Het seizoen van Rekken D1, een team van de ‘’La Masía Academy’’

Rekken D1 kende een jaar vol hoogtepunten. Dit team, dat speelt vanuit de ‘tiqui-taca’ filosofie, is elke tegenstander voetballend de baas gebleven. De canteranos (spelers) zijn van zichzelf zeer leergierig gebleken en wilde niets anders dan de tegenstanders ‘kapot spelen’ met de ‘tiqui-taca’ filosofie. Deze stijl van voetballen heeft ons in de 1ste seizoenshelft veel tegendoelpunten gekost en er werd dan ook regelmatig verloren. Ondanks dat werd er wel vaak beter gevoetbald dan de tegenstander. Maar zoals bekend, winnen is bijzaak in de cantera (jeugdopleiding). Af en toe waren er negatieve geluiden te horen van de tribunes met de opmerkingen, ‘waarom altijd opbouwen’ en ‘speel die bal een keer lang’. Daarbij moet er een groot compliment gemaakt worden richting de spelers, die bleven te allen tijde geloven in deze voetbalstijl en wisten ook dat de punten uiteindelijk wel kwamen.

Op 15 februari in Haaksbergen tegen HSC ’21 viel alles op zijn plek. Ondanks de uitslag 2-2, die anders doet vermoeden, werd er die ochtend voetbal gespeeld zoals je dat ziet bij FC Barcelona en Bayern München onder Pep Guardiola. Alleen was het scorend vermogen ook die dag een probleem aan onze kant. Want 2-10 zou een zeer terechte uitslag zijn geweest.

Een andere wedstrijd, waar de tegenstander geen enkel verweer kon tonen, was thuis tegen Erix. Er werd gedomineerd, de laatste linie speelde tegen de middellijn en er werd weer uitstekend combineert. Deze wedstrijd eindigde in een klinkende zege, waar maar liefst 6 doelpunten vielen (6-0).

De wedstrijd tegen Reünie was opnieuw een blue print van wat de intentie van Rekken D1 dit seizoen was. De tegenstander ‘kapot spelen’ met ‘tiqui-taca’ voetbal. Doordat Rekken D1 elke seconde van de wedstrijd hoog druk zette en binnen de ‘5 seconde regel’ de bal terug veroverde had Reünie geen tijd om keuzes te maken, laat staan op hun gemak een bal aan te nemen. De trainer van Reünie liep na de rust naar de technische staf van Rekken D1, en hij zei; jullie hebben werkelijk waar mijn jongens kapot gespeeld, ze zitten er compleet doorheen. Dit was een groot compliment richting de spelers van Rekken.

Ondanks dat de stand geen prioriteit heeft, willen we jullie deze niet onthouden. Rekken D1 is op een keurige gedeelde 2de plek geëindigd met FC Eibergen. Met dominant voetbal komen de punten vanzelf en dat is de 2de seizoenshelft dan ook zichtbaar geworden.

Alle canteranos die dit seizoen hun opwachting hebben gemaakt in de D1 worden hieronder één voor één belicht.

Bjorn Ten Haken – Victor Valdés
Eén van de belangrijkste spelers van dit team is de keeper, Bjorn Ten Haken. Bjorn moet niet alleen kunnen keepen maar was ook een zeer belangrijke schakel als ‘’voetballer’’. Elke aanval begint bij de keeper en hij was dan zeer belangrijk in de opbouw. En niet te vergeten was dit zijn eerste jaar als keeper. Hij heeft zich dit seizoen fantastisch ontwikkeld.

Indy Veldhuis – Cesc Fabregas
Een stille kracht in het team en het enige meisje. Zij hield zich bijzonder goed staande tussen al die jongens en was tijdens de wedstrijden altijd goed voor een voldoende. Ook is ze bij de laatste 30 geëindigd van de KNVB selectieteams, wat een uitstekende prestatie is. Een handelsmerk van Indy is haar baltechniek en ze blijft altijd rustig aan de bal.

Mees Groen – Dani Alves
Dit is een speler die verantwoordelijkheid durft te nemen, in en buiten het veld. Stelt ook nooit teleur en is een uitstekende back gebleken dit seizoen. Heeft zich verder prima ontwikkeld als voetballer.

Milo Lautenbach – Andrés Iniesta
Het grootste talent van de La Masía Academy is Milo. Deze speler lost alles voetballend op en is ondanks zijn jonge leeftijd al een zeer intelligente speler. Ook is hij onmisbaar in het combinatiespel van Rekken D1.

Ruben Lubbers – Gerard Piqué
Deze speler is nauwelijks te betrappen als het gaat om een fout in de opbouw, neemt altijd de juiste keuzes en speelt de ballen naar de goede kleur. Het is verder een stille jongen in de groep maar laat wel altijd zijn voeten spreken.

Tom Tankink – Xavi Hernández
El capitano van Rekken D1. Tom is een echte leider in het veld en is een meerwaarde voor het team en ook nog is multifunctioneel inzetbaar. Kan achterin, controlerend en op 10 spelen. Deze speler is er één voor de toekomst en daar kan SP Rekken nog veel plezier aan beleven.

Twan Lurvink – Neymar da Silva Santos
Twan is onnavolgbaar in zijn acties en is 1 op 1 elke tegenstander de baas. Deze linksbuiten kan scoren, assist leveren en werkt keihard voor het team. Hij was de laatste wedstrijden de uitblinker aan onze kant.

Tygo Veldhuis – Sergio Busquets
Tygo heeft zich dit seizoen stormachtig ontwikkeld en was als controleur onmisbaar voor ons spel. Deze speler wist elke wedstrijd balans aan te brengen in ons spel. Een kenmerk van Tygo is zijn passing, dat van een hoog niveau is.

Noah te Vruchte – Alexis Sánchez
Dit is misschien wel één van de technisch vaardigste spelers van de La Masía Academy. Beschikt over veel kwaliteiten, alleen dat komt er niet altijd uit. Heeft veel potentie om een goede voetballer te worden.

Mart Loman – Jordi Alba
Een blessuregevoelige speler was Mart dit seizoen. Heeft veel wedstrijden moeten missen. Maar speelde zijn wedstrijden altijd met 100% inzet en gaf zich nooit gewonnen. Een aanvaller moest er altijd wel ’3x langs’. En ook met zijn snelheid alias Jordi Alba was hij als opkomende back levensgevaarlijk.

Thijs Voortman – Carles Puyol
Deze speler verzaakt nooit tijdens trainingen en hij wil altijd het optimale rendement uit zichtzelf halen. Samen met Ruben, vormden zij een goed voetballend centraal duo dat altijd speelde om te voetballen. Verder is Thijs als verdediger technisch zeer vaardig.

Mats Mos – Lionel Messi
Onze Messi heeft dit seizoen veel doelpunten gemaakt. Dit was in de combinatie of met een mooie dribbel zoals alleen Messi dat kan. Mats heeft alleen veel kansen nodig om een doelpunt te maken. Deze speler heeft veel potentie en heeft een wedstrijdmentaliteit waar iedereen een voorbeeld aan kan nemen.

Ward Haverkate – Christian Tello
Ook Ward hebben we dit seizoen regelmatig moeten missen vanwege blessures. Voor zijn blessure was Ward een uitstekende jongen in de groep en wilde elke training zichzelf verbeteren. Ward is verder Multi inzetbaar en kan voorin elke positie bekleden. Helaas heeft Ward aan het einde van het seizoen kenbaar gemaakt om te gaan stoppen met voetballen. Wij wensen hem veel succes met de nieuwe dingen die op zijn pad komen.

Rens ten Have – Marc Batra
Normaliter speelde Rens zijn wedstrijden in de D2 maar hij maakte regelmatig zijn opwachting in het elftal van de D1. Rens paste zich altijd moeiteloos aan en was als linksback een meerwaarde in het team.

Emma ten Have – Pedro Rodríguez
Emma is een speler van MC1 en trainde elke dinsdag mee met de D1. Deze speler heeft ook regelmatig haar opwachting gemaakt in het elftal van de D1. Emma kan als 10 of als 9 spelen en heeft in die wedstrijden een uitstekende indruk achtergelaten. Ook benaderde de MC1 trainer van FC Trias of Emma niet voor FC Trias wilde voetballen. Dit is natuurlijk een groot compliment aangezien FC Trias hoog staat aangeschreven als het gaat om damesvoetbal. Emma is een potentiele basisspeler voor DA 1 en daar kunnen ze nog veel plezier aan beleven.

Guus Diepenmaat – Javier Mascherano
Guus is een speler van de E1 en heeft ook regelmatig meegespeeld met de D1. Deze jonge speler beschikt over veel kwaliteiten. Guus is overigens de topscoorder van de D1 van het toernooi in Goor geworden.

De technische staf wil verder iedereen bedanken die dit seizoen betrokken is geweest bij Rekken D1 en wenst de spelers succes in het nieuwe voetbaljaar bij hun nieuwe teams.

Verder willen wij nog wat andere betrokkenen bedanken voor hun steun en inzet.

–          Wim Mos, voor het fluiten van alle thuiswedstrijden van de D1.

–          Henk Jan Slotboom, voor het onderhouden van het trainingsveld en materialen.

–          Nick van der Luyt, voor het geven van spitsentraining.

–          Maurice ten Barge, voor de nauwe samenwerking tussen D1 & D2.

–          Mart Onstein, voor het vlaggen.

–          Job Groen, die ook nauw betrokken is geweest bij de D1.

We sluiten af met een beroemde quote van Johan Cruijff omdat dit altijd een kernwaarde is geweest van dit team (simpel voetballen), “Voetballen is heel simpel, maar het moeilijkste wat er is, is simpel voetballen”.

Tot volgend seizoen!

Rekken D1

Gerelateerde berichten

4 Thoughts to “Het seizoen van Rekken D1, een team van de ‘’La Masía Academy’’”

 1. … [Trackback]

  […] Find More Information here to that Topic: sprekken.nl/2014/05/27/het-seizoen-van-rekken-d1-een-team-van-de-la-masia-academy/ […]

 2. … [Trackback]

  […] Info on that Topic: sprekken.nl/2014/05/27/het-seizoen-van-rekken-d1-een-team-van-de-la-masia-academy/ […]

 3. … [Trackback]

  […] Info to that Topic: sprekken.nl/2014/05/27/het-seizoen-van-rekken-d1-een-team-van-de-la-masia-academy/ […]

 4. … [Trackback]

  […] There you will find 83937 additional Info to that Topic: sprekken.nl/2014/05/27/het-seizoen-van-rekken-d1-een-team-van-de-la-masia-academy/ […]

Leave a Comment