Sp. Rekken – Terborg 2-2

Vorige week werd er een kansloze nederlaag geleden bij SV Dinxperlo, dus vandaag (17 november) moest het tij gekeerd worden. Dat dit een zware opgave zou worden was duidelijk, want we hadden met een enorme blessurelijst te kampen. Hierdoor maakte Daan Papenborg zijn basisdebuut als rechtsback en moest Job Groen al na 10 minuten de wei in voor de aangeslagen Patrick Nijland.

Terborg bleek een leuke tegenstander die net als ons haar best doet om goed voetbal te spelen. Beide teams bleken redelijk aan elkaar gewaagd. Hoewel Rekken in de eerste helft bij vlagen erg slordig speelde, wist de ploeg toch de beste kansen te creëren. Helaas viel de openingstreffer aan de andere kant. De spits van Terborg, een goede en technisch vaardige speler, maakte een sterke individuele actie en rondde perfect af. Maikel Stokkers en Jorg Antvelink  werden in de luren gelegd.

Tijdens de rust hamerde trainer Frank Bruins erop dat we niet moesten opgeven en dat er zeer zeker nog wat te halen viel. Dus startten we vol goede moed aan de tweede helft. Het publiek roerde zich en ging achter de groenhemden staan. De kansen werden ineens aaneen geregen, maar de keeper van Terborg keepte de wedstrijd van zijn leven en wist met name Nick van der Luyt het scoren te beletten.

De gelijkmaker kon niet uitblijven. Marc Grooters kreeg op een gegeven moment de bal in de as van het veld. Hij tikte breed op de mee opgekomen Ritchie Klein Gebbink die een prachtige een-twee opzette met captain Coen Groot Kormelink. Deze zette  Klein Gebbink voor de keeper, maar opnieuw was daar die doelman die met enig fortuin redding bracht. Uit de ontstane corner scoorde Van der Luyt echter wel de 1-1.

Lang kon er niet genoten worden van deze gelijkmaker, want een dieptebal van de gasten belandde tussen de Rekkense defensie en doelman Antvelink. Een van de Terborgse spitsen maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en het werd 1-2.

Rekken wilde echter niet van opgeven weten en ging wederom op zoek naar de gelijkmaker. De kansen vielen achter elkaar uit de lucht, maar zoals gezegd was de Terborgse goalie schier onpasseerbaar.

Bij Rekken loopt dit jaar echter een speler in de spits die een onmiskenbaar neusje voor de goal heeft en deze man, luisterend naar de naam Nick van der Luyt, scoorde dan ook de verdiende gelijkmaker. Dit tot grote frustratie van de Terborgse verdedigers die al dachten dat ze Van der Luyt ‘in de zak’  hadden.

Meer zat er helaas niet in vandaag. Als je niet kunt winnen, moet je in elk geval niet verliezen. In Rekken kon men dan ook leven met een punt, zeker ook gezien het grote aantal blessuregevallen. Een compliment overigens voor de piepjonge  Job Groen, het nieuwe product uit de Rekkense talentenfabriek. Ook Merijn Roos kende een sterke invalbeurt.

Volgende week staat een inhaalduel op het programma. We spelen dan tegen VVG ’25.