Pupil van de week: Fleur van Laar

Zondag 8 december, aanvang 14.00 uur speelt Sportclub Rekken haar laatste thuiswedstrijd van 2013 op “het Asterloo” tegen GWVV. GWVV staat voor Geel Wit Varsselder Veldhunten.  Het is een echte dorpsclub vlakbij Ulft en de 5 seniorenelftallen en de jeugdteams spelen zoals de naam al doet vermoeden hun wedstrijden in gele shirts en witte broeken. Deze zomer bestond de club 50 jaar en dat is uitbundig gevierd op hun fraaie sportcomplex “de Buitenham”.  Ook bijzonder is dat GWVV een eigen clublied heeft.

De 12 jarige Fleur van Laar mag zondag pupil van de week zijn. Fleur woont met haar ouders Henk en Agnes en haar zusje Minjoe aan de Zuid Rekkenseweg. Het hondje Snuffie, een echte boerenfox met de kleuren wit, bruin en zwart woont ook bij hen thuis en kondigt luid elke bezoeker aan. Voor Fleur is het een echte vriend waar je leuk mee kunt spelen en die allerlei kunstjes kent. Dan zijn er ook nog 2 poezen in huis. De zwarte poes heet Judy en is van Fleur en de grijze poes Miep is van haar zus. Verder zijn er nog 2 mooie zwarte paarden die luisteren naar de namen Kelly en Pavarotie. Vader Henk organiseert huifkartochten en de paarden worden hiervoor gebruikt.

Zoals bijna alle kinderen uit Rekken is Fleur leerling op “OBS de Berkel”. Ze zit in groep 8 en volgend jaar mag ze naar het vervolgonderwijs naar “het Assink”. Dat lijkt haar wel leuk maar het heeft ook nadelen. Op de school in Rekken zijn de klassen niet zo groot en het lijkt haar niet zo leuk dat haar gezellige klas dan uiteen valt. Groep 7 en 8 zitten in èèn lokaal. Beide groepen bestaan uit 11 kinderen. Juf Marije is de leuke onderwijzeres die alles in goede banen lijdt. Volgens Fleur is de Berkelschool is een heel fijne school waar ze graag naar toe gaat. Over het fijnste vak op school hoeft Fleur niet lang na te denken. Dat is Engels. Of ze daar later wat mee doet weet ze nog niet omdat ze nog geen idee heeft wat ze later wil worden.

Fleur heeft best veel vriendinnen en vrienden. Dat zijn alle kinderen uit haar klas. Hun namen zijn Julia, Indy, Celine,Tessa, Estelle, Carine, Jelle , Tom, Rens en Rik.

Hoewel er vaak wedstrijden verloren gaan is de sfeer in het team van Fleur, de D2 best wel goed. Fleur is rechterverdediger en voetbalt nu iets meer dan een jaar. Hoewel ze erg goed was in gym en vaak in de wedstrijden eerste of tweede werd vond ze het niet meer leuk. Volgens haar werden er te veel spelletjes gespeeld en het echte turnen op toestellen zoals balk, brug en mat kwam steeds minder aan bod. Daarom heeft ze nagedacht of er nog andere sporten waren die ze kon doen. Omdat veel van haar vrienden al op voetbal zaten heeft ze gekozen voor deze echte teamsport. En daar heeft ze nog geen moment spijt gehad. De D2 is een echte vriendengroep die met elkaar veel plezier maken. Henriette en Robert zijn de gemotiveerde trainers. Van hen leren dat ze beter moeten overspelen en dat in de wedstrijd niet iedereen tegelijk naar voren moet sprinten. Op zaterdag is Maurice er altijd bij als elftalleider.

Fleur heeft heel veel pony gereden. Vanaf haar zevende jaar heeft ze verschillende pony’s gehad. Paardrijden doet ze nu nog regelmatig thuis maar dan op een groot paard. Verder mag ze graag nog even thuis op de trampoline springen of gewoon op de bank TV zitten kijken.

Fleur vind het leuk dat er bij Rekken zoveel andere dingen buiten het voetbal worden georganiseerd. Wat ook heel leuk is om na de wedstrijd van de D2 nog even samen met het team in de kantine gaan zitten en nog even gezellig nakletsen.

Ze durft niet te kiezen als het gaat om de vraag wie de beste speler van Rekken is. Wel weet ze heel duidelijk wie de beste speelster is. Dat is zonder twijfel haar zus Minjoe die bij de dames 1 speelt. Fleur is supporter van FC Twente.

Zondag is Fleur pupil van de week. Ze is er erg blij mee dat ze nu aan de beurt is. Wij van Sportclub Rekken wensen Fleur en haar familie een heel fijne middag toe.

 

Gerelateerde berichten

One Thought to “Pupil van de week: Fleur van Laar”

  1. … [Trackback]

    […] Info to that Topic: sprekken.nl/2013/12/06/pupil-van-de-week-fleur-van-laar/ […]

Leave a Comment