Rekken 5 weer als vanouds !

De wedstrijd tegen medekoploper Trias was voor Rekken 5 de gelegenheid om weer aan te haken bij de bovenste regionen. De training op de donderdag voor de wedstrijd die maar liefst bijna twee uur duurde, gaf al aan dat Rekken zich weer wilde laten gelden. Bijna iedereen was fit en de gezonde spanning was af te lezen van de gezichten. Aangezien Trias makkelijk scoort en bijna geen doelpunten tegen had was de tactiek tegen Trias simpel, vanuit een gesloten defensie spelen en Trias laten komen om bij balbezit snel om te schakelen en de spitsen bereiken.

Rekken 5 was de bovenliggende party en had het spel de eerste helft volledig onder controle. Iedereen hield zich aan zijn taken en Trias kreeg geen gelegenheid om gevaarlijk te worden. Daar in tegen was Rekken bij snelle counters vanaf het begin gevaarlijk en bezorgde de defensie van Trias veel werk. Nadat de keeper van Trias al een paar keer aan het werk werd gezet had hij geen antwoord op de strakke voorzet van Jan B die Rob K in de bovenhoek afrondde zodat de verdiende 1 – 0 op het scorebord stond. Niet veel later kon Rekken alweer juichen aangezien Jan B zich knap tussen twee verdedigers vrijvocht om daarna de keeper met een laag schot te verschalken 2 – 0. Vlak voor rust deed Jan B het nog eens dunnetjes over zodat de ruststand 3 – 0 was.

Rekken zat op rozen aan de thee en ging het team de tweede helft op vier plaatsen wisselen zodat bijna iedereen aan het spelen kwam. De tweede helft werd wat rommeliger, wellicht door de royale voorsprong en het feit dat Trias er ook niet echt meer in geloofde. Op twee afstandschoten na die Bob prachtig pareerde ( beetje show element er in )  kwam er geen gevaar van Trias kant. Rekken had nog 1 mooie aanval tot het laatst bewaard Jan B ging diep op links en speelde de bal vloeiend  voor die Rob K strak in de touwen joeg zodat de eindstand 4 – 0 was voor Good Old Rekken 5.

Gejuich na deze sportieve wedstrijd en een voldaan gevoel in de kleedkamer. Rekken hield de nul en speelde weer als vanouds zodat de aansluiting met de top bijna weer een feit is!!