Pupil van de week: Julia Groothedde

Het eerste elftal van Sportclub Rekken is 2014 uitstekend begonnen. Nadat de derby in en tegen Neede verdiend in het voordeel van Rekken werd gewonnen hebben de jongens van Rekken overtuigend Etten aan de zegekar gebonden.  Zondag komt hekkensluiter DEO uit Dijkhoek naar “het Asterloo” en dat belooft weer een spannende middag te worden. Julia Groothedde is bij deze wedstrijd de pupil van de week.  Julia is geboren op 1 april 2002. Dat is een bijzondere datum want iedereen probeert je op die dag voor de gek te houden. Julia vind dat wel leuk. Ze probeert op haar verjaardag anderen ook van alles en nog wat wijs te maken. Ze past die dag extra goed op dat ze zelf niet het slachtoffer word, maar dat gaat meestal wel goed.

Julia woont met haar ouders Gerdie en Erik (Julia noemt ze papa en mama) en zus Iris aan de Panovenweg. Moeder Gerdie werkt als verpleegkundige bij zorgcentrum “het Saalmerink” in Haaksbergen. Vader Erik is in deeltijd buschauffeur en daarnaast dealer van ERGRO hulpmaterialen. Dat houdt in dat hij een bedrijf aan het opbouwen is in de verhuur en verkoop van steigermateriaal en alle hulpmiddelen die hierbij horen. De verkoop gaat via advertenties op marktplaats en door mond op mond reclame. De klanten zijn meest bouwbedrijven en schildersbedrijven maar ook particulieren. Ook de verkoop van ladders en trappen is een belangrijke tak van het bedrijf.

Thuis heeft de familie Groothedde 2 geitjes die de vrolijke namen Jipp en Janneke dragen. Ook zijn er 2 pony’s. De shetlander pony luistert naar de naam Micky en het andere paard heet Legero. Julia was ooit van plan om pony te leren rijden. Vol goede moet klom ze op het paard maar toen ze er 7 keer was afgevallen is ze tot de conclusie gekomen dat paardrijden nooit haar favoriete sport zal worden.

Julia zit op “OBS de Berkel” in groep 8. Ze heeft het altijd prima naar haar zin gehad op de Rekkense basisschool maar het lijkt haar ook wel erg leuk dat ze naar de zomervakantie naar “het Assink” in Eibergen zal gaan. De lessen biologie, techniek en wiskunde spreken haar erg aan.  Ze komt in een VMBO. T. stroom klas en Julia denkt dat deze richting precies bij haar past.

Julia weet ook al wat voor beroep ze gaat kiezen. Ze wil graag bij de politie en bij voorkeur rechercheur worden. Daarvoor moet je naar de politieschool. Door nu al aan judo te gaan doen denkt ze dat ze een voorsprong heeft wanneer ze aan deze politieopleiding begint. Julia traint al 3 jaar fanatiek onder leiding van Henk Prinsen in de gymzaal in Sint Isidorushoeve. Dat gebeurt altijd op vrijdag samen met nog 15 andere kinderen. Inmiddels heeft ze het al gebracht tot de oranje band. In de judosport kent men 7 verschillende kleuren banden. Te beginnen met de witte, daarna de gele, dan oranje, dan groen, dan blauw. dan bruin en tenslotte zwart. Binnenkort hoopt Julia klaar te zijn voor de groene band.

Wie Julia een beetje kent zal het niet verbazen dat ze heel veel vrienden heeft. De hele klas rekent ze tot haar vriendengroep. Het is een heel leuke groep en ze doen heel veel leuke dingen samen. De namen van de meisjes zijn: Tessa, Celien, Carine, Fleur, Indy, en Estelle. De jongens heten Jelle ,Rens, Rick en Tom.

Bij Sportclub Rekken speelt Julia spits in de D2 maar soms ook links of rechtsachter. Robert en Henriette zijn de trainers en Maurice is de leider. De trainers zijn leuk en aardig en in elk geval niet vervelend. De trainingen en de wedstrijden zijn leuk en alles bij Sportclub Rekken is goed geregeld.

Op zondag is Julia nog nooit wezen kijken naar het eerste elftal. Ze kan dan ook onmogelijk zeggen wie ze de beste speler van Rekken vind. Ook kijkt ze nooit voetbal op TV. Wel heeft ze gekeken naar de TV gala show waar de Gouden Bal werd uitgereikt aan Cristiano Ronaldo. Dat vond het een heel gave uitzending.

Zondag gaat het er dan van komen. Julia mag dan pupil van de week zijn. Ze kijkt er erg naar uit en ze heeft heel veel familie en vrienden uitgenodigd om ook te komen kijken. Wij van Sportclub Rekken wensen Julia en iedereen die komt kijken een fijne middag toe.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment