Pupil van de week: Bram Vennevertloo

Vorige week werd de competitie hervat in en tegen Neede. Het werd een mooie en spannende derby die door onze jongens verdiend met 2-1 werd gewonnen. Zondag komt   Etten naar “het Asterloo”.  Deze ploeg welke haar thuisduels speelt op sportpark met de aansprekende naam “de Treffer” staat in de middenmoot. Bram Vennevertloo is deze middag pupil van de week. De 10-jarige Bram woont met zijn ouders Rudi en Adele en broer Stijn op de Woerden. Bram zit op OBS “de Berkel” in groep 7a bij meester Jan. Gym, dat 2 keer per week op het rooster staat is het favoriete vak van Bram. De ene les word verzorgd door meester Jan en dat gaat best leuk. De andere les word gegeven door Waldo Rhebergen van de “Sportfederatie Berkelland” en dat is nog veel leuker. Waldo brengt allerlei nieuwe en bijzondere gymspullen mee om mee te oefenen en het mooie is dat meester Jan dan ook meedoet met de oefeningen. De pauzes waarbij je lekker buiten kunt spelen vind Bram ook erg belangrijk. Rondom school is een groot schoolplein en aan de andere kant van de weg is een groot grasveld waar je mag voetballen. Hoewel Bram vlak bij school woont blijft hij net als alle andere kinderen tussen de middag op school. Deze regeling is nog niet zo lang geleden ingegaan. Daar moest hij eerst wel even aan wennen maar nu vind hij het prima. Het voordeel is dat je nu ’s middags eerder uit bent en daarna meer tijd hebt om nog allerlei leuke dingen voor je zelf te doen.

Bram wil later monteur worden van trekkers en landbouwmachines. Hierover heeft hij al een aantal boeken die hij zorgvuldig aan het bestuderen is. Zijn oom werkt op een bedrijf waar ze veel machines en apparaten hebben. Als er iets kapot gaat wat niet meer gemaakt kan worden mag zijn oom ze meenemen en Bram mag ze daarna slopen. Door alles los te draaien leert Bram hoe alles in elkaar zit en hoe het werkt. Op deze manier werkt hij alvast aan zijn technische vaardigheden en hoopt daar later veel voordeel van te hebben.  Vrienden heeft Bram genoeg. Ze luisteren naar de namen Guus, Harm, Tijn, Jarno, Niels, Daniel, Rick, Milo en Rens. Behalve Rick voetballen ze allemaal bij Sportclub Rekken. Een vriendin heeft hij nog niet maar hij hoopt er later wel èèn te krijgen.

Bram speelt bij Rekken in de E1. Hij kan linksvoor en rechtsvoor spelen. Echter meestal staat hij in de spits en dan sta je op een plek waar je veel kansen krijgt om te scoren en dat gebeurd dan ook regelmatig. En als het hem dan lukt dat hij weer een goal maakt is iedereen blij. De E1 is een leuke groep en de jongens en meisjes van het team hebben veel lol met elkaar tijdens de wedstrijden en de trainingen. De resultaten van de herfstcompetitie waren niet zo heel goed. De omschakeling in het team was niet best en ze waren te zwaar ingedeeld. Na de winterstop zijn ze wat lager ingedeeld en Bram hoopt dat het met de resultaten nu ook beter zal gaan. Hij heeft daar alle vertrouwen in want onder de deskundige trainers Wouter en Maikel en de bevlogen leider Walter moet het beter gaan.

Alles bij Sportclub Rekken is goed geregeld. De velden liggen er mooi bij, de goals zijn mooi en alles word goed onderhouden. Ook zijn er nu genoeg mooie kleedkamers. Bram zou niet weten wat er nog meer te wensen zou zijn. Volgens Bram die bijna altijd naar de thuiswedstrijden van Rekken komt kijken zijn Jersey Aarnink en Nick van der Luijt de beste spelers van Rekken. Sterspeler Arjen Robben is de beste Nederlandse speler en de winnaar van de gouden bal Cristiano Ronaldo de beste speler van de wereld. FC Twente is zijn favoriete Nederlandse club en Bayern München is de beste club van de wereld.

Zondag is het dus zover. Bram is pupil van de week. Hij kijkt er erg naar uit en heeft er zin in. Wij van Rekken kijken met hem mee en hopen dat het een fijne en onvergetelijke middag zal worden voor Bram, zijn familie en zijn vrienden.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment