Kampioenswedstrijd Rekken DA 2 – BSC Unisson DA 1

Vanmorgen 27 april was het dan zover, het zou de kampioenswedstrijd van Dames 2 kunnen zijn. Bij winst zijn de Dames kampioen, bij gelijkspel moeten ze 11 mei winnen van Rietmolen om kampioen te worden. Bij verlies zijn de Dames van BSC Unisson kampioen. Deze week kregen we al bericht over een poster van de tegenstander, het was voor hun eveneens de kampioenswedstrijd. De poster had als ondertitel ‘wie is de beste van de slechtsten? Nou dachten we, dat gaat niet gebeuren! 

Unisson was voor ons niet geheel onbekend, in Maart zijn ze al bij ons op ’t Asterloo geweest en hebben wij met 2-1 gewonnen. De optocht ging in de stromende regen om 11 uur richting Boekelo met een groot leger aan supporters. Daarvoor alsnog onze hartelijke dank. Eenmaal aangekomen in Boekelo begonnen we aan de warming-up. Het was duidelijk dit zou een wedstrijd met zeker gelijkwaardige tegenstanders worden en meiden die ook graag wilden voetballen. Corine kwam ons gelukkig versterken als keepster.

De wedstrijd begon om 12.30  in de stromende regen met de volgende opstelling; Corine, Tanja-Lisa-Laura-Marieke, Ilse-Chantal-Anniek, Iris-Ivonne-Julia. Met als wissels Bregje, Lieke en Annika.

Na de aftrap werd er meteen goed druk gezet door de dames van Unisson. We waren vaak te laat en de tegenpartij creëerden kansen met als gevolg dat het na 30 minuten 1-0 werd voor Unisson. In die tijd zijn Lieke en Anniek met elkaar gewisseld. De eerste helft hobbelde zo verder en gingen de rust in me 1-0 achter. Unisson was duidelijk sterker.

In de rust werd duidelijk dat er wat moest veranderen in ons spel. Er moest veel meer inzet worden getoond, en je moest de bal willen hebben. Op welke manier ook, dan maar een keer een vrije trap tegen. We kregen ook de vraag willen jullie wel kampioen worden?
In de rust zijn Bregje en Annika op het veld gekomen en werd Ilse wissel. Julia stopte er mee, want die ging richting het zonnige Barcelona.

Na de rust werd het spel een stuk beter, de inzet was een stuk beter te zien. Er werden verschillende kansen gecreëerd. Zo kwam Ilse vlak voor het doel, maar helaas miste ze. De spanning werd erg groot, dat was aan het publiek ook te merken.  Er werd veel meer op de helft van de tegenstanders gespeeld, maar de bal wilde er niet in. Het bleef bij de 1-0 verlies.

Tanja is vandaag Woman of the Match geworden.

We willen graag nogmaals alle supporters bedanken, met in het bijzonder Dames 1. We vonden het erg leuk dat jullie allemaal kwamen kijken en bedankt voor het spandoek en de roosjes.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment