Neede – Rekken 1-2

Je kon het de afgelopen dagen flink horen kraken in de regio Berkelland. De tweede seizoenshelft stond namelijk op het punt van aanbreken. Sportclub Rekken heeft de batterij goed opgeladen tijdens de vrij korte winterstop en speelde twee nuttige oefenduels: uit tegen Longa ’30 2 (4-4) en op bezoek bij HVV Hengelo (3-5). Vandaag echter, stond de clash tegen Sportclub Neede op het programma.

Neede is de koploper en we weten nog van het vorige duel dat het hier een uiterst lastig te bespelen tegenstander betreft. Een tegenstander overigens die over scorend vermogen en een aantal technisch zeer onderlegde spelers kan beschikken. Maar ook Rekken heeft zo haar kwaliteiten en dus gingen we vol vertrouwen naar het naburige Neede. Er kon best eens iets te halen vallen vandaag!

Bij Rekken stond good-old Bart Jan Mellink onder de lat. De beoogde eerste en tweede doelmannen (Tom Bannink en Jorg Antvelink) lieten verstek gaan wegens blessures. Deze Mellink zou vandaag een fantastische partij keepen en viel menigmaal op door kordaat ingrijpen en katachtige reflexen.

De thuisploeg liet in de beginfase zien waarom zij bovenaan staan en zette Rekken met de rug tegen de muur. Rekken zette hoog druk en dwong de Needse verdedigers tot het spelen van de lange bal. Dit deden ze echter goed, want de ballen vlogen zo’n beetje allemaal over onze laatste linie en zo werden er een aantal kansen gecreëerd. Ook de zon speelde de Rekkenaren parten in deze. Toch wist Rekken Neede goed van scoren af te houden door fel en accuraat op te treden in de laatste lijn.

Na een twintigtal minuten vond de groenwitte brigade het welletjes en werd het tij gekeerd. Patrick Nijland, die een geweldige pot speelde, dolde een aantal tegenstanders en gaf een prima steekpass op de pijlsnelle Wouter Rexwinkel. Rexwinkel kapte randje zestien zijn directe bewaker uit en schoot de bal onberispelijk in de lange bovenhoek, 0-1. Beide teams bleken na deze treffer redelijk aan elkaar gewaagd en dat leverde een rommelig, soms hard, maar doch fair tafereel op.

Een overtreding binnen de eigen zestien werd door de scheidsrechter met een penalty bestraft en zo kreeg Neede de uitgelezen mogelijkheid om de gelijkmaker op het bord te zetten. Gelukkig had Rekken de reeds vermelde Mellink tussen de palen staan en deze redde fabuleus. De strafschop werd overigens zwak ingeschoten. Later zou echter blijken dat Berkelland FM verantwoordelijk was voor de gemiste inzet, althans als we de trainer van Neede moeten geloven.0-1  bleek de ruststand en naar tevredenheid zocht Rekken de kleedlokalen op.

Uiteraard zette Neede na die rust meteen vol druk op de Rekkenaren, want ze moesten iets forceren. Op die manier kregen met name Nick van der Luyt en Merijn Roos veel ruimte in de counter en zo een aantal grote kansen, maar helaas wisten zij de score niet uit te breiden.

Aan de andere kant bleef Mellink de pannen van het dak keepen en dat vergrootte de moedeloosheid bij de koploper. Beide teams pasten wissels toe. Bij Neede kwam er een stormram van pakweg 2.3 0m in en bij Rekken werd de moegestreden Ritchie Klein Gebbink afgelost door de van een blessure herstelde Maikel Stokkers.

Een aantal minuten voor het laatste fluitsignaal leek het dan toch nog mis te gaan. Een enorme scrimmage voor de Rekkense goal werd door Neede tot doelpunt gepromoveerd en zo stond het dus 1-1.

In het verleden heeft zo’n situatie zich wel eerder voor gedaan en even werd gevreesd dat Neede zelfs nog in staat bleek te de drie punten in huis te houden. Niets bleek minder waar vandaag. Via een messcherpe counter, waar Van der Luyt, Roos, Coen Groot Kormelink en invaller Joep Peters ook bij betrokken waren, werd de uitblinkende Nijland in stelling gebracht. Deze kapte in de zestien een man uit en zette zichzelf zo vrij voor de goed spelende Needse doelman. Hij bleef rustig, behield het overzicht en beheerst schoof Nijland de bal in de lange hoek, 1-2!

Een fantastisch resultaat! Niet alleen omdat het hier de (ex-)koploper betrof, maar ook gezien het feit dat het Sportclub Neede was. Enkele seizoenen geleden leek zo’n prestatie onmogelijk. Dat geeft maar weer eens aan wat voor progressie de club heeft geboekt de afgelopen jaren. Op zich is het niet veel waard, maar daar mag best eens met trots op teruggekeken worden.

Volgende week ontvangt Rekken op ’t Asterloo middenmoter Etten. We hopen de ingezette lijn dan te continueren. Komt ons allen steunen!

Rekken:
Mellink; Jongerling, Aarnink, K. Stokkers, Klein Gebbink (M. Stokkers); Nijland, Groot Kormelink, Grooters; Rexwinkel (Peters), Van der Luyt, Roos.

Niet ingevallen:

Groen, Rhebergen.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment