Pupil van de week: Indy Veldhuis

Indy Veldhuis, zondag de pupil van de week heeft al een heel indrukwekkende ervaring als pupil. Vorig  jaar december was het meisjesteam van Rekken uitgenodigd als club van de week bij Heracles Almelo en Indy mocht bij deze wedstrijd tegen PEC Zwolle de pupil van de week zijn. Indy en haar ouders en broers moesten al ruim voor de wedstrijd in Almelo zijn want ze kregen eerst nog een mooie rondleiding door het stadion. Daarna was het tijd voor de spelers die begonnen met de wedstrijdvoorbereiding en Indy mocht ook meedoen. Dat was heel leuk want de spelers vertelden hoe ze heten, op welke plaats in het elftal ze gingen spelen en hoe ze gingen voetballen. Ook waren er buitenlandse spelers bij die de taal niet spraken maar ze waren wel heel aardig. Toen de elftallen van Heracles en PEC Zwolle voor de wedstrijd het veld opgingen begon het publiek heel hart te juichen en maakten veel lawaai. Indy mocht de bal dragen en als eerste samen met scheidsrechter Pol van Boekel het veld op en daarna kwamen de elftallen van Heracles en PEC die tegen elkaar gingen spelen. Bij de middenstip mocht Indy kijken naar de toss en kreeg een hand van de aanvoerders. Daarna werd ze door èèn van de  grensrechters teruggebracht naar haar familie die een mooi plaatsje op de tribune hadden gekregen. Het was een leuke wedstrijd. Zwolle heeft met 2-1 gewonnen. Wat ook erg gaaf was dat tijdens de wedstrijd een paar keer op het scorebord kwam te staan: “pupil van de week: Indy Veldhuis van Sportclub Rekken”. Het publiek begon toen heel hard te juichen.

Sportclub Rekken speelt zondag om 14.00 uur op “het Asterloo” tegen Terborg. De 11 jarige Indy Veldhuis is bij deze wedstrijd pupil van de week. Indy woont aan de Holterweg samen met haar ouders Monique en Gert en haar broer Tygo en broertje Kayle. De honden Lara en Zoö wonen ook bij hen in huis. Buiten in het weitje lopen de twee geitjes en in de vijvers voor en achter het huis zwemmen heel veel vissen.

Indy heeft het heel erg naar haar zin op “OBS de Berkel”. Met 11 kinderen zit ze in groep 8 en Engels vind ze het leukste vak. Later wil ze juf worden docent Engels of gym. Alle kinderen van groep 8 zijn haar vrienden en vriendinnen. Hun namen zijn Jelle, Estelle, Fleur, Julia, Rens, Carine, Tom, Tessa, Rick en Celline.

Al meer dan 3 jaar speelt Indy voetbal bij Sportclub Rekken. Ze speelt in het D1 team als enigste meisje. Dat vind Indy helemaal niet erg want alle jongens van dit elftal doen aardig tegen haar. Het liefst speelt ze rechtsvoor maar in de praktijk is ze overal in het team inzetbaar. Haar trainers Björn en Robbin zijn heel erg trots en blij dat ze is uitgekozen om selectiewedstrijden van de KNVB te spelen. Ze doet het daar geweldig goed. In de eerste ronde waren 200 kinderen geselecteerd. Indy mocht al snel door naar de tweede ronde welke ze ook met gemak overleefde. Indy heeft nu de derde ronde gehaald met 30 andere meisjes. Voor de volgende selectiewedstrijd moet ze helemaal naar Twello bij Deventer. Dat is wel erg ver weg en spannend maar Indy heeft er heel veel zin in.

Als het even kan gaat Indy bij thuiswedstrijden kijken bij het eerste van Sportclub Rekken. Wouter Rexwinkel is daar de favoriete speler van Indy. Luc Castaignos is volgens haar de beste speler van Nederland en de Serviër Dusan Tadic de beste buitenlandse speler in Nederland. Indy is fanatiek supporter van FC Twente.

Zondag is het dus zover. Indy mag pupil van de week zijn bij de wedstrijd Sportclub Rekken – Terborg. Ze hoopt dat het een mooie en sportieve wedstrijd zal worden. En wij van Rekken hopen dat Indy, haar familie en vele vrienden een fijne middag mogen hebben.

 

Gerelateerde berichten

Leave a Comment