Geflatteerd verlies Rekken 5

Rekken ging op bezoek bij koploper Meddo dat zijn thuiswedstrijden speelt op  kunstgras. Met een bijna fitte selectie werd gestreden om bij te blijven in de bovenste regionen of tijdelijk af te haken. Voor we begonnen werd in de middencirkel een heuse pasjes check gedaan en werden alle namen uit het grote Sinterklaas pasjesboek voorgelezen door de scheidsrechter. Nu weten we inmiddels ook dat Wim Bentsink ..Willem Grooters en nog meer oude gladiatoren uit het boek verwijderd kunnen worden. Na de papierkraam kon er eindelijk gevoetbald worden. Vanaf het begin was de spanning te voelen op deze wedstrijd, het spel golfde op en neer en af en toe kwamen er wat kansje. Het spel van Meddo is eigenlijk simpel, een gesloten verdediging  een lange bal op de bonkige spits van bijna twee meter en zorgen voor aansluiting. Dit betekent altijd alert zijn bij het aanspelen van deze man maar helaas werd er niet goed doorgedekt bij een lange bal zodat de snelle spits tussen de verdediging door kon glippen 1 – 0. Rekken herstelde zich en kwam er af en toe gevaarlijk uit. Henk H liep zich mooi vrij tussen de verdediging en de steekpass bracht hem voor de keeper maar helaas hield de beste man aan Meddo kant zijn doel schoon. Toch was het even later wel raak Hans O stoomde op en na diverse schijven kreeg hij de bal terug om hem in de verre hoek te schuiven 1 -1.

Helaas kon Rekken niet lang profiteren van de gelijkmaker want gelijk na aftrap kon de bonkige spits de bal aannemen om de snelle spits in scoringspositie te brengen zodat het 2 – 1 was bij rust.

De tweede helft probeerde Rekken de druk op te voeren en kwamen er wat wijzigingen in het veld. Tot irritatie van de Rekkenaren wijzigde de grensrechter van Meddo  niet van strategie want we hadden het gevoel dat hij meedeed aan de cursus vaandel zwaaien. Bijna elke aanval ging de vlag de lucht in.. zelfs bij een voorzet van de achterlijn die er helaas niet in ging doordat Marcel M in de handen van de keeper kopte. Jan B zei hier wat van en mocht voor tien minuten aan de kant. De scheidsrechter die voor de rest prima floot had zoals we voorstelden in ieder geval even met de beste man kunnen praten maar helaas.

Doordat Rekken de laatste 20 min vol op de aanval ging spelen ontstonden er aan weerszijden kansen maar werd er door ons helaas niet meer gescoord wat Meddo de laatste minuten nog wel lukte zodat het 3 – 1 werd. De ploegen waren zeker aan elkaar gewaagd en dit keer was Meddo de winnaar…op een fris groen natuurlijk grasveld gaan we dat volgend jaar zeker  goed maken!!!!