Dinxperlo – Rekken (3-1)

Op zondag 10 november reisde Sportclub Rekken af naar Dinxperlo. SV Dinxperlo is aanmerkelijk slechter aan de competitie begonnen dan de Rekkenaren. Dat dat niets hoeft te zeggen zou die middag wel blijken.

In de eerste helft hadden beide teams last van de laagstaande zon. Het was soms erg lastig om de bal in te leveren bij iemand met hetzelfde shirtje aan. Rekken en Dinxperlo bleken aardig aan elkaar gewaagd te zijn. Aan beide kanten werden wat kansen gecreëerd. Rekken kreeg echter de beste kansen, maar had moeite het netje te laten bollen. Na pakweg een halfuur was het dan toch raak via wie anders dan Nick van der Luyt. Merijn Roos bracht een afgeslagen bal opnieuw voor de goal (met hulp van de lat) en Wouter Rexwinkel wist zo onze topscorer in stelling te brengen, 0-1.

Normaal gesproken speelt Rekken dan de helft rustig uit, maar vandaag liep het anders. Op slag van rust werd de bal door Rekken via de hand van een Dinxperlo-speler uitverdedigd, maar de scheids (die overigens een uitstekende wedstrijd floot) had dit niet in de gaten. De geluksvogel bracht de bal voor het doel en de spits van de thuisploeg knikte binnen, 1-1 bij rust.

In de rust werden afspraken gemaakt om het in de tweede helft beter op te pakken, want we gaven veel te veel weg. Het leek bij aanvang van de tweede helft echter alsof die afspraken aan dovemansoren gericht waren, want er kwam helemaal niets van terecht. Vanaf de aftrap leek het wel ‘Comedy Capers’. Dinxperlo reeg de kansen aaneen en overrompelde Rekken. Vooral het middenveld van Dinxperlo maakte een ijzersterke indruk. Drie kleine wendbare en hoogblonde mannetjes deden ons de das om. Binnen de minuut stond de thuisploeg met 2-1 voor.

De koppies gingen omlaag bij de Rekkenaren die vandaag in het rood gestoken waren. Het leek bij vlagen of de echte wil gewoon ontbrak en dat kan absoluut niet. Dinxperlo ging vrolijk verder met druk zetten en liep, mede door zeer slecht dekken, uit naar 3-1. Gezien de tweede helft leed Rekken, ondanks vele kansen op een aansluitingstreffer, een verdiende nederlaag. Dat is jammer, want in goeden doen hoeft er niet van Dinxperlo verloren te worden. Een compliment overigens voor doelman Jorg Antvelink die vandaag zijn debuut maakte vanwege de polsblessure van Tom Bannink. Hij speelde als enige Rekkenaar een degelijke wedstrijd.

Met het oog op de nabije toekomst is dit weer een wijze les voor de Rekkenaren. Aankomend weekend spelen we weer thuis tegen Terborg. Wij hopen dan ook weer te kunnen uitgaan van de steun van ons trouwe publiek!

Opstelling:

Antvelink; Blaauboer, K. Stokkers, M. Stokkers, Klein Gebbink; Nijland (Papenborg), Groot Kormelink, Grooters; Rexwinkel, Van der Luyt, Roos (Nijhof).

Wissels die niet in actie kwamen:

Groen, Postma.

Gerelateerde berichten

Leave a Comment