Rekken 1 rijgt records aaneen!

Rekken – GWVV 11-0: Op 8 december 2013 zorgde het sterrenensemble van Sportclub Rekken voor een aantal (bijna niet meer te evenaren) records. Zo werd er vandaag een monsterscore van 11-0 neergezet ten koste van het arme GWVV. Daarnaast maakte Nick van der Luyt maarliefst zes doelpunten. Voor zover ondergetekende na kan gaan is dit nog nooit eerder vertoond door de groenhemden.

Voor de wedstrijd stond Rekken slechts één punt voor op haar tegenstander en daarom waren we erg op onze hoede. Dat het allemaal zo goed zou uitpakken had niemand durven dromen. In de eerste twintig minuten speelden we toch aardig slordig. Veel balverlies zorgde voor onrust binnen de gelederen en gevreesd werd dan ook dat de geelwitte brigade ons in de problemen zou brengen. Gelukkig bleek dat niet het geval, want als donderslag bij heldere hemel was daar ineens hazewindhond Wouter Rexwinkel die veel te snel was voor zijn tegenstander(s). Tweemaal wist hij iedereen te verschalken op snelheid en vervolgens op techniek te scoren. Met de 2-0 op het scorebord verdween de druk van de Rekkense schouders. Dit werd nog extra kracht bijgezet door de rode kaart die één van de GWVV’ers ontving na een vreselijke charge op de lendenen van diezelfde Rexwinkel.
Ik vergeet haast te vermelden dat we al na 30 seconden moesten wisselen. Bjorn Roossink raakte, naar zich liet aanzien, ernstig geblesseerd aan zijn enkel en werd met loeiende sirenes en gierende banden afgevoerd naar het dichtstbijzijnde hospitaal. Marc Blaauboer verving Roossink overigens subliem.

Rekken ging nu in hoog tempo door en liet geen spaander heel van de arme jongens uit Varsselder-Veldhunten. Bulldozer Jerzy Aarnink maakte uit een corner 3-0. Hij knikte de bal na een uitstekende loopactie buiten bereik van de keeper in de lange hoek. Voor rust maakte de al genoemde Van der Luyt er 4-0 en 5-0 van.
Met deze stand ging eenieder tevreden naar binnen en de thee leek deze keer wel erg goed te smaken.

Frank Bruins, de zeer gedreven en alom aanwezige oefenmeester van Rekken, hamerde er nog op dat we vooral door moesten drukken en niet mochten vervallen in oude fouten. Laconiek wuifden we zijn aanwijzingen terzijde. We wisten namelijk dat GWVV rijp was voor de slachtbank.

Een mooie uitdaging lag in het verschiet: het bereiken van de dubbele cijfers. GWVV bleek inderdaad niet meer bij machte om het tij te keren. Laat staan dat ze de schade beperkt konden houden. Met speels gemak denderde Rekken door en liep via goals van Merijn Roos (die met name de tweede helft soms onnavolgbaar was), de onverzettelijke captain Coen Groot Kormelink (die werkelijk fabelachtig speelde) en viermaal op rij Nick van der Luyt (die zowel in de lucht als over de grond niet te kloppen bleek) uit naar een vernederende 11-0 overwinning.
Het vermelden waard is ook de lob van Van der Luyt met links. Tussen een aantal opponenten in wist hij haast uit stand het leder over de doelman in de bovenhoek te chippen. Zijn teller staat alweer op 22 doelpunten en ik vermoed dat dat ook al een Rekkens record is.

Verder nog even aandacht voor assistent-scheidsrechter Jan Winkelhorst die zijn laatste wedstrijd vlagde. Winkelhorst, een coryfee van Sportclub Rekken, zwaait af en Rik te Velthuis neemt de honneurs vanaf nu definitief waar.

Al met al een fantastische middag op ’t Asterloo. Het publiek stond bij vlagen te watertanden. Volgende week de laatste wedstrijd voor het aanbreken van de winterstop. We gaan dan op bezoek bij MEC.

Opstelling Rekken:
Antvelink; Roossink (Blaauboer), Aarnink, K. Stokkers, Klein Gebbink; Nijland (Groen), Groot Kormelink, Grooters (Peters); Rexwinkel, Van der Luyt, Roos.

Wissels die niet in actie kwamen:
Rhebergen.

A novel by GEB

Gerelateerde berichten

129 Thoughts to “Rekken 1 rijgt records aaneen!”

  1. frits.koeslag@hetnet.nl

    Heb de wedstrijd tot de rust gezien en hoopte,dat de stand voor Sp.Rekken dan zodanig was, datik met een gerust gevoel
    naar de verjaardag van mijn kleindochter kon vertrekken.
    Het was geweldig want met de rust was het al 5-0,maar het duurde nog al lang voor dat ik die zekerheid had.

    Tot zondag bij Mec in MIste.

Leave a Comment