Niemand de punten en Gendringen een boete. De wedstrijd is nooit meer ingehaald. Jammer.

De 3e wedstrijd uit naar HC’03 (Drempt) Ik zie U denken, HC’03? De club waar Klaas Jan Huntelaar begonnen is en zijn talenten ontwikkeld heeft? Inderdaad, dat laat maar eens zien op wat voor hoog niveau Rekken MC1 speelt (laten we positief blijven). De reis er naartoe was al de moeite waard. 2 auto’s waren bij het complex aangekomen, de andere 2 auto’s nog niet. Er werd over en weer gebeld en Wouter vertelde Henriëtte dat ze achter de kerk moesten zijn, daar aangekomen belde Henriëtte terug en zei letterlijk: ‘achter de kerk? Daar zit alleen kapperszaak’! Ik vertelde dat ze ook in Achter – Drempt moest zijn in plaats van in Voor – Drempt (hoorde ik van de plaatselijke mevrouw die ons hoorde klungelen). Henriëtte vroeg heel terecht: ‘aan welke kant erachter’? Nee Henriëtte (alias Harry), Achter – Drempt is de naam van de plaats. O zoo, uiteindelijk kwam alles net op tijd goed. De wedstrijd ging gelijk op met de grootste kansen voor ons. Helaas werd dit niet beloond en gingen we weer richting Rekken met 1 punt op zak (0-0). De terugweg wilden we gezellig met zijn allen naar de McDonalds, zo moeilijk kan dat niet zijn… Toch wel, 1 auto nam netjes de afslag naar de McDonalds, de andere 3 sjeesden druk in gesprek in volle vaart er voorbij en konden alleen maar naar de McDonalds kijken. Uiteindelijk maar een ijsje bij ’t Hagen genomen, als schrale troost.

Daarna Dinxperlo, Winterswijk en Ruurlo achter elkaar, deze tegenstanders kenden we nog en dus kat in het bakkie. Dinxperlo werd met 5-0 verslagen, Winterswijk met 3-0 en Ruurlo met 5-2 (Ruurlo verloren we in de eerste seizoenshelft nog van). Hierbij moet nog even verteld worden dat we in de rust 1-2 achter stonden en we de 2e helft veruit het betere van het spel hadden en we een overwinning verdienden. Bij een 2-2 stand werd de bal door een Ruurlose dame ver weg het veld uit geschoten. Mw. Reinders bedacht zich geen moment, sprintte de dug-out uit en dook op de bal, een mooie redding. Ze bracht hem snel naar een speelster van ons waardoor we snel door konden werken aan de volgende aanval! Bedankt hiervoor!

PAX werd vies, vet, dik ongelukkig en onverdiend verloren met 2-3. PAX zat tot die wedstrijd in de put, daar hebben wij ze dan onbedoeld uit geholpen, we zijn ook veel te lief blijkt maar weer eens.

Tegen de top van de competitie: Ulftse Girls (3-6), Trias (1-5) en AZSV (0-4) werd verloren maar zeer verdienstelijk gespeeld. De girls uit Ulft waren fysiek erg sterk. 1 goal kregen we tegen door een onterechte penalty (borst is geen hands!), 1 goal tegen door een persoonlijke fout in de opbouw (dat is niet erg want we willen graag opbouwen), 1 wereldgoal tegen door een mevrouw die van 25 meter (niet overdreven) onberispelijk raak schoot, we konden alleen maar klappen. Voetballend deden we niets onder, dat is geen excuus maar de realiteit. Fleur heeft haar directe tegenstander de wedstrijd uit gespeeld, diegene was elke bal kwijt aan Fleur totdat ze zo verstandig was een wissel aan te vragen. Fleur heeft die wedstrijd ook een gratis lesje vliegen gekregen van een mevrouw (geen meisje) van 2 meter. Een beste duw werd beloond met een fantastische vlucht over de Ulfste velden met een keurige landing, zonder hupje. Netjes Fleur!

De voorlaatste wedstrijd mochten we uit naar Basteom. Basteom, hier had nog niemand van gehoord. Een beetje speurwerk liet ons inzien dat deze naam een verbastering is van Baakse Boys en Steenderen (en omstreken), Basteom dus. Een team met een leider die ook een rol speelt in Divorce van RTL. Al waren zijn acteertalenten beter dan het trainersschap, geen enkel meisjes in het veld luisterde naar hem en iedereen deed waar zij zelf zin in had. Hij deed nog wel een aantal tevergeefse pogingen maar helaas voor hem, zonder resultaat. Het entertainment gehalte was hierdoor wel erg hoog. Hij was vast in de veronderstelling dat er camera’s stonden en hij in Divorce zat.

AZSV MC2 is in de laatste wedstrijd kampioen geworden bij ons, een voetballend goed team met geen enkele zwakke plek. We zijn absoluut niet weg gespeeld en volgens de tegenstander hadden we ook veel hoger moeten staan (ja dat is makkelijk zeggen, maar volgens mij meende hij het). Een terechte kampioen, met evenveel punten als FC Zutphen maar een beter doelsaldo.

Volgend seizoen gaan Danique, Marloes, Romee en Danse over naar de Dames. We wensen ze daar veel succes.
Wij krijgen Indy, Fleur, Julia, Tessa en Celine erbij. Ook jullie veel succes en welkom in het team.

Tot volgend seizoen!

Rekken MC1

Gerelateerde berichten

Leave a Comment