Reünie – Rekken 3-2

Het is al enige tijd geleden dat Sportclub Rekken wist te zegevieren. Helaas wilde het vandaag wederom niet lukken in Borculo. Nog altijd hebben we te kampen met vele blessuregevallen en dat leidde er zelfs toe dat er vandaag jongens aan de aftrap verschenen die niet geheel fit waren.

Dit nam echter niet weg dat Rekken veel sterker begon dat zijn tegenstander. Het besef dat hier best eens iets te halen viel groeide. Toch kwamen we goed weg na een minuut of vijf. Bjorn Roossink bracht zijn directe tegenstander onreglementair ten val binnen de zestien. Waar een penalty (en een rode kaart) op zijn plaats was geweest, besloot de scheidsrechter tot doorspelen. Dit tot grote onvrede van de gastheren.

Enkele minuten later brak Rekken de ban. Het was de handige Merijn Roos die onze topscorer Nick van der Luyt in stelling wist te brengen. Een op een met de doelman maakte hij geen fout en door middel van een fraai lobje scoorde hij de 0-1.

Reünie leek wakker geschud, maar verder dan enkele steekpasses en wanhoopsschoten kwam men niet. De spitsen lagen bij de Rekkense verdedigers aan de ketting. Aan de andere kant van het veld werd er menig kans gecreëerd door de groenhemden. Onze linksbuiten Roos bleek in de eerste helft ongrijpbaar. Hij was het eindstation van een vlijmscherpe counter en schoot de bal onberispelijk hard achter de Borculose goalie, 0-2. Dit bleek tevens de ruststand.

In de rust werd er gewaarschuwd voor een mogelijk offensief van Reünie dat ongetwijfeld een flinke donderspeech van hun trainer had ontvangen. Helaas bleken we daar onvoldoende tegen opgewassen en na een kwartier in de tweede helft stond het na twee flitsende aanvallen en matig verdedigen alweer 2-2.

Frank Bruins, onze oefenmeester, zag zich vervolgens genoodzaakt om een aantal wissels door te voeren. Wouter Rexwinkel (blessure), Ritchie Klein Gebbink (ziekte) en Marc Blaauboer (ook blessure) konden niet verder en werden afgelost door respectievelijk Joep Peters, Kevin Stokkers en Bob Vaanhold.

Rekken maakte vervolgens de fout om steeds verder naar achteren te lopen en dan roep je het in feite over jezelf af. Reünie ging nu vol voor de overwinning en maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimtes.

Het was in de laatste minuut van de wedstrijd dat we een corner tegen kregen. Uit die corner ontstond een scrimmage voor het Rekkense doel. Roossink en Patrick Nijland (die even daarvoor een aanslag in zijn gezicht te verwerken kreeg) wisten de bal niet weg te werken. De vrij staande Borculoër maakte er zo 3-2 van en dat kwam hard aan bij de Rekkenaren. Gezien de eerste helft was een puntje ook wel gerechtvaardigd geweest. De winnende goal in de laatste seconde gaf wel een erg zuur gevoel wat dat betreft.

Volgende week is er een nieuwe gelegenheid om wel drie punten te pakken. Dan spelen we eindelijk weer eens thuis en wel tegen GWVV.